November 20, 2014

Financial Freedom

Saper yang nak berhutang? Rasa Kak Yong kalau boleh semua orang tak mau berhutang kan...Tapi apa kan daya...Zaman sekarang ni nak beli kereta, nak beli rumah semuanya kena hutang kan...Begitu juga Kak Yong...Kereta, rumah semuanya hutang...

Dan jangan tak amek peduli plak...PTPTN tu pun dikira hutang juga...Betul tak? Jadi hutang hutang ni memang wajib la kita bayar...Syukur alhamdulillah setakat ni masih belum tertunggak apa apa lagi...Walaupun gitu, Kak Yong dan Mr Hubby teringin sangat nak langsaikan semua hutang hutang tu...

Kalau ada duit nak kasi settle semua hutang hutang yang ada...Nak financial freedom kata omputih...Jadi dari sekarang nie kena la usaha lebih...Kawal perbelanjaan...Tingkatkan simpanan...Kak Yong cabar diri sendiri agar bebas hutang menjelang Jun 2016...

Insyaallah...ALLAH SWT akan permudahkan urusan Kak Yong untuk bebas hutang nie...Kena selalu LUA agar segala yang Kak Yong planning ni dapat dilaksanakan...

Nak tahu macam mana Kak Yong nak bebaskan diri dari beban hutang? Hubungi Kak Yong LYNN HURAIZA 013-7660226 atau email lynnhamzah81@gmail.com...Nanti Kak Yong share yer...

3 comments:

Allene said...

sama la kak yong.. tngh slow2 nak settle kan semua hutang yang ada... tak tenang rasanya klu berhutang

hainom OKje said...

Mmg ler.....kalau tak hutang tak dapat naik keta kan Lyn zaman ni. Yg penting bayar ikut waktu jgn sampai tertunggak

mamaelly said...

kan..kadang2 kerana hutang ni boleh stress jadinya..tp nak buat mcm mana..slow2 setlekan..kan