October 29, 2014

Manhattan Fish Market Lagi

Assalamualaikum 

Hari tu Kak Yong gie makan Manhattan Fish Market dengan kawan-kawan office kan...Time cuti Deepavali hari tu, kebetulan Kak Yong nak gie hantar Meal Shake kat BFF Kak Yong kat AEON Tebrau City...Jadi dah sampai sana, maka Kak Yong offer la Pro sekeluarga makan kat Manhattan Fish Market...Kak Yong pun memang dah janji dengan Mr Hubby nak ajak dia dan anak-anak makan kat situ jadi bila ada Pro dan anak bini dia maka complete 2 family gi makan kat sana...

Mula-mula tu Pro macam tak setuju nak makan kat situ...Kak Yong cakap jom ler try...Asyik makan kat Senibong jer...Apa kata kita ubah selera plak...Akhirnya termakan juga pujukan Kak Yong...Wan bini Pro tak kisah...Hihihihi...Jadi Kak Yong juga la yang jadi tukang order hari tu sebab Kak Yong yang ada pengalaman makan kat situ...

Waiter kat situ sampai dah kenal Kak Yong...Tapi bila pergi time Public Holiday nie, servis diorang agak lambat la...Tak macam servis time Birthday Treat Haji Samsudin tempoh hari...Nak dapat air pun lambat...SAmpaikan Mr Hubby duk belikan air kat kedai luar sebab Nur Qaleesya Arissa dah haus sangat-sangat time tu...Kesian kat anak yang sorang tu...

Bila dah jumpa...Macam macam ler isu kuar...

 Kesian Icha tunggu makanan lambat sampai...

 Nur Qaleesya Arissa malu kunun...Duk menyorok belakang papa bila mama nak amek gambar dia...

 Kali ni Kaisara yang duk menyiarap atas meja...Nanti dah boleh makan baru Kaisara makan yer...Sekarang nie tengok jer tau...Hihihihi...

 Food dah sampai tapi air tak sampai sampai lagi...Jenuh tunggu...Haus tekak Kak Yong...

 Pro sibuk kunun time tu...Ntah berwassap dengan saper la tu...

Budak kecik sorang nie pun tak reti duk diam...Asyik ke sana ke sini jer...Sekarang nie mood nak makan kurang...Dia suka minum susu dan kalau makan pun comfirm main main...Sabar jer la Kak Yong...

Setelah selesai makan petang tu...Mr Hubby dan Pro puas hati dengan makanan yang dihidangkan...Boleh pergi lagi...Hihihi...Mujur ler diorang suka...Jadi boleh ler lepas ni ajak makan kat sana lagi...

13 comments:

Allene said...

meriah yek makanan kat situ... uhuhuh

Lynn Hamzah said...

Allene : memang meriah...gi cuba bila ada masa yer...

AMIIZAA said...

best...kak mieja pon suka MFM :)

Lynn Hamzah said...

AMIIZAA : lynn baru tahun nie makan kat MFM nie kak...terus jatuh cinta...hihihi...

Alin Marlini said...

belum penah makan kat situ lagi...menarik hidaangannya...satu hari nnt nak try jugak...hehehe

Lynn Hamzah said...

Alin Marlini : Nanti cuba la...memang best...

Masya said...

tak pernah lg makan kat MFM ramai review kata menu² kat situ sedapp... sesekali naklah jugak merasa...

Aisya A. said...

pernah sekali je makan manhattan fish market.. nk pergi lg tapi entah bila lah agaknya. hehe

Lynn Hamzah said...

Masya : cuba la sekali...menu memang okey dan sedap...

Lynn Hamzah said...

Aisya A : insyaallah ada rezeki boleh pergi lagi nanti...

Niesa said...

menariknya menuuu..nampak sedap...

Lynn Hamzah said...

Niesa : hihihih...memang sedap...

eMMe said...

serius taktau nak makan ape yg best kat fish manhattan ni.. tapi tgk menu lynn order ni..leh try la set yg dlm tray tu cam menarik je, heee