March 7, 2018

Pagi Pagi Dah Serabut

Assalamualaikum

Aduhai...Apa la nasib...Dua hari dah lewat ke pejabat...Semalam terkandas 2 jam setengah on da way nak ke pejabat...Bengang memang bengang la sebab kalau kerja gomen ni datang lewat lebih daripada 3 kali sebulan mesti kena surat amaran...Dah ler baru awal bulan nie...Semalam lewat puncanya ada jalan mendap...Jadi jalan yang kitorang nak gie kerja tu dah tutup selorong...Nak gunakan jalan tu kena bergilir la...

Tak habis dengan stress mengadap jammed...Hari ni kitorang tekad kuar rumah lebih awal...Dan tak gunakan jalan yang biasa kitorang lalu tu...Ya allah...Pun sama juga jammed...Dah kenapa oiiiii...Pakat semua jalan jammed sana sini...Kalau semalam lewat 2 jam setengah...Hari ni lewat 6 minit...Tak ke sakit hati...

Saya perhatikan lately nie banyak sangat mood negative kat sekeliling kitorang nie...Benda banyak yang timbul lately nie...Rasa bengang, rasa upset, rasa stress semuanya ada...Hurmmmm...Saya memang tak suka bila hal macam ni timbul...Nak kena sit down together tengok dan kaji semula apa sebenarnya masalah...

Nampak serius kan...Yer memang serius pun...Dengan kerja yang tak tentu arah...Dengan pengurusan masa yang tak betul...Semuanya nak kena perhatikan semula nie...Sebelum saya terus melalut yang bukan bukan better saya berhenti menulis...Doakan la kehidupan kitorang kembali okay...

Rindunya gelak ketawa dan positive vibes yang dulu...

:(


3 comments:

Azura Aziz said...

Salam Lyn. lama betul Qekra tak jenguk Lyn ;)
Haah, pagi-pagi jem memang mood spoil jer kan sepanjang hari..
Happy Women's Day Lyn ;)

Lynn Hamzah said...

Salam...tq kak sebab sudi drop by baca keluhan resah kita...hihihi...

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Salam, semoga dipermudahkan segala urusan Lynn