August 24, 2015

Lama Tak Bersiaran

Assalamualaikum 



Uishhhh parah sungguh nie...Lama betul saya tak update blog kan...Nak jadi apa nie...Hihihihih...Serius sih, kebelakangan nie agak busy sket...Time syawal hari tu setiap minggu ada jer program...Kalau tak berkunjung ke rumah saudara mara atau sahabat handai, saya pula yang duk terima kunjungan orang...Time kat office memang payah sokmo nak cari masa update blog nie...

Tapi hari nie kerja-kerja dah siap sebelum lunch tadi...Jadi petang petang nie boleh ler update satu dua perenggan kat dalam blog nie...Meh update pasal kerja dulu yer...Kat pejabat saya nie dah pasang CCTV...Macam tak percaya jer dah ada CCTV kat office nie...Kononnya bila dah ada CCTV mungkin perangai staf kat office nie leh behave la kan...Tapi macam tak der apa apa perubahan jer...Hihihihih...

Bukan ler nak mengata ke apa...Tapi secara jujurnya saya tak suka nak berselindung dengan apa yang saya buat kat office nie...Saya lebih suka berterus terang...Contohnya...Saya masuk kerja 7.30 pagi...Ada masanya saya tak sempat nak breakfast kat rumah, jadi saya akan thumb print dulu dan inform officer yang saya nak gie breakfast...Then lepas breakfast saya akan duk kat dalam bilik saya dan fokus buat kerja hingga selesai...

Saya jarang amek masa nak pot pet atau menebeng kat meja kawan-kawan...Memang duk dalam bilik jer...Tak kisah la time bos ada atau bos out station...Memang itu la rutin kebiasaan saya di office...Jadi pemasangan CCTV bagi diri saya tak menggugat apa apa pun...Kalau saya nak kuar ada urusan personal, memang saya akan direct minta izin Pengarah...Sebab saya bekerja direct dengan dia...Dia sentiasa okey bila saya ada urusan kat luar...Tapi itu bukan bermakna saya boleh mengambil kesempatan dengan apa yang ada...Kena faham sendiri la yer...

Ada banyak yang saya nak cerita dan share...Insyaallah andai berkesempatan saya akan update lagi yer...Terima kasih buat sahabat yang masih sudi membaca blog saya nie...Jangan lupa tinggalkan jejak yer...Nanti saya balas kunjungan...

2 comments:

Nor Marshaliza Shaidan said...

Lama tak bersua kan

jemput singgah blog sy MAID MESRA ALAM, MESRA KULIT, MESRA BAJET

Lynn Hamzah said...

Nor Marshaliza Shaidan : yer betul tu...insyaallah akan singgah nanti...tq yer...