November 14, 2014

New Chapter

Assalamualaikum

Hari ni Kak Yong nak tepek buku baru Kak Yong...Selalunya Kak Yong mesti nak cari yang warna pinky pinky kan...Tapi kali ni tidak...Kak Yong prefer amek yang warna biru...Hihihihi...Tak payah la korang nak buat andaian...Kak Yong ni amek buku warna biru, sah sah anak dia dalam perut tu boboy...Toksah berangan okey...Baby dalam perut doc dah sahkan gegurl okey...



Punyalah mencari masa dan peluang untuk gie book store...Semalam baru ler berkesempatan untuk Kak Yong membelinya...Apa sebab Kak Yong beli buku ni yer?  Sebenarnya Kak Yong ni baru jer mendapat kembali aura Kak Yong...Hahahaha...Macam Mawi la plak...Siap beraura bagai...

Ini semua pasal bisnes Kak Yong la...Ehhh...Tak percaya yer korang yang Kak Yong ada bisnes...Ingat Kak Yong ni pekerja jer kat LPP tu jer yer...Dalam kehidupan yang penuh pancaroba dan makin hari makin meningkat kos taraf hidup ni...Kitorang suami isteri dah tentu kena memikirkan pendapatan tambahan untuk menampung kehidupan di JB ni...

Bukan la nak cakap yang duit gaji ni tak cukup tapi dengan pendapatan tambahan ni kitorang dapat lebih dari apa yang kitorang rancang dalam hidup...Korang yang ada experience dalam hal ni mesti faham kan apa yang Kak Yong cakapkan nie...Jadi buku baru yang warna biru ni akan mencatat segala perancangan dan tindakan yang kitorang akan buat untuk memantapkan lagi bisnes kitorang...

Yang pasti...Dengan kembalinya kitorang ke arena ni...Diharapkan memberi impak positif kepada hidup kitorang dan keluarga...Tiada yang penting dalam hidup Kak Yong dan Mr Hubby melainkan anak-anak dan juga keluarga tercinta...

Semoga ALLAH SWT permudakan urusan kitorang suami isteri dan meluaskan lagi peluang untuk kitorang berjaya dalam hidup...Insyaallah...Aamiin...

6 comments:

AMIIZAA said...

salams pagi jumaat lin,

kak mieja doakan moga sentiasa dimurahkan dan diluaskan pintu rezki amin:)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahh..mcm best perancangan tuh..gud luck ok..=)

*bestnye bby gurlll..mengidam gak bby gurl sorang lg harap2 akan dtg ada rezeki..hihi

Salina@IbuAqil said...

Good luck sis....
Semangat itu pntg...
Hihihi
Dtg ziarah sini hujung mggu.. ;)

Lynn Hamzah said...

AMIIZAA : terima kasih banyak banyak kak...insyaallah...amin...

Lynn Hamzah said...

Lily : hihihihih...tq dear...insyaallah ada rezeki tu nanti...teruskan usaha okey...

Lynn Hamzah said...

Salina : tq so much...memang kena bersemangat...semoga semangat nie setimpal dengan usahanya juga...