January 12, 2016

Rompakan Bersenjata di Bandar Baru Kangkar Pulai

Assalamualaikum 

Semalam kita dikejutkan dengan viral message tentang rompakan bersenjata di hadapan sebuah taska di Bandar Baru Kangkar Pulai...Perghhh...Memang tak sangka sungguh perkara tu terjadi di dalam kawasan perumahan Kak Long...Kes tu memang benar benar terjadi yer...Bukan main main tau...


Dan malam tadi ada sorang akak nie message Kak Long personally...Kak Nor nie merupakan isteri kepada sahabat satu jabatan Kak Long...Ingatkan message tengah malam nak order barang yang Kak Long jual...Rupa rupanya nak bagi tahu info tentang kes rompakan semalam...

Yang kena rompak ni anak saudara Kak Nor...Dan dia minta saya dan family berjaga jaga sebab perompak nie kita tak jangka tindakan dia...Semalam anak saudara dia kena acu dengan pistol...Memang trauma...Mujur tak ditembaknya anak saudara Kak Nor nie...

Sekarang nie kita dah tak boleh nak menjangka apa yang bakal terjadi di sekeliling kita nie...Kita tengok orang tu macam baik jer, macam okey jer...Tapi hakikatnya kita tak tahu perangainya macam mana...Macam kes semalam...Mana nak jangka penjenayah tu ada pistol...ALLAH SWT lindungi anak saudara kawan saya tu...Kalau la ditembaknya kesian la pada anak anak, pada suami, pada keluarga...

Terlalu ramai orang jahat di luar sana sekarang nie...So kita kena lebih berhati-hati...Kalau tak perlu nak buka pintu pagar tu tak payah ler buka...Balik jer rumah terus cepat cepat kunci pintu pagar...Dan sekarang nie Kak Long mula terfikir tentang kebaikan Auto Gate nie...Insyaallah ada rezeki nanti leh buat Auto Gate untuk rumah sendiri...

Anak anak kita pun kalau boleh biar la main kat dalam rumah jer...Memang ler nampak macam kita ni nak kongkong anak...Tapi sebelum apa apa yang buruk terjadi, better kita cegah dulu kan...Kak Long tahu tak semua yang sependapat dengan Kak Long nie...Erm...Masing masing ada cara masing masing...So kita buat yang terbaik untuk diri kita, family kita dan persekitaran kita yer...

Take care semua...

2 comments:

lieyalatif said...

ya Allah takutnye bace kak...smae kes mcm area rumah lieya nie...ape2 pun hati2 kak yeak...tgkkiri kanan sebelum keluar keter ke ape....skrang ni mmg tak selamat kak...ni laa akibatnye byk sgt pendatang dan kos hidup makin tgi...semua cari jalan senang dgn merompak...

Lynn Hamzah said...

lieyalatif : memang betul lieya...memang kena berhati hati...diorang memang nak cari jalan senang...moga dijauhkan la kita dengan semua ni yer...