November 12, 2014

Jom Heboh @ Johor Bahru

Assalamualaikum 

Jumaat hingga Ahad lepas kat JB ada Jom Heboh...Sebenarnya Kak Yong tak ler excited sangat nak pergi ke Jom Heboh nie...Sebab Kak Yong dah lama benar tak melayan tv skrg nie...Balik duk sibuk masak...Slot drama apa pun Kak Yong tak pernah ikut...Mood nak tengok tv kadang-kadang terbantut bila anak-anak dah sibuk nak tengok kartun...Jadi Kak Yong rela buat kerja rumah jer bila kat rumah Kak Yong tu...

Jadi bila ada Jom Heboh kat JB nie Kak Yong macam pandang sebelah mata jer...Hihihi...Punca sebenar Kak Yong bukan kenal pun personaliti TV3 sekarang nie...Kesian kan...Hahahahah...Tak per la...Kak Yong tak ralat pun kalau tak kenal diorang...Lepas sarapan kat luar hari Jumaat tu, kitorang singgah ler sekejap kat Angsana, JB...

Kul 9.00 pagi dah terpacak kat situ yer...Niatnya nak pergi sarapan jer then pergi pasar...Sekali tersinggah Jom Heboh...Hari Jumaat okey...Bila dah sampai mesti la tengok apa yang ada kat situ kan...Mr Hubby park kat area JAKEL...Mak datuk jauhnya nak jalan...Tapi rasanya itu yang selamat...Mr Hubby memang tak kan nak parking kete sesuka hati di tepi tepi jalan tu...Walaupun kete tak mahal tapi tetap sayang hokay...Tak der kete yang satu tu tak berjalan ler kami...


Banyak booth yang ada kat situ...Tapi yang kitorang beli cuma Old Town Coffee jer...Biskut, kek, jus apa bagai semua tak beli...Sebab Kak Yong bukan jenis suka nak sopink benda-benda tu pun...Anak-anak pun teruja nak makan ice cream jer...

Nur Qhasrina Zahra dah tak mau pegang-pegang bila berjalan hokay...Stress jer papa dan mama dia...Tempat ramai orang kan...Mesti la kena pegang...Mujur pagi lagi...

Ronda punya ronda jumpa ler khemah Bananana...BANANANA LAND...Disebabkan khemah untuk kanak-kanak jadi anak-anak Kak Yong excited ler sket...

 Time nie diorang suruh budak-budak kat atas pentas tu menari Chicken Dance...Berdekatan dengan pentas tu ada B-Model Studio...Nur Qistina Farzana dan Nur Qaleesya Arissa teruja nak jadi model...Hahahahaha...Bayar RM5.00 jer...Maka kitorang layankan la...


 Bakal model tak berbayar...Hahahaha...Setakat jadi model kat blog mama okey ler...Kat luar no way hokay...

 Suka ler Nur Qaleesya Arissa tu ada orang make up kan dia...Dia memang excited time nie...

Bila dah sudah make up...Apa daaaa...Tak dibukanya baju kat dalam tu...Kalau buka mesti lagi hokay kan...

 Bayar RM5.00 dapat jadi model sekejap then dapat gambar dengan frame tu...Okey ler tu...Suka budak-budak kan...

 Leh pejam plak mata Nur Qistina Farzana

Nur Qaleesya Arissa yang comey gebu...Rasa nak gomol jer...Hihihi...

Dalam kul 11.00 pagi dah nak gerak balik...Singgah sekejap kat Booth SELERA...Sebab ada sorang retissss nie...Anak-anak memang suka sangat dengan retissss ni...Kak Yong dan Mr Hubby pun layan jugak...

 Mujur ada tempat duduk...Dapat ler anak-anak duduk sekejap...Tapi Mr Hubby lagi pandai...Dia lepak kat tepi booth...Dia berdua dengan Nur Qhasrina Zahra...Bila dah habis demonstrasi masakan tu...Kak Yong dengan anak-anak pun pergi ler ke tempat Mr Hubby melepak...

 Haaaa...Ni la retisss tu...ABAM BOCIK...Dapat ler kitorang bergambar dengan dia...Tak yah nak berebut rebut sebab time tu tak ramai orang...Cuma lepas kitorang bergambar tu ramai juga la yang datang serbu...

Korang tengoookkk...Dia geram dengan Nur Qaleesya Arissa...Adik dia duk perhati jer ABAM BOCIK tu cubit pipi kakak dia...Hihihihihi...

Lepas tu terus balik rumah...Sebab Mr Hubby nak gie solat Jumaat...Kak Yong plak start ler memasak...Lepas solat Jumaat baru ler kitorang lunch...

8 comments:

Azlina bt. Azis said...

eh makyong ni, jumaat n sabtu jerklah

Lynn Hamzah said...

Azlina Azis : eh yer ker...diorang ckp sampai hari ahad...mana la kak yong tahu...hihihih...

Kakzakie said...

Bocik mestilah suka yg montel chubby macam dia juga itu yg adik jeles ye:)

Lynn Hamzah said...

Kakzakie : hahahaha...mungkin juga kak...itu pasal dia cubit tu...

Allene said...

seronok.. klu hub lin mmg tak suka pergi tempat macam ni. mungkin sbb kids kami kecik lagi kot.

Lynn Hamzah said...

Allene : kitorang pergi pun awal pagi...kalau tgh jammed dan ramai orang tu memang tak nak ler pergi...pening...hihihi...

mamaelly said...

rajinnya pegi jom heboh...tp best kan leh jumpa artiss

Lynn Hamzah said...

mamaelly : tak ler rajin sangat...kebetulan jer...jumpa abam bocik jer sorang...hahahaha...