May 30, 2018

Ramadhan

Assalamualaikum 

Sekejap jer masa berlalu kan...Hari ni dah 14 Ramadhan...Macam tak percaya dah setengah bulan kita berpuasa...Permulaan Ramadhan tahun ini kami diuji...Sekeluarga jatuh sakit sehingga semuanya betul betul sembuh pada 10 Ramadhan...

Pada mulanya Qaleesya yang demam pada 2 Ramadhan...Kemudian disusuli dengan saya dan Amani pada 4 Ramadhan...Suami menyusul pada 5 Ramadhan dan Qistina serta Zahra pula demam pada 6 Ramadhan...Masing masing demam on off sepanjang 10 hari permulaan Ramadhan...Saya dan Amani yang paling lama sehingga terpaksa dapatkan ubat dan antibiotik dari klinik lain...

Bila dah lama tak sihat, saya rasa insaf sangat...Nak puasa tak boleh, nak solat tak terdaya...Melepek jer sepanjang tak sihat tu...Berat saya susut 2 kg tau...Huhuhuhu...Menakutkan walaupun saya memang target nak kuruskan badan...Tapi bila turun mendadak macam tu jadi risau pula...Takut plak melarat larat nanti...

Syukur alhamdulillah, seisi keluarga dah beransur pulih...Selera makan pun dah ada...Jangan naik balik berat time bulan puasa ni dah la yer...Hahahahah...

Di kesempatan yang ada ni saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa dan Menjalani Ibadah di Bulan Ramadhan...Semoga dengan peluang yang ada kita dapat melipat gandakan usaha kita di bulan mulia ini...Insyaallah...Amin...


6 comments:

Normala Saad said...

Selamat berpuasa Lynn dan semoga semuanya sihat kembali.

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Alhamdulillah, semua dah sembuh skrg. Selamat berpuasa ya

ain.ya.nun. said...

Selamat Hari Raya Lynz. Yes, jumpa balik dah blog ni =)

تاج للخدمات المنزلية said...


شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجاري بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة مكافحة حشرات براس تنوره


تاج للخدمات المنزلية said...


شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل
شركة تسليك مجاري بالخبر
شركة تنظيف منازل بالخبر
شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

Port Makan Best : Restoran Bi Si Nai Kulai

Assalamualaikum  Hari ni saya nak share dengan korang semua port makan best kat Kulai... Port makan ni dah lama sebenarnya ada kat Kula...