January 11, 2015

Panduan Mudah Bersalin

Assalamualaikum 

Pagi nie ternampak satu sharing di FB...Tentang panduan mudah bersalin...Meh saya tepek plak kat blog nie yer...Untuk rujukan diri sendiri dan juga kawan-kawan blogger yang tengah preggy...


Hari nie dah 11 Januari 2015...Lagi 20 hari jer lebih kurang due date nak bersalin...Kalau ikutkan pengalaman anak-anak yang lepas...

Nur Qistina Farzana - jangkaan bersalin 11 Ogos 2007 tapi bersalin 3 Julai 2007 (awal 39 hari)
Nur Qaleesya Arissa - jangkaan bersalin 30 Jun 2011 tapi bersalin 6 Jun 2011 (awal 24 hari)
Nur Qhasrina Zahra - jangkaan bersalin 23 Januari 2013 tapi bersalin 12 Januari 2013 (awal 11 hari)

Semuanya awal dari tarikh due...Tak tahu la dengan anak yang keempat nie...Kalau awal biar la dalam minggu nie...Kalau ikutkan minggu dah masuk 37 minggu pun...Memang dah boleh bersalin pun...Niat saya kalau bersalin dalam 2 atau 3 hari nie...Saya nak buatkan aqiqah terus memandangkan majlis pernikahan adik ipar saya akan berlangsung pada hari Jumaat nie...Nak mudahkan urusan supaya nanti tak ler mencari-cari tarikh untuk buat aqiqah...Kebetulan dah ada majlis kan...Sekaliguskan jer...

Sungguh saya rasa berdebar sangat walaupun dah anak keempat...Tiap malam terfikir fikir tentang proses kelahiran...Bersalin kat mana pun saya tak pasti...Semoga ALLAH SWT permudahkan segala urusan...Semoga ALLAH SWT permudahkan proses kelahiran...Semoga saya dan anak yang bakal lahir selamat dan sihat walafiat...

Insyaallah

4 comments:

Nieda said...

Memori bersalin....5 anak 5 rasa berbeza

Lynn Hamzah said...

Nieda : itu la tu...semoga ALLAH SWT permudahkan segala urusan...

Ayu Jafri said...

semoga dipermudahkan semuanya sis..inshaallah.

Lynn Hamzah said...

Ayu Jafri : terima kasih dik...