December 17, 2014

4 Makanan Dapat Kurangkan Sakit Sendi Lutut

Assalamualaikum 

Sakit sendi lutut adalah antara sakit sendi yang sering dialami oleh berbagai peringkat umur.  Namun bukan semua sakit sendi lutut berpunca daripada sebab yang sama...Secara ringkasnya sakit sendi lutut berpunca dari terhakisnya kolagen di bahagian lutut yang mana apabila kolagen di bahagian tersebut terhakis akan memberi kesan kepada semua bahagian tulang...


Terdapat 4 jenis makanan yang mampu mengurangkan kesakitan ini...

NO 1 : SOYA 


Soya kaya dengan isoflavine dan anti-radang...Pastikan minuman atau makanan soya yang anda pilih adalah bebas bahan kimia...Contoh makanan berasaskan soya termasuk lah tempe, kicap dan kacang soya itu sendiri...

 NO 2 : BUAH BUAHAN


Vitamin C merupakan sumber terbaik untuk anti-oksidan dan mengelak osteoarthritis. Contoh makanan Vitamin C termasuk lah buah mangga, betik, oren dan kiwi

NO 3 : IKAN 


Minyak ikan mengandungi Omega yang melegakan sakit sendi dan kebas yang disebabkan oleh rheumatoid arthritis...Asid lemak omega-3 dalam ikan juga melindungi tulang rawan daripada haus...

 NO 4 : REMPAH DAN HERBA 


Kunyit, jintan, kulit kayu manis dan bawang putih mempunyai bahan anti-radang yang membantu mengurangkan sakit sendi.

 Selain daripada mengamalkan 4 makanan tersebut, pesakit juga boleh mendapatkan Set Sendi Shaklee yang mengandungi Advance Joint Health Tablet, Omega Guard dan Ostematrix untuk merawat sakit sendi lutut ini...

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET 

 Mengandungi estrak Unique Voswellia aktif dengan paten tertunda, estrak jagung dan nutrient penting lain termasuk zink, tembaga, mangan dan vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan...AJHT membantu mengisi semula bendalir lutut yang telah haus yang menyebabkan sakit di antara sendi bila kita bergerak...Berupaya meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari...

OMEGA GUARD 

Kebaikan EPA dan DHA dalam Omega Guard memelihara fungsi fungsi sendi dan mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan...Omega Guard juga bertindak sebagai pelincir, membantu bergerak bebas...

OSTEMATRIX 

Ostematrix membantu mempadatkan semula tulang yang mula lopong akibat kekurangan nutrisi kalsium harian dan juga disebabkan oleh faktor usia...Mengekalkan sel tulang yang sihat dan dapat mengurangkan gejala osteoarthritis...


Harga satu set hanya RM331.00

Dapatkan Set Sendi Shaklee bagi membantu anda untuk mengurangkan kesakitan sendi lutut dan bergerak bebas...

12 comments:

AMIIZAA said...

salams pagi rabu lin, menjenguk kesini:)

eMMe said...

ohh..ok Lynn.. tu harga satu set untuk supplement sendi lutut ek... okey.. tengs for da info..

Falsya said...

Kalau elok xslhkan spend duit byk kak lynn..;)

Lynn Hamzah said...

AMIIZAA : terima kasih jenguk kak...

Lynn Hamzah said...

eMMe : yer...itu harga untuk satu set...

Lynn Hamzah said...

Falsya : haaaa...setuju sangat dengan falsya...

Nafira usof said...

sesuai jugak hadiahkan pada ibubapa.
bagi mereka sihat dan aktif kan~

Kakzakie said...

Sekarang macam-macam product utk elak sakit sendi tu. Abang kakak tu dia consume Glucosamine 500mg dan nampak sesuai. Dah 3 tahun dia consume - memula makan 3 biji sehari sekarang sehari 1 aje dah sebab dah ok.

Lynn Hamzah said...

Nafira Usof : yer betul tu...

Lynn Hamzah said...

Kak Zakie : memang betul tu kak...ada macam macam product sekarang nie...antara serasi dengan tidak jer...

Nieyl said...

nieyl lutut x sakit..tp bler naik tangga kan,kat lutut tu mcm bunyi krekkk...krekkk...

Lynn Hamzah said...

Nieyl : cuba la makan set nie...dengan izin ALLAH SWT pasti okey...