June 25, 2014

Hari Ini Hari Makan

Amboooiiii Kak Yong...Hari ni hari makan makan sedunia agaknya...Hihihihi...Jangan jealous yer korang...Kasi can sket Kak Yong nak makan...Baru 2 hari nie tekak baru nak okey sket...Mudah-mudahan berhenti ler Morning Sickness Kak Yong yer...

Pagi tadi saya breakfast Lontong Berkuah...Tengahari duk pakat gie makan kat kedai pakcik Desa Perwira...Then lepas tu cik adik Nana belanja makan aiskrim BR...Nekkkkkmmmaaatttnya...Kebetulan hari ni Pink Day kan...Jadi dapat extra 1 scoop percuma...Ameeeekkk...


Masuk jer office duk singgah cawangan pembangunan...Duk nyelit joint majlis diorang...Tapi hanya terdaya makan Fruit Cocktail jer...Hahahahaha...Sakan sungguh hari ni...


Esok pun ada majlis gak kat pejabat nie...Tapi sampai sekarang tak tahu apa citer tentang program esok...Tugas Kak Yong sediakan hadiah bagi pihak KSK LPP Johor...Jadi untuk 9 orang yang bertukar, bersara dan berhenti kerja dah siap ler hadiahnya...Tinggal tunggu majlis esok jer la... 

June 24, 2014

Dugaan Mengandung

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah...Mengandung kali nie ALLAH SWT uji saya dengan morning sickness yang dah tak kira masa...Kalau dulu muntah-muntah cuma di awal pagi jer...Tapi kali ni malam pun saya mabuk juga...Kesian sungguh tengok anak-anak...Saya memang tak dapat nak bagi perhatian...Yang paling saya kesian sekali dah tentu la Nur Qistina Farzana...

Saya memang tak dapat nak fokus pembelajaran dia kat rumah sejak mengandung nie...Dah ler baru darjah 1...Nasib baik result exam pertengahan tahun nie sangat-sangat memuaskan hati saya dan Mr. Hubby...Tapi tak boleh nak leka juga...Sebab hujung tahun nie lagi penting...Result hujung tahun yang akan menentukan dia duduk kat kelas mana tahun depan...

Saya nak sangat bagi tumpuan penuh pada suami dan anak-anak...Nak jadi macam mana kebanyakkan super mommy yang hebat di luar sana...Walaupun sibuk bekerja tapi masih sempat nak masak dan fokus kepada keperluan suami serta anak-anak...Insyaallah...Saya yakin kalau niat nak jadi yang terbaik dah ada, saya pasti boleh buat...Walau susah dan teruk macam mana sekali dugaan mengandung kali nie...Saya kena pastikan diri saya kuat...

Saya kena lawan dugaan yang datang...Dan saya nak sangat berpuasa penuh di bulan Ramadhan Al Mubarak yang bakal muncul Ahad nie...Doakan saya kuat yer...Insyaallah...

June 16, 2014

Project Daging Salai

Minggu lepas saya bercuti panjang...Amek extra 3 hari pada hari Ahad, Isnin dan Selasa...Hari Ahad tu saya gie attend NC Shaklee di Sunway Pyramid Convention Centre...Then Isnin dan Selasa tu memang lepak kat rumah MIL saya di Felcra Lakai, N9...Sempat la juga menziarah nenek Mr. Hubby di Bahau...

Bila duk kampung nie memang menu semuanya berasaskan Gulai Lomak Cili Api...Memang superb arr...Jadi saya dah pesan awal-awal dengan Mr. Hubby...Esok time balik ke JB saya nak singgah Kuala Pilah...Nak gie beli daging salai...Bukan setakat daging salai jer...Saya nak borong juga ayam kampung salai dan keli salai...Buat stok kat rumah...Hihihihi...Senang sok kalau nak masak...

Jadi hari Selasa tu kitorang gerak balik ke JB jam 2.00 petang...Dah solat baru gerak dan terus ler menuju ke Kuala Pilah...Kat tepi jalan Kuala Pilah tu memang ada banyak port yang jual segala salai-salai nie...Kitorang memang tak kenal saper pun yang jual daging salai kat situ...Jadi kitorang berhenti ler kat satu port nie...Sebab kat port dia jer yang kitorang nampak berasap...Dalam fikiran dah bajet yang tauke nie comfirm baru lepas menyalai...

Syukur alhamdulillah...Time sampai tu memang tertenggek daging kat atas tempat salai tu...


 Daging yang disalai Daging Batang Pinang...Memang x der lemak la...Puas hati masak Jumaat lepas...

 Nur Qhasrina Zahra pun pelik jer...Apesal ler mama dan papa nie duk berhenti kat sini...Hihihihi...

 Ayam kampung salai...Jual seekor seekor...Saya lum masak lagi ayam kampung salai saya...Insyaallah 2/3 hari nie leh ler masak...Nak masak kena ada feel...Lebih lebih lagi time preggy nie...
 Sempat lak nak berselfie bagai...Hihihihi...

Dah puas amek gambar kita tolong tauke salai daging lak...Sudahnya yang part saya dapat extra...

Hari tu kitorang bawak balik ke JB nak dekat 6 kg daging salai...2 ekor ayam kampung salai dan 4 ekor ikan keli salai...Ramai plak kawan-kawan yang order bila saya up status kat Facebook...Jadi saya dan Mr Hubby layankan jer order kawan-kawan nie...Diorang majoriti orang Johor...Kat Johor mana la ada daging salai bagai nie...Jadi tak salah tolong menolong kan...

Kan saya cakap saya masak Jumaat kan...


Ni rupa daging salai yang saya punya...Saya potong nipis nipis dagingnya...Tengok kat daging tu...Tak der lemak kan...

Ini rupanya bila dah settle masak...Saya tumbuk sambal belacan dan lawankan dengan timun...Then saya tambah telur dadar...

Time makan saya puji diri sendiri sebab pandai masak...Kuikuikui...Nak harapkan Mr. Hubby puji memang tak der ler...Sebabnya dia laju jer makan dan siap bertambah lagi...Begitu juga dengan Nur Qistina Farzana...Makan tak noleh kiri kanan dah...Itu tandanya apa yer? 

June 15, 2014

World Cup 2014 Punya Hal

Assalamualaikum

Hihihihihi...Sejak dah start World Cup nie...Mr. Hubby rajin bangun lebih awal dari kebiasaan...Seronok tengok...Tapi mula mula tu pelik juga...Sebabnya Mr. Hubby bangun sebelum azan Subuh...Sekali bila tanya...Apesal bangun awal sangat...Dia cakap nak tengok bola...

Sebenarnya saya nie bukan ler peminat bola sangat pun...Kadang-kadang jer tengok bola nie...Macam pagi tadi...Mr. Hubby duk layan England lawan Italy...Haaaaa...Dapat juga ler tengok sambil sambil sehingga separuh masa pertama habis...Duk tengok sebab YB KJ sokong England...Asyik dengar jer YB KJ kat JOHARA ERA...Jadi hari ni tengok ler England perform...

Haaa...Citer pasal YB KJ...Meh tepek sket pic tentang YB KJ nie...


So cool...Hihihihihi...Agak-agak Mr. Hubby buat ker macam tu ek dengan Puan Boss dia? 

Anyway, Selamat Berworld Cup la yer untuk peminat-peminat bola sepak...Para isteri comfirm mudah nak kejutkan para suami time sahur nanti kan...Dah tu masing-masing bersahur mesti mata terbuka luas jer sebab sambil sahur sambil tengok World Cup...Hihihihihi...

Haaaaa...Untuk lebih cergas sepanjang World Cup nie meh ler minum Performance Drink Shaklee...



Harga Jualan RM82.50...Nak murah jom daftar ahli...Cuma RM75.00 pendaftaran untuk seumur hidup...Comfirm leh dapat harga member untuk seumur hidup...

Ingin mencari supplement yang sesuai untuk diri anda? 
Ingin menjana pendapatan 4, 5 , 6 angka setiap bulan hanya duduk di rumah?
 
 
Hubungi saya untuk khidmat nasihat konsultansi percuma

Puan Lynn Huraiza 
Shaklee Independent Distributor : 914534 
lynnhamzah81@gmail.com
013-7660226

June 12, 2014

Preggy Again

Syukur alhamdulillah...Last week saya disahkan mengandung lagi...Mengandung anak keempat dan saya berharap saya tak alami alahan yang teruk sepanjang kehamilan kali ini...Jarak usia anak ketiga dan baby yang bakal lahir penghujung Januari 2015 ni adalah 2 tahun...Ramai yang tanya saya memang plan for pregnant atau teraccident...Hihihihihi...Macam tak der jawapan plak kat situ...

Sebab bagi saya bila dah berumahtangga nie...Salah satu rezeki yang ALLAH SWT nak bagi pada kita adalah anak...Ada yang berkahwin bertahun-tahun tapi masih tak berpeluang nak memperoleh zuriat sendiri...Tapi macam saya murah sungguh rezeki ALLAH SWT nak bagi...Jadi saya dan Mr. Hubby terima jer apa yang dah tertulis untuk kami berdua...

Macam diri saya nie memang senang nak detect pregnant...Tak payah nak tunggu sebulan tak period ke apa...Dua tiga hari lewat dari tarikh sepatutnya dah boleh check dah...Dan bila dah lewat dua tiga hari tu memang jawapannya positif ler...Hihihihihi...

Kawan-kawan dan saudara mara cakap saya cepat lekat sebab konsisten amalkan SHAKLEE...Hihihihi...Ada kebenaran kat situ...Sebab sejak saya amalkan SHAKLEE secara serius dan disiplin...Saya memang jarang sakit...Tahun nie langsung tak der MC...Tak der ponteng ponteng kerja sebab sakit kepala ker, demam ker...Syukur alhamdulillah...Dan baru nie berat badan saya dah kembali okey dan lepas tu ler lekat anak keempat nie...

Tak per...Tang kurus tu saya boleh fokuskan kembali bila dah bersalin nanti...Sekarang nie saya fokus kepada anak keempat yang dalam kandungan saya nie...Makan apa yang saya teragak nak makan...Minum apa yang saya teragak nak minum...Berjalan bila saya teragak nak berjalan...Saya nak lalui hidup saya nie dengan hati yang gembira dan mendapat keredhaan ALLAH SWT...Saya yakin ALLAH SWT telah tetapkan yang terbaik untuk saya dan Mr. Hubby...

 Vitamin kesihatan yang saya ambil sepanjang pregnant nie dah tentulah dari SHAKLEE...


Ingin mencari supplement yang sesuai untuk diri anda? 
Ingin menjana pendapatan 4, 5 , 6 angka setiap bulan hanya duduk di rumah?
 
 
Hubungi saya untuk khidmat nasihat konsultansi percuma

Puan Lynn Huraiza 
Shaklee Independent Distributor : 914534 
lynnhamzah81@gmail.com
013-7660226

June 11, 2014

National Conference Shaklee 2014

Syukur alhamdulillah...NC SHAKLEE dah pun berakhir pada 9 Jun yang lepas...Bermula pada 7 Jun dan menutup tirai pada 9 Jun 2014...Sebagai penerima Star Achiever Awards, secara tidak langsung saya juga terlibat dalam NC SHAKLEE nie...Tapi disebabkan saya menghadiri program keluarga dan wedding sahabat baik pada 8 Jun maka saya cuma dapat hadir pada 9 Jun 2014 jer...

Rasa seronok sangat sebab ini tahun pertama saya bersama SHAKLEE...Berkat usaha dan kegigihan saya berjaya mendapat 1 award pada tahun ini...Biarpun cuma satu tapi daripada satu ini lah yang akan berkembangnya empayar DIAMOND SHAKLEE saya...Insyaallah...

 Ini lah award yang saya terima...New Rank Achievement Award...Syukur alhamdulillah...


Di atas pentas Sunway Pyramid Convention Centre Ahad lepas...

Memang ramai yang terima award nie...Kebanyakkannya dari susur galur JUTAWAN SHAKLEE...Haaaa...Nak kenal tuan punya empayar JUTAWAN SHAKLEE...

Yang sebelah saya tu la PM Shareeza Hashim @ Cery...Kitorang tumpang tuah dan aura PM Cery hari tu...Insyaallah lagi 2 tahun merasa juga dapat award Presidential Award ni...Insyaallah...Kena usaha gigih dan teruskan sharing tentang SHAKLEE...Tak mau putus asa dan sentiasa berfikiran positif...

 Kenal tak mamat nie? Yang aktif dengan SHAKLEE comfirm kenal sokmo mamat handsome nie...Mr Roger Barnett ni merupakan Chairman & CEO Shaklee Corporation...Sempat dengar talk dia pasal ladang anggur dia...Sangat-sangat memberi inspirasi...Kata Mr. Roger Barnett, ladang anggur nie cara penjagaan dan penanaman tidak sama...Kita boleh ikut cara jiran sebelah menanam dan menjaga tapi penghasilannya pasti lain...Bulan depan mungkin jiran kita dapat menuai hasil...Tapi bukan kita...Yang pasti hasil tetap akan ada bila kita berusaha dan terus berusaha...

 Last but not least...Be Part of The Shaklee Effect...Faham ke faham?

 Amek aura orang hebat lagi...With Mr Roger Barnett...

 Pun tumpang amek gambar bersama...Puan Zihan Zizan...Satu team dengan saya di bawah Empayar Multimillionaire Shaklee...

 Haaaaaa...Ini yang best nie...Ada yang cakap muka saya iras dengan Master Rabihah Anis nie...Tak sempat nak cari Master Rabihah Anis hari tu...Jadi saya tumpang amek gambar bersama...Moga aura Master Rabihah Anis jatuh tempiasnya kat saya...Insyaallah...Rezeki saya dan suami plak 2 tahun akan datang...

Picture of us...Insyaallah ada rezeki kita berjaya dengan SHAKLEE nie...Yakin boleh...

June 3, 2014

Ujian ICT Tahap Lanjutan

Assalamualaikum

Insyaallah esok saya akan menghadapi Ujian ICT Tahap Lanjutan untuk paper Miscosoft Office Word di Universiti Malaya...Syukur alhamdulillah saya mempunyai majikan yang baik seperti LEMBAGA PERTUBUHAN PELADANG kerana telah sudi memberi slot 2 hari kursus untuk kami Setiausaha di LPP nie...

Bila gie kursus memang dapat refresh semula dan cikgu kursus memang baik hati...Bagi email kat semua peserta contoh soalan ujian esok...Jadi yang nak amek exam nie kena pandai pandai amek masa untuk buat revision supaya boleh jawab exam dengan sempurna nanti...Hihihihi...

Doakan saya boleh jawab exam esok yer...Saya tinggal satu paper jer lagi...Paper Microsoft Office Excel dan Powerpoint dah lulus tahun lepas...Khamis lepas berpeluang berdiskusi tentang Mr Boss tentang masa depan saya di LPP...Nampaknya Mr Boss dah beri green light kepada saya untuk mohon jawatan lain di LPP nie...Dia nak saya lebih maju di LPP dan nampak peluang saya untuk pergi jauh...

Jadi kita fokuskan dulu untuk exam esok dan misi untuk menjawat jawatan lain di LPP akan bermula bila ada kekosongan jawatan nanti...Insyaallah...Semoga ALLAH SWT permudahkan segala urusan hambaNYA di muka bumi ini...

P/S : Ada ke kawan-kawan lain yang amek Ujian ICT Tahap Lanjutan esok di UM?