June 8, 2016

Salam Ramadhan

Assalamualaikum 

Wah...Dah 3 hari kita umat Islam berpuasa kan...Erm...Macam mana korang berpuasa tahun nie? Ok tak? Masih belum terlewat kut untuk Kak Long ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak sekaligus Selamat Berpuasa untuk semua pembaca blog Kak Long nie...




Syukur alhamdulillah dalam family Kak Long cuma kitorang bertiga jer yang berpuasa...Kak Long, Mr Hubby dan Nur Qistina Farzana...Konon konon Nur Qaleesya Arissa sibuk juga suruh bangunkan sahur tapi bila memikirkan dia baru jer 5 tahun kitorang tak ler kerah dia berpuasa pun...

Semalam, hari ke2 Ramadhan...Qistina berjaya melengkapkan ibadah puasa sekaligus dengan mengerjakan Solat 5 Waktu...Syukur alhamdulillah...Tahun nie dia dah 9 tahun...Memang dah wajib kitorang suami isteri kerah dia untuk Solat 5 Waktu...Harapan kitorang Qistina istiqamah dalam melaksanakan perintah ALLAH SWT...

So, untuk yang lain lain jom kita perbanyakkan amalan kita di bulan yang mulia nie...


Selain daripada memperbanyakkan amalan...Jom sama sama kita mengawal nafsu kita di bulan Ramadhan nie...Bukan nafsu makan jer tau...Hihihihi...



Take care semua...Nanti Kak Long update lagi ya...

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

salam ramadhan juga ya kak..

Lynn Hamzah said...

nuyui a.k.a miss YUI : tq dik...

Raihanah Ahmad said...

salam ramadhan

Kakzakie Purvit said...

Anak perempuan senang nak berpuasa Lynn. Kakak dah ada pengalaman.
Tak payah paksa-paksa bab berpuasa ni mereka belum wajib
Yg lagi penting ajar solat betul-betul. Sebab pada kakak bila dah pandai solat otomatik jiwa/rohani dia akan tertarik utk berpuasa..

Fai Nardir said...

salam ramadhan kak long

Lynn Hamzah said...

Raihanah Ahmad : Salam Ramadhan juga ya

Lynn Hamzah said...

Kakzakie Purvit : Isnyaallah kak...terima kasih sebab banyak bagi nasihat pada lynn...tq kak...

Lynn Hamzah said...

Fai Nardir : salam ramadhan juga ya Fai

LZ - The Blog Owner said...

Salam Ramadhan Lynn,
Semoga segala amalan kita diterimaNya.. Amin

Lynn Hamzah said...

LZ : Salam Ramadhan juga ya...Insyaallah...Amin