June 14, 2016

Happy 5th Birthday Qaleesya

Assalamualaikum 

Puasa ke hari nie?  Dah ada yang ponteng puasa?  Syukur alhamdulillah Kak Long masih full...Hari ni hari ke9 kita berpuasa kan...Pejam celik pejam celik nanti tiba pula pertengahan puasa...Kang macam tak percaya dah penghujung Ramadhan...Cepat betul masa berlalu sekarang nie...

Kerja kerja kat office dah settle nie...So Kak Long update ler blog nie...Sehari sebelum puasa hari tu Kak Long dengan family Rawang gi makan makan kat VIVO Anggun Rawang...Makan makan ni sebenarnya idea adik Kak Long...Dia nak belanja kitorang satu family sebab dia dah dapat kerja...So malas nak pergi jauh jauh kitorang decide melepak kat VIVO Anggun Rawang jer...

Kebetulan dah gie makan makan tu terus ler order kek sepotong dua untuk celebrate sekali birthday Qaleesya...Hari lahir dia jatuh pada 6 Jun, hari pertama puasa...So celebrate sehari awal...


Staff VIVO Anggun Rawang memang sporting habis...Time nak hantar kek ni, diorang pasangkan lagu Happy Birthday...Qaleesya memang tersipu sipu malu time diorang hantar kek nie...Hahahahaha...Siapa yang kenal anak Kak Long nie memang faham sangat dah dengan perangai Qaleesya nie...

Antara adik beradik, dia la yang paling lasak tapi hati dia lembut macam tisu...Hihihihi...Lasak memang lasak, tapi bila tersentuh sket start ler melalak sekuat tidak...Bertabah la mama dan papa nak menguruskan anak yang sorang nie...


Nie time tersipu sipu malu...Hahahaha...Badan dah ler bam bam...Duduk plak atas papa dia...

Atuk Ayah yang ambilkan gambar nie...Nak suruh Zahra duk fokus memang susah ler...Dia lagi teruja tengok lilin tu...

 Anyway thanx a lot kat  Finaz sebab belanja whole family makan hari tu...Dah kerja, dah ada duit sendiri...Dah leh menyimpan dan fokus untuk masa depan...Semoga ALLAH SWT permudahkan segala urusan ko yer dik...

 Asyik nak bergurau jer...Memang diorang rapat sebab anak saudara bukan ramai sangat pun...4 orang nie jer ha...

Atuk Ibu dan Atuk Ayah...Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...

 My little Amani pun dah makin ligat lately nie...Suka makan dan suka main...

Zahra with Acik Uda...Makin hari makin semangat adik Kak Long yang sorang nie...Meh diet macam Kak Long meh...Comfirm ko kurus nanti...Cewahhhhh...

Syamim jer tak dapat join makan makan hari tu...Insyaallah next trip kita kumpul satu family makan makan macam nie lagi ya...

Selamat berbuka puasa yer semua...Take care...

5 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Salam ukhuwah di bulan ramadhan Lyn,

Seronok dapat menyambut hari lahir bersama keluarga Qaleesya tu..
Atuk nenek pun sporting sungguh :)
Selamat berpuasa Lyn :)

akak follow Lynn #1188, jemputlah ke blog kecik akak ye :)

Lynn Hamzah said...

Norhayati Mohd Isa : Terima kasih kak...Ok...Nanti Lynn ikut jejak akak yer dan terus follow...

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum & Salam Ramadhan Lyn,
Happy belated birthday Qaleesya..
Best dapat makan2 dgn family.. Meriah sungguh. :-)

Myra Jay said...

Wahhh eksaited la dia dapat kek dengan ada lagu besday :)
Happy besday Qaleesya sayang ye, semoga membesar sebagai anak solehah ye :)

hainom OKje said...

Seronok ada org belanja ye Lyn....tak yah masak hihi... Hepy Bezday kakak....moga jadi anak solehah.