June 12, 2016

Officially 65kg Today

Assalamualaikum...

Salam 7 Ramadhan buat semua...Pagi tadi sebelum gi Solat Dhuha, Kak Long singgah jap kat Unit HEK...Diorang kat Unit HEK dah faham sangat kalau Kak Long masuk sana mesti nak timbang berat...Hihihihihi...

Syukur alhamdulillah berat badan Kak Long officially 65kg hari nie...Rasa seronok sangat...Dalam hati ada taman...Berbunga-bunga jer rasa...Dah 2 bulan Kak Long tak makan nasi...Sebelum nie berat Kak Long 70kg...So selama 2 bulan nie dapat reduce 5kg...Syukur sangat sangat sebab berat badan Kak Long nie memang susah nak turun...


Selama ni dah bermacam macam produk dah Kak Long cuba tau...Pernah dulu Kak Long siap beli produk apa ntah...Gie consultation dengan awek cina kat Giant U Mall tapi berat tak juga turun turun...Kak Long pernah gak makan supplement macam macam tapi tak juga berkesan...

Mula mula nak cuba Diet Atkins nie, Kak Long memang rasa macam tak logik jer kalau tak makan nasi boleh kurus...Macam tak percaya pun ada...Tapi Kak Long tekadkan juga ler...Berat dah cecah 70kg waktu tu...Nak tak nak memang kena diet wo...Nak exercise kadang kadang Kak Long tak der masa...Harapkan exercise buat kerja kerja rumah jer la...Itu pun berapa sangat ler kalori yang terbakar bila buat kerja kerja rumah tu...

Ni bila timbang berat dah reduce 5kg setelah 2 bulan tak makan nasi memang ler Kak Long happy sokmo...Hihihihi...Ni gambar Kak Long sebelum amalkan Diet Atkins nie...


Memang berisi sungguh kan...

Kak Long tak mau tepek dulu gambar terkini 65kg nie...Kak Long nak capai target 58 - 68 kg baru leh tepek gambar...Hihihihi...Kena berjaya dulu yer korang...Ni ada yang suggest suruh Kak Long cari Chia Seed dan Teh Hijau...Haaaa...Insyaallah akan Kak Long usahakan seberapa segera...

Okey la...Ni Kak Long update sambil buat kerja kerja opis...Nak kena fokus balik buat kerja...Take care semua...Nanti Kak Long update lagi ya...

5 comments:

Nooriah Abdullah said...

salam singgah sini dik
alhamdulillah kan tapi kalau kaknoor mmg tak sanggup 2 bulan tk makan nasik macam tu

Lynn Hamzah said...

nooriah abdullah : salam...hihihi...saya pun baru jer mencuba nie kak...insyaallah nanti dah dapat berat ideal saya makan nasi semula...

Kakzakie Purvit said...

Boleh tahan cekal Lynn.
Tahniah dari kakak:) Sampai raya akan reduce lagi.
Rasa kakak kalau tengok ginilah nak reach target 58kg boleh tu Lynn.

Lynn Hamzah said...

Kakzakie Purvit : Insyaallah kak...Lynn nak capai berat badan yang ideal dengan ketinggian Lynn...Terima kasih mendoakan Lynn...

hainom OKje said...

Weyhhhh....mak nakurus jugakkkkk tp kalau tak makan nasi mcm pedih perutlah Lyn camne tu haha..Tahniah ye Lyn. Pakai kebayalah Raya nanti kan