May 30, 2016

Jalan Jalan @ Zoo Johor

Assalamualaikum 

Setiap tahun mesti nak pergi Zoo Johor kan...Hihihihi...Ok fine...Sabtu lepas Kak Long sekeluarga + family Pro ke Zoo Johor...Bayaran masuk ke Zoo Johor masih sama lagi...RM2.00 untuk dewasa dan RM1.00 untuk kanak-kanak...

 Qistina nie tetap la juga nak pakai selipar biasa dia pakai tu...Ke mana mana pakai selipar tu walaupun dah belikan kasut cantik...Baru baru ni belikan Jelly Bunny yang macam Qaleesya pakai tu...Kadang kadang jer dia pakai...Alahai anak...

Gambar ramai ramai...Sahabat dari zaman single mingle...Kak Long is very happy sebab baju hijau favorite nie dah boleh pakai semula...Suka sangat hokay...

 Sekali tengok macam kucing jer kan...Hahahaha...Singa singa ni agak agresif time kitorang datang hari tu...Asyik mengaum jer...

 Beruang nie pun sama juga...Agaknya dah lapar kut sebab time kitorang datang tu lebih kurang kul 5.00 petang...Dah masa nak makan agaknya...

 Ewah ewah...Dah la kecik...Nak tengok harimau kena dukung dak kecik nie...Kalau tak nanti dia bising sebab tak dapat tengok...Hihihihi...





 Seronok unta unta nie ada orang bagi makan...Jimat kos makan Zoo Johor nie sebab pengunjung yang datang mesti nak bagi makan kat unta...


 Dah puas paw duit papa dan uncle Pro bagi unta makan kangkung, diorang pi tengok kura kura plak...

 Yang ni dekat sangat dengan pagar...Kalau hulur tangan mau kena gigit nie...

Lebih kurang kul 6.00 petang kitorang kuar dari Zoo Johor...Then melepak makan Kacang Pool Haji kat Medan Selera Bomba Larkin...

 Yummy...Memang sedap...Kalau korang tak pernah rasa meh ler datang JB...Rugi wo tak makan Kacang Pool nie...

Ni pandangan depan Kacang Pool Haji Medan Selera Bomba Larkin...

1 set RM6.00...Ada semangkuk kacang pool ngan roti bakar...Sedap weiii...Gie la cuba makan kat sana...Kebetulan ABC sebelah tu tutup...Next time ler kita repeat...Hihihih...

5 comments:

Nana said...

mak aii kenapa murah sangat byaran masuk zoo tu... (",)

& kacang pool tu...teringin nak rase...



btw, kalau nak cuba kek buah kukus...wassap je ye..
kite boleh pos jugak... :D

Lynn Hamzah said...

Nana : memang murah giler...datang Johor kena masuk zoo dan jangan lupa makan kacang pool tu...insyaallah nanti kita wassap kalau nak order kek kukus...tq...

hainom OKje said...

Murahnya bayaran masuk zoo Johor Lyn. Kat KL mmg tak dapek doh....lama mak tak gi zoo Lyn. Last pergi rasanya masa bebudak ni kecik...

Ni kacang pool bekas suami Wan Maimunah ke Lyn?

hainom OKje said...

Murahnya bayaran masuk zoo Johor Lyn. Kat KL mmg tak dapek doh....lama mak tak gi zoo Lyn. Last pergi rasanya masa bebudak ni kecik...

Ni kacang pool bekas suami Wan Maimunah ke Lyn?

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)