May 4, 2016

Congratulations Finaz Hamzah

Assalamulaikum 

Ermmmmm, adik Kak Long yang sorang nie baru jer lepas graduation 25 April lepas...Puas juga la dia pujuk Kak Long supaya dapat joint konvo dia...Tapi dia konvo time hari kerja tu...Kalau nak cuti kena amek 2 hari kut dari Ahad hingga Isnin...Tak kan nak balik hari jer kan...Qistina dan Qaleesya kena ponteng sekolah...

Jadi Kak Long buat decision tak dapat ler nak joint konvo dia pada 25 April tu...Yang dapat pergi of coz ler Ibu dan Ayah dan boyfriend dia Apit tu...Yang dapat masuk dalam dewan cuma 2 orang jer...Jadi Ibu dan Ayah Kak Long yang masuk, Apit kena la duk luar...

Sempat la juga Finaz send gambar kat wassap group family...Syukur alhamdulillah finally grad ko dik...

 Bersama Ibu dan Ayah...

Kat dalam dewan 

 Finaz memang ada cakap nak amek gambar studio satu keluarga...Tapi Kak Long tak dapat nak tunaikan permintaan dia...Tak per la...Yang penting Ibu dan Ayah ada di sisi dia...


Ni la Apit...Insyaallah kalau ada jodoh nikah la kut diorang nie nanti...Dah sibuk juga Apit ni nak masuk meminang...Tapi tak pasti la apa keputusan Ibu dan Ayah Kak Long...

Tahniah Finaz sebab dah berjaya lengkapkan Degree dan finally grad...Jadi kakak sulung nie bila tengok adik adik berjaya memang dah seronok sangat dah...Rasa berbaloi bila habiskan duit bonus time hujung tahun tu belikan peralatan sekolah dan buku sekolah korang...

Sebelum kawen dulu, duit gaji kakak ni la setiap kali balik rumah Rawang belikan apa jer yang korang minta...Jadi bila dapat tengok gambar adik grad nie rasa berbaloi sangat...Perasaan Ibu dan Ayah dah tentu la melebihi lagi perasaan Kak Long ni kan...

Insyaallah hujung tahun nie adik yang bongsu pun akan selesai belajar juga...Selesai diploma la dulu...Nanti tengok pada dia sama ada nak sambung belanjar Degree ke tidak...Kalau nak sambung lagi alhamdulillah...

P/S : Entry nie bukan untuk bermegah megah...Salah satu cara Kak Long share perasaan Kak Long dengan menulis di blog...Jadi mohon jangan ada yang nak jadikan entry entry Kak Long ni sebagai satu isu yang nak dikecoh kecohkan di media sosial seperti FB tu...Life masing masing kan...So please hormat perasaan orang lain juga ya...

8 comments:

Kakzakie Purvit said...

Comelnya adik Lynn..
Suka tengok pipinya macam baby:)

Congratulation Finas and the whole family as well!

deaf-angel said...

Tahniah and best wishes.

el said...

tahniah semoga hubungan hingga ke jinjang pelamin hehe amin

hainom OKje said...

Tahniah Finaz tahniah jugak untuk awak Lyn....
Fahamnya.... jangan risaulah. Sebagai kakak sulung mmg happy bila adik adik dah berjaya. Kita pulak ada menyumbangkan sedikit sebanyak masa dia belajar. Mmg wajib gembira tu tau...

Lynn Hamzah said...

kakzakie purvit : kulit dia memang cantik kak...kita pun jealous tengok...hihihi...tq ya...

Lynn Hamzah said...

deaf-angel : tq so much

Lynn Hamzah said...

el : insyaallah...harapnya gitu la...

Lynn Hamzah said...

hainom Okje : betul tu...memang happy sebab kita ada menyumbang juga utk pembelajaran dia...