September 10, 2014

Monthly Check Up

Assalamualaikum

Semalam Kak Yong gie check up...Pejam celik pejam celik dah 20 minggu usia kandungan Kak Yong...Sekejap jer masa berlalu kan...Dah pun 5 bulan...

Semalam memang terlewat sket sampai di klinik...Kebetulan siapkan sekali Nur Qaleesya Arissa dan Nur Qhasrina Zahra...Sebab lepas check up Kak Yong, nak bawa diorang ke Poliklinik Alam Syifa plak...Anak-anak batuk dan selsema...Musim sekarang nie...Jadi tak mau batuk berlarutan...Itu yang nak bawa juga ke klinik...

Sampai jer di klinik dapat nombor 1024...Hohohohoho...Time tu baru nombor 1003...Jenuh wei nak tunggu lagi 21 nombor...Tapi nak buat macam mana kan...Gagahkan diri juga ler tunggu...


 Mujur la lepas jer check tekanan darah dan timbang berat...Nombor tak jauh sangat untuk pemeriksaan dan ambil darah HB...Tak ler lama sangat menunggu...

Hasil keputusan check up semalam...

Usia Kandungan : 20 minggu 
Berat Kak Yong : 70 kg (naik 2 kg dari bulan lepas)
Tekanan Darah : 100/60 
HB : 11.6 

Disebabkan HB tak ler cantik...Jadi nurse bagi souvenir untuk dibawa balik...Dibawa balik untuk makan yer...Hihihihi...

Amek ler 3 jenis ubat nie...Hahahahaha...Kena makan iron tablets yang warna coklat tu...

Then lepas jer check up kat Klinik Desa Kangkar Pulai, Kak Yong dan Mr. Hubby bawa anak-anak ke Poliklinik Alam Syifa...Then baru ler hantar diorang gie rumah pengasuh...

Kononnya lepas sarapan tu nak masuk office...Dah nak dekat kul 11.00 pagi rasanya time tu...Tapi mood nak gie kerja macam tak berapa nak ada...Memikirkan banyak kerja rumah yang tertangguh...Jadi Kak Yong decide untuk amek cuti rehat semalam...Jadi lepas sarapan terus Kak Yong balik rumah...Mr. Hubby plak terus gie kerja lepas hantar Kak Yong...

Haaaaaa...Nak tahu apa yang Kak Yong buat semalam time kat rumah?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 

Operasi melipat baju...Hahahaha...Segunung tingginya...Layannnn...

3 comments:

eMMe said...

Salam Lyn, hope sihat2 je.. Tahniah awak pun pregnant juge yea.. tgk tu buku merah awak, terperasan, hepi belated bufdayyyy... n beza kandungan kite pun sebulan je, hahaha.. next month saya check up 20w... hurmmm...ape pun kite same2 doakan kandungan kite sihat sentiasa... InshaAllah...

Lynn Hamzah said...

eMME : owh pregnant juga yer...tahniah emme...comfirm due date bulan februari kan...

::EIDA:: said...

ramainya preggy.. tahniah. hehe. doakan ida jugak yeeeeee ;))