April 6, 2015

Jalan Jalan 2015 @ Zoo Melaka

Assalamualaikum 

Actually dah lama sangat dah citer berjalan ke Zoo Melaka nie...Kitorang pergi bulan lepas...Kalau tak silap 13 Mac 2015...Time tu sebenarnya on da way nak balik ke Negeri Sembilan...Jadi dah terlanjur lalu Melaka jadi singgah la sekejap kat Zoo Melaka...

Kebetulan time tu dah cuti sekolah jadi bawa la anak anak syurga kami berjalan...Walaupun cuma day trip sampai sekarang Nur Qaleesya Arissa dan Nur Qhasrina Zahra duk menyebut nyebut nak pergi lagi Zoo Melaka...Habis semua orang nak di ajak ke Zoo Melaka tu...Hahahahaha...

 3 orang jer leh posing...Yang sorang lagi lum pandai posing...

 





Dah nama pun pergi Zoo kan...Jadi harus ler tepek gambar segala binatang yang ada kat dalam blog nie...

 Dengan replika bintang pun nak bergambar juga...

  A whole family...Tapi tak dapat juga amek gambar Nur Qaseh Amani...Baby tidur arr time tu...

 Apesal la muncung sangat tu? Sebenarnya dah kepenatan berjalan...Duk tunggu nak amek gambar kepala...

 Duk tunggu nak amek gambar kat sini la sampai muncung muncung Nur Qistina Farzana...Nie dah dapat amek gambar, sengih la dia...

 With my first princess, Nur Qistina Farzana

 With my second princess, Nur Qaleesya Arissa

 With my third princess, Nur Qhasrina Zahra

 Fine, bam bam ni memang sibuk ler panjat kura kura tu...Mama memang tak daya nak angkat yer...Dah 21 kg dah Nur Qaleesya Arissa...Semangat...

 Finally

 Posing lagi...Dah serabai habis rambut anak dara nie...Dengan berpeluh ketiak...Hahahaha...

 Nur Qhasrina Zahra yang tak rela nak posing dengan kakak dia...

Gajah yang last sekali kitorang tengok kat Zoo Melaka...

Overall memang fun bawak anak-anak ke Zoo Melaka...Diorang enjoy walaupun penat...Cuma tempat makan kat dalam Zoo Melaka tu tak best sangat arr...Tak banyak pilihan dan tu yang ada semuanya jajan jajan...Tak berkhasiat okey...

Jadi cadangan saya kalau nak gie Zoo Melaka, make  sure korang dah isi perut korang dulu kenyang kenyang sebab korang kena gunakan tenaga korang untuk berjalan kaki dan explore semua yang ada kat dalam Zoo Melaka...

Harga Tiket Zoo Melaka


Info lanjut tentang Zoo Melaka korang leh refer website ZOO MELAKA

Lepas nie gie tempat lain plak okey bawa anak-anak syurgaku...Insyaallah...

8 comments:

Falsya said...

Sonoknye gie zoo..comeyy sgt anak2 akak..rase nak peluk2..hehe..

Lynn Hamzah said...

Falsya : hahahaha...mama diorang comey tak dik...perasan sungguh akak ko nie kan...

Kakzakie said...

Muka Kak Long dah nak dekat sama dgn muka mak dia dah:)

Lynn Hamzah said...

Kakzakie : yer ke kak...hahahaha...badan pun dah makin semangat kan...

deaf-angel said...

baby zirafah ye? very nice...

Lynn Hamzah said...

deaf-angel : haah...baby zirafah...comey kan...

Elaine Chew said...

Selamat bercuti! Boleh kunjungi A Famosa Resort di Melaka lain kali :) 5* Villa 827


www.villafamosaresort.com

Lynn Hamzah said...

Elain Chew : Wow...will try next time...Tq for dropping here...