April 29, 2014

Harga Sebuah Kemaafan

Assalamualaikum

Pernah tak terdetik di hati kita nie untuk memaafkan insan-insan di sekeliling kita pada setiap malam sebelum tidur? Secara jujurnya, saya tak pernah buat macam tu...Bila hadiri Program Tansformasi Minda Dato' Mohd Fadzilah Kamsah pada Ahad lepas...Saya rasa diri saya kerdil sangat...Sebab selama hidup 33 tahun nie saya tak pernah buat macam tu...Selalunya sebelum tidur duk baca Surah Al-Fatihah, 3 Qul dan Ayat Kursi jer...Then masuk tidur...

Rupa-rupanya saya terlupa yang sebelum kita tidur nie sebaik-baiknya kita maafkan semua insan yang kita kenal...Kemaafan nie tak kan senang-senang nak diberikan...Betul tak? Tapi itulah yang perlu kita buat kerana Harga Sebuah Kemaafan ini adalah tidak ternilai...

Natijah Kemaafan 
  • Hati yang murni 
  • Fikiran yang tenang 
  • Jiwa dan badan yang sihat 
  • Wajah cantik dan awet muda 
  • ALLAH SWT makbulkan doa kita 
  • Menarik hidayah dari ALLAH SWT
  • ALLAH SWT ampunkan dosa 
  • Pintu rezeki terbuka luas



 Untuk yang dah berkahwin...Nak dapat keredhaan dalam hidup...Selalu selalu la minta maaf dengan suami...Kadang-kadang apa yang kita buat, apa yang kita tuturkan nie ada yang menyentuh hati suami...Jadi ringan-ringankan la mulut minta maaf dengan suami masing-masing...Dari keredhaan dan kemaafan suami la kita para isteri nie boleh berjaya...Berjaya Dunia dan Akhirat...

Insyaallah...

April 28, 2014

Pizza Hut Yummy

Assalamualaikum

Serious cakap dah lama sebenarnya tak melepak kat Pizza Hut...Biasanya saya order Pizza yang RM5.99 kat Jusco jer...Sebab Qistina suka sangat makan Pizza tu...Jadi tak ler masuk Dominos atau Pizza Hut...

Tapi entah macam mana, boleh plak terbekenan nak makan Pizza Hut sebab Lieya Latif duk tepek gambar Cheese Baked Meatball...Haaaaadooooiii...Dah ler IKEA tu jauh...Duk verangan nak makan Meat Ball IKEA x dapat-dapat...Ni dia tayang plak Cheese Baked Meatball PIzza Hut...Hihihihi...Gigih ler mengajak Mr Hubby dan Powerpuff Girls ku ke Pizza Hut Aeon Taman Universiti...

Powerpuff Girls memang excited bila bab makan-makan nie...Jadi biar diorang yang pilih nak makan apa kali nie...

 Verangan jer dua beradik nie...Macam pandai sangat memilih...

 Alamak...Nak makan apa yer? Feninnnn arr...

 Yang x pernah miss untuk order setiap kali ke Pizza Hut...Dah tentu la Mushroom Soup...Cecah dengan Garlic Bread time panas-panas...Memang sedap...

 Nur Qhasrina Zahra sekarang memang x mau makan disuap bila tengok kakak-kakak dia makan sendiri...Dia pun nak satu mangkuk atau pinggan khas untuk dia...Macam dah besar sangat ler tu...

Rambut Nur Qistina Farzana nie memang kena potong juga nie...Mama dah tak leh sabar dah bila tengok rambut dengan berjurai gitu...Suruh ikat tak mo...Feninnnnnn...

Saya pun dah tak ingat malam bila yang kitorang duk gie makan Pizza Hut nie...Memang ramai betul orang time tu...Kesian tengok anak-anak tunggu lama sangat...

Menu yang kitorang order malam tu 

 Untuk pilihan rice or pasta tu Mr. Hubby nak rice...Biasa ler Mr. Hubby...Malam mesti nak makan nasi juga...Jadi saya pilih Cheese Baked Rice...Add on sekali menu yang teringin nak makan tu...Kikikikiki...


Sampai jer yang kitorang order, masing-masing terus fokus makan...Tak sempat dah nak amek gambar makanan...Yang sempat amek sesudah kejadian...Hihihihih...



Habis licin semuanya...Syukur tak membazir...Powerpuff Girls dah excited nak balik tapi saya duk lengahkan lagi...Sajer nak kasi surprise sket...Saya ada order Double Delight untuk Nur Qistina Farzana dan Nur Qaleesya Arissa...Sebab masing-masing baik kan...Dengar cakap mama dan papa...Jadi belanja sket untuk token berkelakuan baik...Hihihihihi...

 Ini la rupanya Double Delight tu...Memang seronok ler Powerpuff Girls...Especially yang kat bawah nie...



 
 Mr. Hubby memang sporting habis...Saya bersyukur sangat sebab dapat suami macam Mr. Hubby...Cakap la nak pergi mana...Cakap la nak makan apa...Insyaallah ada rezeki memang sampai la kami kat tempat tu...Terima kasih abang...

 Mula-mula Nur Qhasrina Zahra usha jer...Dah lama sangat usha, akhirnya dia minta juga...Tak kan nak perati jer kakak-kakak makan...

 Tengok tengok...Nur Qaleesya Arissa lagi...Hihihihih...

Lepas makan Pizza Hut, layankan anak-anak main plak...Mr. Hubby tukar token RM5.00 jer...Tak leh tukar banyak-banyak...Kang x mo balik plak Powerpuff Girls nie...

 Yang excited dah tentu dua badek nie...

 Dengan Doraemon pun dia nak main gak...

Nur Qistina Farzana dah kurang dah nak main benda nie...Just layankan karenah adik adik dia jer...

Insyaallah ada rezeki leh gie makan lagi...Next time kita up citer makan kat Johnny's plak...Semalam Nur Qistina Farzana dah mention nak makan kat Johnny's...Maybe weekend nie terjah Johnny's...Favorite tempat makan gak tu...

April 24, 2014

Candy Buffet : Mai & Faris Wedding

Assalamualaikum...

Dah nak dekat sebulan dah adik berdua nie kawen...Saya betul betul terlupa nak update tentang Candy Buffet diorang...Kena telah supplement minda ler lepas nie...Tak leh miss amek OMEGA GUARD supaya daya ingatan tu lebih tajam lagi...Hihihihihi...

Okey, meh straight to the point...

Pengantin nie dah booking pakej Candy Buffet saya since Oktober tahun lepas lagi...Punya la lama dia buat tempahan...Dan bulan January dia dah sibuk nak buat payment...Saya nie jenis tak kisah nak bagi deposit pun boleh atau pun nak settlekan pada hari majlis pun boleh...Kira main percaya jer la pada customer...Setakat nie memang tak pernah kena tipu lagi la...Syukur alhamdulillah...Minta-minta dijauhkan la yer...

Mai memang tak nak banyak candy...Dia nak replace dengan Marshmellow...Jadi memang focus saya pada Marshmellow jer...Ada la 2/3 jenis candy tapi tak banyak seperti kebiasaan...Dan kebetulan meja Candy Buffet bergabung dengan Photo Booth...Memang terhad sangat ruangnya dan agak crowded...

Meh layan piccas...

 Inilah Candy Buffet + Photo Booth untuk majlis perkahwinan Mai & Faris...Tak leh ler nak abaikan Photo Booth tu kan sebab dah kat atas satu meja yang sama...Kesian bunga saya terpaksa duk kat belakang...Hihihihi...

 Memang crowded kan meja nie...

 Yang nie memang totally saya yang uruskan...Pudding dan bunga dah duk kat belakang...Dah x cukup space dah...Tak per la...Asalkan ada yang jaga Candy Buffet nie insyaallah boleh jer tolong amekkan Pudding kat belakang tu...

 Marshmellow yang cute...Saya suka tengok Marshmellow nie...Colorful and sweet...

 Yang ini pengantin sendiri uruskan...Tempah juga rasanya...

Mai & Faris ada sediakan juga Guest Book nie untuk tetamu mereka...Time saya kawen dulu memang tak der semua nie...Untung kan orang sekarang nie...Dah ada macam-macam idea untuk memeriahkan majlis...

Untuk tempahan pakej Candy Buffet boleh hubungi saya seperti butiran di bawah...



Ingin mencari supplement yang sesuai untuk diri anda? 
Ingin menjana pendapatan 4, 5 , 6 angka setiap bulan hanya duduk di rumah?


Hubungi saya untuk khidmat nasihat konsultansi percuma

Puan Lynn Huraiza 
Shaklee Independent Distributor : 914534 
lynnhamzah81@gmail.com
013-7660226

April 23, 2014

My First AidiJuma

Assalamualaikum

Dah berkurun baru la nie nak update tentang My First Aidijuma...Hahahahaha...Sabar jer la...Nak buat macam mana...Busy bebenor lately nie...Jadikan teruskan menunggu dan membaca setiap entry entry ku yer...

Sebenarnya pembelian Tudung Aidijuma nie disebabkan kawan-kawan sekolah kat group Wassapp selalu sangat duk tepek gambar dan cakap tudung nie best...Saya nie memang tak sempat ler nak membelek jenis jenis tudung yang tengah top kat pasaran nie...Fareeda, Ariani, Aidijuma...Haiiiihhh...Banyak betul brand skrg nie...

My First Aidijuma cuma berharga RM9.00 sahaja...Plus postage RM6.00 maka total semua RM15.00...Bila kirim dengan kawan nie tak kan la nak minta kawan tu payung postage fee plak...Dah ler dia dah pergi belikan maka sila la bayar yer...Tq IRMA sebab sudi belikan Aidijuma pertamaku...Hikhikhik...

Nak tengok Aidijuma saya...



Untuk percubaan yang pertama kalinya saya beli yng paling murah sekali...Baru nak try kan...Jadi bila dah try...Gini la rupanya...Hihihihihihihih...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 

Jangan marah yer...Bukan selalu tuan blog tepek gambar sendiri dalam blog nie...Hahahahaha...

Percubaan pertama mendatangkan rasa yang sangat-sangat seronok...Comfirm akan ku kirim lagi lepas nie...Kuikuikuikui...Harga pun tak ler mahal sangat...Kalau yang White Label la...Hahahahaha...Kalau yang Black Label mahal sket...Jadi buat sementara waktu nie kita layan yang White Label dulu yer...

April 22, 2014

Short Trip to Melaka - River Cruise

Assalamualaikum

Hari ni jangan terkejut up 2 entry yer...Hihihihi...Mood nak berblogging sudah datang...Meh kita sambung cerita berjalan-jalan di Melaka yer...

Kitorang sekeluarga nie memang belum pernah naik Melaka River Cruise (MRC)...Jadi bila ada peluang untuk naik MRC nie jadi memang tak lepaskan peluang...Maka berangkatlah kitorang satu family disertai sorang anak saudara ke Stesyen yang berdekatan dengan Homestay Kg Morten tu...Sebenarnya nak jalan kaki pun boleh tapi time tu dah nak dekat jam 10.30 pagi...Matahari agak terik pagi tu jadi kitorang ke Stesyen tu naik kete...

Sampai jer kat Stesyen tu saya tengok jadual untuk cruise yang seterusnya pada jam 11.00 pagi...Time tu baru kul 10.40 pagi...Maka menunggu ler kitorang anak beranak kat situ...Powerpuff Girls dah excited nak naik cruise...Tapi sebab jadual kul 11.00 pagi maka jangan harap ler diorang nak ubah jadual cruise tu semata-mata kitorang nak naik...Sedar diri tu saper yer...Hihihihihi...

 Hari panas...Sebelum naik cruise paw mama air dulu...Hihihihi...Nur Qhasrina Zahra pun sibuk juga nak minum air 100 plus tu...

 Trip kali nie Nur Qistina Farzana tak berapa minat nak posing sangat...Mood kurang baik sket...

 Berebut plak air dua badek nie...Mujur ada papa...

 Nur Qaleesya Arissa yang over time naik cruise nie...Al maklumlah belum pernah naik...Jadi teruja la sket...

 Kalau tak pegang kuat nie silap hari bulan boleh terjun ke sungai tu...Qaleesya nie memang suka main air...

 Yang papa duk pejam...Yang Qistina duk pandang tempat lain...Haruuuuu...

 Cousin...

 Sepanjang masa tengok sungai jer...Kebetulan ada kura-kura kat tunggul pokok...Ada biawak kat dalam sungai...Memang excited la...Siap cruise berhenti bagi peluang tengok binatang-binatang tu...

 Pemandangan kedai memang superb...Tahniah pada Kerajaan Melaka kerana mewujudkan satu lagi tarikan di negeri Melaka...Bukan setakat sejarah jer malah dicipta yang baru untuk jadi lebih menarik, tertarik, ko memang da boooommmsss...Hihihihi...

 Hang Tuah yang gagah perkasa...Macam M Nasir pun ada...Hihihihi...

 Lagi mural yang dilukis...

 Awwwwww...Chak....Comey tak saya?

 Owh di sini Hard Rock Cafe...Teringin nak bersantai kat Hard Rock Cafe nie...Tapi yang kat KL ler...Bila ada peluang ek?

Yang ni pun baru dibina juga rasanya...Tak dapat nak dengar sangat penjelasan sepanjang naik cruise tu sebab ada group pelancong dari China naik sama...Pemandu pelancong tu bantai guna microphone duk terangkan semuanya dalam bahasa Cina...Macam mana nak faham... 

 Rasanya hotel nie...Maaf la yer sebab tak dapat nak kasi info yang tepat...Nanti korang naik sendiri cruise dengar elok elok yer...Jangan jadi macam saya...Hihihihi...

 Yang ini memang sah hotel...Sebab ada nampak Mat Saleh handsome bersidai kat luar bilik...

 Nur Qaleesya Arissa dengan papa kesayangan...Hari tu Mr. Hubby dah leh senyum dah...Kurang sket dah sakit mulut dia...

Nur Qhasrina Zahra yang tak tahan haus...Bantai minum air 100 plus...Mujur ko x sakit perut dik...

Ini ler sekeping gambar saya kat atas cruise...Untuk dijadikan kenangan di hari tua...Hahahahaha...

Harga tiket untuk Dewasa RM10.00 manakala harga tiket untuk Kanak-Kanak RM5.00...Yang ini boleh dijadikan panduan untuk korang yer yang nak naik Melaka River Cruise bila berkunjung ke Negeri Melaka...

Then kitorang turun kat Bangunan Stadhuys yang warna merah tu...Sajer jer turun situ sebab anak-anak nak merasa naik Beca...Siap memilih lagi nak naik Beca Hello Kitty...Syukur alhamdulillah...Dah rezeki anak-anak...Memang dapat la diorang merasa naik beca Hello Kitty tu...


Dari Bangunan Stadhuys ke Homestay Kampung Morten kena caj RM30.00 satu beca...Amek 2 beca jadi bayar la RM60.00...Tak per...Rezeki anak-anak...Kat Melaka jer yang ada beca nie...Kat tempat lain dah tak nampak dah...

Sampai jer kat Homestay Kampung Morten kitorang terus siap-siap nak pergi kenduri kat Pengkalan Rama...Sepupu Mr. Hubby belah ayah plak yang kawen...Gambar pengantin boleh plak x amek...Lupa...Hihihihi...

Lebih kurang kul 2.00 petang kitorang gerak balik...Sekian...


Ingin mencari supplement yang sesuai untuk diri anda? 
Ingin menjana pendapatan 4, 5 , 6 angka setiap bulan hanya duduk di rumah?




Hubungi saya untuk khidmat nasihat konsultansi percuma

Puan Lynn Huraiza 
Shaklee Independent Distributor : 914534 
lynnhamzah81@gmail.com
013-7660226