August 30, 2015

Cuti Cuti @ TS Wonderland Kota Masai

Assalamualaikum 

21 Ogos lepas saya dan Mr Hubby bagi surprise kat anak anak syurga kami...Bawak diorang gie mandi manda kat Waterpark terbaru di JB nie...Waterpark nie namanya TS Wonderland...Terletak di Kota Masai...Tak jauh pun dari rumah kitorang...Amek masa tak sampai pun 1 jam perjalanan...Setiap kali nak bawa anak anak berjimba memang tak kan lupa nak ajak member baik kitorang...

Pro @ Khairul Lizam sekeluarga joint juga program berjimba kali nie...Target nak menggembirakan anak anak kan...Jadi gier berjalan dekat dekat pun tak per asalkan dapat habiskan masa dengan berkualiti dengan diorang...Syukur alhamdulillah, anak anak syurga kami memang seronok sakan bila sampai jer kat TS Wonderland nie...Memang saya dan Mr Hubby tak cakap pun dengan diorang yang kitorang nak gie berjimba kat sini...Memang nak buat surprise kononnya...Hihihihi...

Papa papa jer yang bergambar dengan anak anak...Mama mama duk kat tepi jer...


Tak lama lagi Kaisara dah nak dapat adik...Jadi anak yang baik yer...


Nur Qistina Farzana kalau pergi waterpark ni memang seronok sajer...Gie kat sini tak banyak orang...Jadi dia leh main banyak kali slide nie...Syok kata dia...

Nur Qaleesya Arissa posing ala ala model dulu kala...Hahahahaha...Dah macam kat majalah Mangga dah kata sepupu saya...

Nur Qaseh Amani plak sedap tidur lena di pangkuan mama walaupun keadaan kat situ bising...Pedulik apa saya katanya...Hihihihi...

Sesi memujuk Icha yang tak mau joint berjimba...Mujur la adik dia Kaisara sporting...Nak juga mandi manda...

Kalau tak silap saya ada 3 slide yang tinggi kat TS Wonderland nie...Memang syok tau...

Dah puas turun slide, mandi plak kat port kanak kanak nie...Icha dan Nur Qhasrina Zahra duk main tembak air kat atas tu...

Amboooooiii Mr Hubby, seronok yer mandi manda kat sini...

Satu lagi keseronokan di TS Wonderland nie...Haaa...Tengok tu diorang dah standby nak tunggu air dalam tempayan gergasi tu jatuh...

Kebusssssssshhhh...Hambek la...Seronok agaknya ek bila air tu jatuh...Saya yang duk jaga Nur Qaseh Amani ni dapat amek gambar jer la...Tunggu anak dara tu dah besar sket baru ler boleh nak mandi manda plak...

Yang nak berkunjung ke TS Wonderland nie...Harga tiket adalah RM20 seorang untuk 2 jam...Jadi lepas jer 2 jam korang kena caj RM0.15 untuk 1 minit tambahan...Ni dah bagi tahu awal awal yer...Korang leh plan masa korang nak berjimba kat TS Wonderland nie...Jangan nanti kang korang dah syok mandi dari pagi sampai ke petang, sedar sedar time nak kuar kena bayar extra plak...


August 24, 2015

Lama Tak Bersiaran

Assalamualaikum 



Uishhhh parah sungguh nie...Lama betul saya tak update blog kan...Nak jadi apa nie...Hihihihih...Serius sih, kebelakangan nie agak busy sket...Time syawal hari tu setiap minggu ada jer program...Kalau tak berkunjung ke rumah saudara mara atau sahabat handai, saya pula yang duk terima kunjungan orang...Time kat office memang payah sokmo nak cari masa update blog nie...

Tapi hari nie kerja-kerja dah siap sebelum lunch tadi...Jadi petang petang nie boleh ler update satu dua perenggan kat dalam blog nie...Meh update pasal kerja dulu yer...Kat pejabat saya nie dah pasang CCTV...Macam tak percaya jer dah ada CCTV kat office nie...Kononnya bila dah ada CCTV mungkin perangai staf kat office nie leh behave la kan...Tapi macam tak der apa apa perubahan jer...Hihihihih...

Bukan ler nak mengata ke apa...Tapi secara jujurnya saya tak suka nak berselindung dengan apa yang saya buat kat office nie...Saya lebih suka berterus terang...Contohnya...Saya masuk kerja 7.30 pagi...Ada masanya saya tak sempat nak breakfast kat rumah, jadi saya akan thumb print dulu dan inform officer yang saya nak gie breakfast...Then lepas breakfast saya akan duk kat dalam bilik saya dan fokus buat kerja hingga selesai...

Saya jarang amek masa nak pot pet atau menebeng kat meja kawan-kawan...Memang duk dalam bilik jer...Tak kisah la time bos ada atau bos out station...Memang itu la rutin kebiasaan saya di office...Jadi pemasangan CCTV bagi diri saya tak menggugat apa apa pun...Kalau saya nak kuar ada urusan personal, memang saya akan direct minta izin Pengarah...Sebab saya bekerja direct dengan dia...Dia sentiasa okey bila saya ada urusan kat luar...Tapi itu bukan bermakna saya boleh mengambil kesempatan dengan apa yang ada...Kena faham sendiri la yer...

Ada banyak yang saya nak cerita dan share...Insyaallah andai berkesempatan saya akan update lagi yer...Terima kasih buat sahabat yang masih sudi membaca blog saya nie...Jangan lupa tinggalkan jejak yer...Nanti saya balas kunjungan...