February 3, 2016

Cuti Cuti @ Teluk Kemang, Port Dickson

Assalamualaikum 

Sorry ler lama sungguh tak bersiaran...Bersawang habis ha blog nie...Hari tu time cuti panjang Thaipusam, Kak Long gie bercuti kat Teluk Kemang, Port Dickson dengan family Kak Long di Rawang...Turut serta sama family mak cik Kak Long yang duk kat Wangsa Maju...

Ermmm...Sebenarnya program ni program last minute...Kitorang tak ler planning beria sangat pun...Niat asal Kak Long nak kumpulkan family Kak Long dan family Mr Hubby...Nak celebrate birthday Zahra dan Amani...Tapi apa kan daya...Tak dapat nak teruskan niat tu...Jadi kitorang decide untuk pergi juga ke Teluk Kemang dan sewa 1 malam homestay kat sana...

Mak cik Kak Long yang cari homestay tu...Memang ler puas hati sebab homestay tu lengkap giler...2 bilik ada aircond...1 bilik kipas biasa...Tapi kelengkapan dalam homestay memang superb arr...Dah macam rumah sendiri tau...Syok...Sewa homestay baru RM200.00...Cuma bila duk homestay nie tak dapat ler nak mandi kat swimming pool tu...Hahahahaha...Yang paling syok homestay depan surau ok...Malam tu plak ada ceramah Maulidur Rasul...Haaa...Berjemaah ler Ibu, Ayah, Pak Cik dan Mak Cik Kak Long gi dengar ceramah malam tu...

Kitorang gerak dari Rawang lepas sarapan 23hb tu...Mr Hubby yang lead time gerak pagi tu...Terlupa pula yang Jalan Selayang tu sibuk dengan perarakan Thaipusam...Haaaa ambek ler mengadap jammed...Kitorang sampai jer ke Teluk Kemang jam 11.30 tengahari...Terus dapat masuk homestay sebab owner homestay nie kawan Mak Cik Kak Long...

Terus ler berhempas pulas masak kuah sup dan kuah tom yam untuk sajian tengahari tu...Kitorang hari tu bersteamboat dan grill...Memang ler syok bila dapat makan ramai ramai macam ni...Berebut-rebut anak beranak...Hihihihi...



Tak rugi ler Kak Long beli Steamboat n Grill ni...Sebab anak anak syurga Kak Long memang suka makan steamboat ni...Jadi bila dah ada sendiri ni boleh ler masak masak makan kat rumah...Nak bawak gie mana mana pun senang...Hihihihi...

Lepas jer makan makan...Kitorang lepak dulu kat homestay...Dah petang sket dalam kul 5.00 gitu baru ler gerak ke Pantai Teluk Kemang...Duk usha juga Rumah Terbalik tu...Tapi tak masuk pun...Kat Pantai Teluk Kemang ni dah penuh dengan payung dan kerusi untuk orang sewa...Sewa yer...Bukan dia bagi korang suka suki duduk kat situ...Hihihihi...Jadi kitorang nie agak cerdik pergi ke kedai makan...Ibu Ayah Kak Long dah sah ler tak mandi pantai jadi diorang melepak kat situ sambil minum minum petang dan makan burger...

Yang lain lain bersuka ria mandi pantai ler apa lagi...Hihihihi...
  
 Mula mula menangis bila letakkan dia kat atas pasir nie...Sekali bila dah pegang dan rasa sendiri tekstur pasir tu...Haaaaaa...Terus seronok...

 Mainan tu Kak Long beli sebab kononnya nak bagi anak anak ni membina istana pasir ler...Hahahahaha...Diorang lagi syok berendam kat dalam air weiii...Sekejap jer main pasir...


Tengok tengok...

Dah nak maghrib terus rushing balik ke homestay...Malam memang tak merayap mana...Just lepak lepak jer kat homestay dan continue makan makan...Kata adik Kak Long percutian kali nie dipenuhi dengan acara makan makan jer...Hihihihi...

Esok paginya lepas sarapan kitorang melepak lagi kat Pantai Teluk Kemang...Semua turun mandi kali nie sebab cuaca sangat ler best...

 Mula mula duduk duduk jer...Kak Long lum amek feel lagi time baru sampai tu...

Diorang ni memang terus jer menerpa pantai...Tak tunggu tunggu lagi...

 Tengok ler tu...Aktiviti ni memang wajib kut kalau mandi pantai...




 Yang ni mandi manda sampai puas...


Tinggal kepala jer ha...


video

Meh ler layan video Nur Qaseh Amani first time mandi pantai...Punya la suka dia...

Lepas puas mandi manda dan hari dah panas sket...Kitorang terus balik homestay dan siap siap berkemas...Makan makan dulu then lepas tu baru check out...Kak Long sekeluarga terus balik ke JB...Diorang yang lain terus balik ke Rawang dan Wangsa Maju...

Insyaallah ada rezeki leh ke Teluk Kemang lagi...Kat sana homestay dah comfirm ada dan yang seronoknya semuanya lengkap...Okey la...Nanti kan next entry yer...Take care semua...

10 comments:

Azwar Syuhada said...

Bestnya meluangkan masa bersama keluarga, lama tak pergi bercuti ;)

Kakzakie Purvit said...

Makan-makan kalau dah ramai-ramai apa pun sedap Lynn.
Dah kenyang kecebur main air pantai memanglah syok:)

Rizziela said...

bestnya main pantai laut... lg best ada steamboat kan

Lynn Hamzah said...

Azwar Syuhada : Ada masa pergi la jalan jalan nanti...Tak yah jauh jauh pun...Asalkan dapat kumpul 1 family pun dah seronok...

Lynn Hamzah said...

Kakzakie Purvit : Hihihihi...Itu la tu...Memang bagi kenyang betul betul dulu...Baru leh mandi pantai...

Lynn Hamzah said...

Rizziela : Hihihihi...Insyaallah nak repeat lagi nanti...

lieyalatif said...

ishh ni laa paling seronok kan kak ...kumpul satu family besar...jalan2....lepak pantai...cuti2.... kalo ade cuti panjang mmg wajib buat aktiviti gini..cume kene planning awal2 le ....

eima said...

kami kalau nk pi releks otot mmg pd la jawabnye ... dekat je ...
anak mmg klu dpt main laut ... ajak balik pun tak mau

Lynn Hamzah said...

lieyalatif : itu la tu...akak ni berjalan skrg nie mesti dgn family tau...memang seronok berjalan ramai ramai...

Lynn Hamzah said...

eima : mesti dekat sangat kan...