October 24, 2014

Anak Rezeki Pemberian ALLAH SWT

Assalamualaikum 

Mood ada rabak sket hari nie...Lately nie asyik terkenangkan anak-anak jer...Anak-anak Kak Yong dah makin hari makin membesar...Dah tu tak lama lagi...Kak Yong bakal melahirkan anak yang keempat...Macam tak percaya...Ketika usia perkahwinan yang bakal mencapai angka 9 tahun pada 2015 ni...Kak Yong dan Mr Hubby bakal mempunyai 4 orang anak...

Siapa sangka kehidupan Kak Yong dan Mr Hubby yang dulunya tak berapa nak stabil di awal perkahwinan, tapi kini syukur alhamdulillah...Rezeki anak-anak dan segalanya berjalan lancar...Memang betul kata orang...Anak-anak datangkan rezeki buat kita sekeluarga...

 

Dulu waktu mula-mula kahwin, Kak Yong ingat lagi...Kak Yong lambat sket nak disahkan mengandung...8 bulan lepas wedding baru Kak Yong mengandung...Jadi selama tempoh 8 bulan tu la, asal balik jer kampung atau jumpa saudara mara mesti diorang tanya bila nak mengandung...Perasaan time tu lagi ler rabak...Rasa macam tak mau balik kampung atau jumpa saudara mara lain dah...

Tapi ALLAH SWT ada perancangan tersendiri untuk setiap insan di muka bumi nie...Kak Yong dan Mr Hubby dapat Nur Qistina Farzana pada tahun 2007...Selepas 4 tahun baru dapat Nur Qaleesya Arissa...Berharap sangat dapat sepasang...Tapi ALLAH SWT kurniakan anak perempuan...Bila preggy balik di saat masih belum bersedia sebab Nur Qaleesya Arissa belum pun setahun lagi time tu...Kak Yong pasrah dan redha tak kisah la dapat anak apa untuk anak ketiga...

ALLAH SWT kurniakan kami Nur Qhasrina Zahra...Yang nie memang lain sket pesennya...Muka dah macam minah salleh...Dengan rambut perang dia...Hihihihi...Dan dia la anak SHAKLEE...Kak Yong mula kenal dan cinta SHAKLEE ketika mengandungkan dia...Dan kini Kak Yong mengandungkan anak keempat...Pejam celik pejam celik kandungan Kak Yong dah pun masuk 25 minggu...

Insyaallah kalau ikut due date Kak Yong akan bersalin pada 30 Januari 2015...Kebiasaannya Kak Yong akan bersalin awal...Jadi kita tunggu dan lihat jer nanti yer...Semoga ALLAH SWT permudahkan segalanya...Kak Yong, Mr Hubby dan anak-anak tak sabar nak terima ahli keluarga baru kami nie...

Baby, mama loves you so much...

2 comments:

Falsya said...

Alhamdulillah rezeki anak nie mmg xsangka kan kak..

Allahuakbar..rindunye zaman baby dlm perut..

Lynn Hamzah said...

Faisya : betul tu dik...pregnant la balik...hihihi...