November 18, 2014

Siti Patin House

Assalamualaikum 

Khamis lepas Kak Yong dan Mr Hubby amek cuti...Punca sebenar kitorang bercuti sebab Kak Yong ada check up kat Klinik Kesihatan Taman Universiti...Kak Yong bajet bila kat Klinik Kesihatan nie dah tentu la amek masa lama...Jadi better cuti jer...Kebetulan hari Khamis kan balik kerja awal...Kul 3.30 petang dah boleh balik...Jadi takkan ler nak masuk office sekejap jer lepas tu dah balik...Better cuti la...

Sekali bila gie check up kul 9.30 pagi dah settle dah...Macam boleh jer masuk kerja balik...Tapi tak per la...Kita spend masa dengan insan tersayang la yer...Hihihihi...Maka kitorang pun pergi la sarapan dan jalan-jalan kat AEON Tebrau City...Kunun kunun nak tengok wayang...Dah bertahun tak jejak kaki kat panggung wayang nie...Jadi bila tengok jer screen yang paparkan movie yang ada...Dah macam blur pun ada juga Kak Yong nie...

Sudahnya kitorang tak gie tengok wayang pun...Sebab macam tak der citer yang best...Tak kan nak layan citer kanak-kanak plak...Comfirm hati teringat anak-anak nanti...Jadi kitorang amek masa gie sopink sket baju baby...Beli la 2 set baju baby siap dengan sarung kaki dan tangan...Start bulan nie Kak Yong dan Mr Hubby memang nak sopink barang-barang baby...Nanti time dapat gaji leh pergi beli lagi...Insyaallah...

Lepas pusing-pusing kat AEON Tebrau City tu, Kak Yong dan Mr Hubby menuju plak ke SHAKLEE JB...Dah dekat kan...Beli barang customer sket...Then baru ler gerak balik...Kitorang memang dah decide nak pergi makan kat Siti Patin House...Siti Patin House nie baru jer buka...Tak sampai seminggu pun...

Siti Patin House nie terletak di area rumah Kak Yong...Di Bandar Baru Kangkar Pulai...Dari start signboard tergantung kat kedai, Kak Yong dan Mr Hubby dah aim nak pergi makan kat Siti Patin House nie..

 Design luar berwarna merah...Memang menyerlah...Harapan Kak Yong hidangannya pun menyerlah kesedapannya yer...Hihihihi...

 Masuk jer waitress dah hulurkan menu...Kitorang pilih yang Ekor...Satu cukup la kan...Kongsi suami isteri...Hihihi...

 Tengok memang dah mantap...Pekat dan nampak menyelerakan...

Dah tu kitorang amek Ayam Kampung Dara...Pun kongsi juga...

 Kak Yong amek Gulai Tempoyak sket dengan Daging Masak Kicap...

 Mr Hubby plak amek Kacang Panjang rencah Sotong...

Mulakan dengan Bismillah...Disudahi dengan Alhamdulillah...

Woooooowwwww...Memang superb...Memang sedap...Kak Yong dan Mr Hubby memang puas hati sangat dengan Gulai Tempoyak Ikan Patin kat Siti Patin House nie...Dah macam makan kat Temerloh...Kak Yong dan Mr Hubby recommend sangat-sangat korang yang minat Gulai Tempoyak Ikan Patin nie gie makan kat sini...Berbaloi la...

 Haaaa...Licin ko...

.Kena caj RM32.50...Caj air agak mahal untuk limau suam...RM5.00 untuk 2 gelas...Maknanya satu gelas RM2.50...Betul tak...Yang lain-lain okey...Terbaikkkkk...

12 comments:

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..kemain menikmati kesedapan gulai tempoyak le tu. hehehe..mujur la saya ni mmg x makan yg tempoyak2 ni. kalau tak, mau ajak hubby cari kt area KL ni. hehe

Azlina bt. Azis said...

eh apsal mahal nau airnyer...

Lynn Hamzah said...

Sue Rya Qistina : hihihihih...memang menikmati sungguh sue...sedap...

Lynn Hamzah said...

Azlina Azis : haaaa...itu la pasal...terkezut gak aku kak...

Myra Jay said...

Peberet asben tu patin tempoyak tu...
Mj je tak reti makan..
Tapi Limau Suam RM2.50 kategori mahal tu..
Biasanya RM1.50 tu pun da mahal

Lynn Hamzah said...

Myra Jay : haaaa...itu la pasal...bukti resit tu menunjukkan limau suam tu mahal...hihihih...

Sidratul Muntaha said...

mujur tak suka mkn even datang mengidam mmg makan ikan patin ni
so far mmg klu nk mkn betul2 bila blik kg suami kat temerloh
mmg fresh2 dari sungai..tangkap and siang
blik tu mtk akak ipar masakkan sbb kami klu maska mmg tak sedap
ahaha

Lynn Hamzah said...

Sidratul Muntaha : memang ler...orang temerloh memang comfirm pandai masak ikan patin nie...terbaikkk...

lia said...

biasanyer sy mmg x berani mkn patin selain kat karak/raub/temerloh sbb pernah terkena, patin nyer rasa tanah he3... kalau da sedap, bole ulang lg tu...

Lynn Hamzah said...

lia : yang nie tak rasa tanah...memang sedap...sebab tu recommend korang makan kat sini...

dalila said...

x pernah makan sini lagi.. tpi mcm menarik jgak menu2 tu.. :)

Lynn Hamzah said...

Dalila : ada masa gi la makan kat Siti Patin House nie...insyaallah tidak menghampakan...