June 30, 2015

13 Ramadhan @ Persiapan Raya

Assalamualaikum

Dah nak separuh bulan Ramadhan berlalu...Sekejap jer kan...Pejam celik pejam celik kang dah nak raya...So macam mana dengan persiapan raya korang? Dah prepare ke semuanya? Syukur alhamdulillah persiapan raya untuk anak anak dah hampir selesai...Tinggal nak amek baju raya pertama jer kat tailor minggu nie...

Untuk anak anak, kami dah mula berbelanja sejak bulan Mac lagi...Mungkin ada yang beranggapan saya over dalam menyediakan persiapan raya untuk anak anak tapi saya dan Mr Hubby mempunyai pendapat yang lain...Tahun nie kami beraya dengan 4 orang anak...Jadi harus ler persiapan dibuat awal...Bukan sket kos yang diperuntukan untuk persiapan raya 4 orang anak nie...Jadi kami tak mahu rasa terbeban sangat...Jadi biarlah kami berbelanja sket sket dari awal...

Bulan Mac kami belikan sehelai tshirt dan kemeja untuk setiap seorang...Bulan April plak belikan kasut dan kain untuk buat baju raya pertama...Dalam diam bulan yang sama saya order jubah pre order kat Kak Shilla Firdaus untuk anak-anak untuk dipakai raya kedua nanti...Bulan Mei plak spend duit beli seluar jeans, tshirt untuk diorang...


Time sopink kain di Jakel JB...Tahun nie tengok konsep songket nie muncul balik...Jadi kami pun nak ler menyelit sama...Baju raya pertama masih belum siap lagi...Entah macam mana ler rupa baju raya pertama kami nanti...Yang dah siap cuma baju melayu Mr Hubby jer...

Bila dah selesai untuk keempat-empat anak anak, baru la saya dan Mr Hubby berbelanja untuk diri kami plak...Itupun Mr Hubby tak mau keterlaluan sangat...Dapat gaji bulan Jun last week baru ler dapat nak membeli sehelai tshirt dan kemeja Mr Hubby...Seluar jeans Mr Hubby kata guna yang tahun lepas jer...Tak usah membazir katanya sebab masih elok lagi...

Tapi tahun nie dia nak kelainan sket...Jadi dia membeli sehelai seluar Dockers 3 hari lepas...Hihihihi...Tujuan utama ke Tebrau City hari tu untuk cari baju kurung saya...Tapi tak der yang berkenan...Sudahnya dia yang terjebak...

Okey...Nanti update lagi yer...Nak masuk meeting nie...

5 comments:

SYANI said...

Saya pun beli awal2 senang.
Bila anak ramai ni kalau nak keluar bajet sekaligus memang pitam.. beli la sikit2 dulu.

Falsya said...

falsya baru beli jubah je selai kak..qisya la yg paling byk baju die..

Lynn Hamzah said...

SYANI : betul tu kak...memang kena beli sket sket...

Lynn Hamzah said...

Falsya : Memang kebiasaannya kita utamakan anak anak dulu...Diorang dah settle baru ler fikir untuk diri sendiri...

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/