November 4, 2014

DAISO dah ada kat AEON Kulaijaya

Assalamualaikum

Jumaat lepas Kak Yong ajak Mr Hubby ke AEON Kulaijaya...Tujuan nak ke sana sebab nak bawa anak-anak berjalan...Kebetulan Kak Yong pun nak ke beli barang dapur...Haaaaambbboiii...Kelas Kak Yong...Gi sopink barang dapur sampai kat AEON Kulaijaya sana...

Erm...Kak Yong baru kali ke2 terjah AEON Kulaijaya nie...Jadi tak ler explore sangat apa yang ada dalam AEON Kulaijaya nie...Tapi Jumaat lepas baru ler Kak Yong berkesempatan untuk explore dan amek tahu sket apa yang ada kat AEON Kulaijaya...Hihihihi...Meh kita review yer...

Kat AEON Kulaijaya nie ada DAISO...Haaaaa...Untuk korang yang rajin mengemas dan mengorganize barang-barang kat rumah mesti dah arif sangat dengan DAISO nie kan...

Pintu depan DAISO AEON Kulaijaya...Tapi agak tersorok sket ke belakang...Kak Yong kena tanya staff kat outlet lain kat mana terletaknya DAISO nie...

DAISO ni berasal dari Jepun yer...Dan harga barang-barang yang dijual kat DAISO nie adalah berharga RM5.00...Ada yang berbaloi sangat untuk Kak Yong beli...Jadi habis juga ler duit kat DAISO hari Jumaat lepas...Tapi tak per...Barang yang Kak Yong beli tu dah selamat digunakan pun...Dah beli...Jadi kena la guna...Takkan nak biar jer...



 Mujur la time Kak Yong masuk DAISO nie anak-anak gie main kat tempat permainan sebelah DAISO tu...Kalau tidak comfirm lagi banyak barang yang diborong kat dalam DAISO nie...

Kak Yong ternampak juga bekal yang comel comel serta peralatan untuk buat bento...Time tu teringat Kak Yong kat Lieya Latif yang rajin sungguh buat bento untuk Mia dan Mija...Kak Yong nie nak kena gigih juga amek aura Lieya Latif nie agar rajin berbento lepas nie...Hihihihi...Tapi masalah sekarang nie...Bekal dan peralatan tu Kak Yong tak beli pun...Yang Kak Yong beli hari tu bekas untuk letak sabun basuh baju...Dah tu Kak Yong beli juga rak segitiga untuk letak barang barang...

Korang yang berdekatan boleh ler terjah DAISO nie...Kak Yong memang teringin nak datang lagi...Sebab sekarang nie mood nak mendeco balik rumah...Tapi kena buat secara berperingkat la...Al maklumlah Kak Yong kan tengah sarat mengandung nie...Hihihihi...

10 comments:

Kakzakie said...

Kakak dah selalu ke sana Lynn. Minggu pertama buka pun kakak dah terjah dan buat kad membership dulu. Daiso memang tempat rambang mata buat kita kaum wanita...

Anak kakak beli bekas buat aiskrim dulu masa Daiso mula di buka. Masa baru beli tu hari-hari buat tapi kena sebulan dah simpan terus hihi..

Lynn Hamzah said...

Kakzakie : Lynn baru first time tau jejak kaki kat sana jumaat lepas...Daiso nie memang best...Murah pun murah...

Falsya said...

falsya suke gie daiso..kalau masuk sana mmg xleh nak tahan dr amek2 brg..;)

Lynn Hamzah said...

Falsya : hihihih...macam kakzakie cakap ler...memang leh rambang mata kalau ke DAISO nie...

AMIIZAA said...

akak pon suka prg daiso...anak akak (allysha) suka beli wayar charger iphone/ipodnya rm5 sahaja :):) lagi beli kerap lagi keraplah rosak hehhehe

Lynn Hamzah said...

AMIIZAA : la...yer ker kak...mujur la harganya rm5.00 jer kan...hihihi...

mekchu said...

lynn, kat seremban ni pun baru hegeh nk ada daiso... ala comey comey comey

Lynn Hamzah said...

Mekchu : dah ada yer...kat mana mekchu? AEON juga ke?

LYAfrina said...

syok membeli kat sini..
kt kuantan pon ada

sitifaraain ain said...

ptut la mcm knl je, upenye hubby awk clssmate sy..slalu gk g aeon kulaijaya ni..