September 30, 2014

Office Renovation

Assalamualaikum

Dah 2 minggu dah keadaan nie berlanjutan...Keadaan office tak berdinding la...Aduhai...Kak Yong sengsara juga sebab ada melibatkan bilik Kak Yong sket...Bilik Mr Boss lagi ler haru biru...Jenuh ler nak mengemasnya nanti...Dah ler Kak Yong tengah sarat preggy nie...

Tapi sebenarnya bukan 2 minggu baru nie kerja renovate office nie berlaku...Since dari bulan Ramadhan lagi dah start...Diorang start dengan kerja wiring dan kemudian disusuli dengan operasi memecah dinding...Bilik Kak Yong dah tak serupa bilik juga...Mana taknya...Barang-barang Mr Boss ada sebahagiannya kat dalam bilik Kak Yong nie...

 Ini bilik Mr Boss...Sedih betul tengok keadaan bilik Mr Boss macam nie...Habuk banyak sangat...Ni jap lagi Kak Yong nak gie cari kain untuk alas sofa tu...Huhuhuhu...Sayang kalau dibiarkan begitu sahaja...Takut rosak nanti...

 Ni pandangan di meja Mr Boss...Dah tak serupa bilik dah...Meja pun berserabut...

 Diorang leh buka satu panel jer kat bilik Kak Yong...Alasannya tingkap kat bilik Mr Boss bersambung dengan bilik Kak Yong...Tu pasal buka sket jer dinding & tingkap di bilik Kak Yong nie...

 Baju baju Mr Boss...Basikal kecik tu pun dia punya juga...Hadiah daripada KSK LPP Johor sempena XPDC Kayuhan Treasurehunt di Asahan, Melaka tahun 2013...

 Labu sayung dan bunga pun sepatutnya dalam bilik Mr Boss...Tersadai kat bilik Kak Yong...Kak Yong memang tak mau kemas dan susun elok elok semua barang barang nie...Sebab kerja kerja renovate nie lum siap lagi...Kang beria ia Kak Yong kemas...Habis bersepah balik...Sedih tau Kak Yong nanti...

Ini cerita bahagian bilik Kak Yong dan bilik Mr Boss...Meh usha kat bilik di tingkat bawah plak...

 Tak ke haru bila nak buat kerja dinding dah tak ada...Ni keadaan kat bilik Kak Ju...Kak Ju nie pun tengah sarat preggy...Due bulan 11 ni...

Tapi yang syoknya bila dinding tak der ni...Leh see through jer...Hahahahaha...Dia tengah tengok orang pack buah duku...

Mentang-mentang ler office tengah renovate...Rajin betul diorang nie outstation gie kebun...Hahahaha...Balik dari kebun bawak duku 3 guni...Seronok weiiii...Fauziah Ahmad @ Gee tolong pack duku untuk Kak Yong sebenarnya...Tak daya nak tunduk atau cangkun bagai nie...Hihihihi...

Kak Yong harap sangat proses renovation nie dapat disiapkan dengan segera...Kak Yong tengah bertahan dan berharap tak kena asthma la...Habuk memang bersepah sana sini...

8 comments:

Azlina bt. Azis said...

sampai hati @fauziahahmad tak packkan duku utk Mokcik jugak.

Sue-Rya Qistina said...

ala..kesiannya..hopefully awak xde pape la ye nanti..kalau renovation mmg ginilah, serabut je tgk kan..

AMIIZAA said...

wahhhhhh mesti berhabuk opis lin....

Lynn Hamzah said...

Azlina Azis : time tu akak outstation ler...tu pasal @fauziah ahmad tak pack utk akak...hahahaha...

Lynn Hamzah said...

Sue - Rya Qistina : huhuhuh...memang serabut...tapi kena hadapi juga...

Lynn Hamzah said...

AMIIZAA : haah...memang berabuk habis nie...

lia said...

kena pakai mask sentiasa tu, kang jd kurang sihat pula...

LYAfrina said...

huhu..mesti x selesa kan dgn suasana ni
kna la bersabar kan..