April 15, 2015

Santai Santai Weekend Lepas

Assalamualaikum 

Hari ni kita up sket citer jalan jalan yer...Weekend lepas memang kitorang tak balik kampung...Last time balik kampung bulan 3 lepas...Time cuti sekolah seminggu tu...Awal cuti sekolah kitorang kat N9 dan habiskan cuti sekolah kat Rawang...Adil dan saksama...Hihihihi...Kiranya baru jer la kan...Tak sampai sebulan pun lagi...Sejak Qistina dah sekolah memang tak boleh nak balik kampung suka suka...Dah tu hari persekolahan pun tak sama dengan N9 dan Selangor kan...Jadi kalau nak balik kampung tu memang kena plan betul betul supaya masa yang ada tu dapat digunakan dengan sebaiknya...

Jumaat kitorang memang tak pergi mana mana...Mr Hubby kuar gie Solat Jumaat jer...Saya dan anak anak syurga semuanya duk kat rumah jer...Kerja kitorang duk melepak kat rumah...Masak masak, makan makan, minum minum...Anak anak sempat la tido siang...Hihihihi...Tu yang saya berjaya buat Cheesekut Oreo Mealshake tu...

Sabtu seawal pagi saya dah bangun...Memang dah terbiasa bangun kul 5 pagi jadi mata tu automatik terbuka walaupun badan penat macam mana sekalipun...Jadi saya buat la rutin harian, basuh baju, kemas rumah...Cuma hari tu saya dah cakap awal awal dengan Mr Hubby...Saya tak mau masak hari nie...Nak dapat off day sehari sebab sepanjang minggu kerja saya memasak jer...Biasa la Supermom...Hehehehe...

Jadi hari tu kitorang kuar gi Tesco Bukit Indah...Gie beli barang barang kering jer sebab kalau beli barang basah takut lambat plak balik rumah...Busuk kang segala ayam dan ikan...Kat Tesco Bukit Indah dapat ler beli meja study jepun untuk Qistina dan Qaleesya...RM 10 jer satu meja jepun tu...Time nak bayar ada sorang auntie Chinese duk tanya murah ke? Dia tengok troli kitorang ada 2 meja tu...Bila dapat tahu harga cuma RM 10 terus dia cakap mau beli juga...

Buku latihan untuk preschool pun murah juga kat Tesco...Rm 1 jer satu buku...Ada juga buku cerita yang nipis nipis tu...Pun sama harganya RM 1...Pilih 5 buah buku untuk anak anak untuk tambahan diorang membaca dan buat latihan...Tapi tahu jer la Qaleesya...Beli buku colouring habis dicontengnya buku tu...Bukan diwarnakan ikut arahan...Baru nak masuk 4 tahun kan anak kedua saya nie...Kalau suruh tulis ABC, dia baru lepas tulis A jer...Bila nak tulis B dia dah start main...Hahahahaha...Tak per la Qaleesya...Pelan pelan kita belajar yer...

Lepas beli barang barang kat tesco kitorang terus kuar...Qistina request nak makan kat ZZ Sup Tulang...Jadi ke bandar JB la kitorang tengahari tu...


 Mama lari tema...Yang lain semua pinky kan...Mama biru plak...



Anak anak syurga kami memang pemakan...Jadi bila pergi ke tempat favorite diorang nie, dah tahu sangat diorang nak makan apa...Dah tentu la Sup Gear Box...Mama order Nasi Ayam Penyet...Sedap...Hihihih...

2 Sup Gearbox, 
3 Nasi Putih, 
1 Nasi Ayam Penyet, 
2 biji Telur Dadar,
1 Kelapa Muda, 
1 Lai Chi Kang Suam
2 Ais Kosong

Total semua sekali RM39.00

Korang rasa murah ke mahal? Zaman GST nie kena berjimat cermat...Kalau korang kata mahal, next time saya masak jer Sup Gear Box sendiri...Muai sket makan kat rumah...Hehehehe...Tapi kalau korang kata murah comfirm lepas nie repeat lagi makan kat ZZ Sup Tulang...

10 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

best mkn2 ni..hehehe.. sdp xpe =)

Lynn Hamzah said...

Nuyui : mmg g tempat kegemaran anak anak...hihihi...

Falsya said...

pandai betul anak2 kak lynn makan sup gearbox tuh...siap nyedut2 lagi pakai straw..

Lynn Hamzah said...

Falsya : part makan sup gear box tu memang diorang terror dik...akak pun x gemar nak sedut sedut mcm tu...hahaha...

eima said...

wahhh pandai diorg menyedut .....

Izwah Ghazali said...

Wahh..anak pompuan semua pinky ek..hehe..kak izwah yg baru ada sorang ank pompuan ni pun dok asyik pakai baju pink je..asyik terbeli warna pink.. ;)

Pinatz Naz said...

rasa cam murah jer harga tu..:) tak pe la mahal ke murah..kalu dah makan bersama keluarga tersayang tak kira dah.. kan

wahida said...

eh murah la tu nok...gearbox selalu mahal...

terus nak buat sup gearbox weekend ni...huhu...

Athirah Diyana said...

murahnya!!!! eeh...kenapa cik abang akak tu pejam mata. hihi

aisyah ambris said...

Weekend je ada masa dengan family..heheh..bt singgah sini... done follow #1341

http://aisyahambris.blogspot.com