April 1, 2016

Jalan Jalan : Forest City, Gelang Patah

Assalamualaikum 

Time cuti sekolah pertengahan Mac yang lepas, Kak Long dan Mr Hubby bawa anak anak ke Forest City, Gelang Patah...Kebetulan kitorang on da way nak ke A Famosa, Melaka...Tapi Mr Hubby ajak ke Pasar Peladang dulu sebab nak gie bayar gaji pekerja...Dah terlanjur ke Gelang Patah, jadi singgah la sekejap ke Forest City...

Landskap kat Forest City nie memang cantik...Masuk jer parking lot memang dah gempak sangat dah...Abang La siap mop tau parking lot kat Forest City nie...Memang berkilat sungguh...Permandangan pertama yang ternampak oleh Kak Long adalah pokok cactus nie...

 Memang cantik...Hidup subur jer...

Ada swimming pool kat Forest City nie...Tapi memang tak open la untuk visitor...Jadi Kak Long dengan Mr Hubby memang kena control habis anak anak syurga supaya tak termasuk dalam swimming pool tu...Hahahaha...

Kat tepi pantai ada banyak patung patung haiwan macam Anjing Laut, Ketam, Penyu yang budak budak memang akan comfirm teruja bila diorang nampak...

 Ada port untuk duduk duduk juga...Ala ala macam pantai peranginan yang kelassss gitu...Feeling macam gie bercuti kat obersea pun ada anak dara Kak Long nie...

 Ni haaa Anjing Laut yang Kak Long cakap tu...Seperti dijangka, Qaleesya memang tak akan masuk area sini sebab takut Anjing Laut tu kejar dia...Hihihihi...Badan memang semangat tapi hati kecil...

 Big Crab...Kalau ada yang besar gini masak seekor pun dah syok makan ramai ramai kan...

 Yang sorang nie memang berani...Siap duduk duduk lagi kat pasir tu...

Zahra pun suka datang ke Forest City ni...Mujur la tak kena sound dengan Pak Guard Abang La sebab dia duduk atas Anjing Laut tu...

Okey fine...Dia berani kat anak penyu jer sebab kalau hidup anak penyu tu tak memberi efek yang ketara pun kat diri dia agaknya...Kecik jer kan...Badan dia lagi besar dari anak penyu tu...

Kakak posing duduk, adik pun ikut sama duduk...Copy paste...

Sekarang ni kalau berjalan jalan macam nie dah boleh harapkan Kak Long Qistina...Memang dia akan jaga adik adik dia especially Amani...Anak anak dah semakin membesar...Seronok tengok diorang membesar depan mata...


 Lepas berjalan kat Forest City terus gerak ke A Famosa Melaka...Ini jer kenangan yang ada kat Forest City...Nanti bila orang tanya pasal Forest City dah boleh la jawab kan...Hihihihi...

Nantikan entry A Famosa seterusnya ya...

Take care semua...

5 comments:

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

adianiez AIDA said...

Hai. Aida terjah sini.
google pasal forest city.
karang ptg nak jalan2 jap before balik melaka :-)

GieNa said...

Pagi buka x?

GieNa said...

Pagi buka x?

zaleha awaluddin said...

menarik. just utk bergambar jela kan