September 25, 2014

6 Corner Senibong Seafood Johor Bahru

Assalamualaikum 

Sebenarnya time cuti 31 Ogos 2014 yang lepas, family Kak Yong ada datang ke JB...Kitorang ada wedding kat Kg Lukut...Malam sebelum tu Kak Yong ajak diorang gie makan-makan kat Senibong...Dah terbayang-bayang Sotong Goreng Nestum...Tapi diorang tak mau sebab jauh benor katanya...Then malam merdeka...Takut jalan jammed...Jadi kitorang tak jadi pergi makan-makan kat Senibong time tu...

Baru nie entah macam mana boleh plak planned dengan BFF kitorang, Encik Khairul Lizam sekeluarga untuk gie makan-makan kat Senibong tu...Kitorang janji nak jumpa kul 6.00 petang...Tapi biasalah...Kelewatan di pihak family Kak Yong...Kul 6.30 petang baru sampai...Kitorang ikut highway EDL dan perjalanan amek masa lebih kurang 40 minit juga dari rumah...Tak ler jauh pun...

Sampai jer feeling amek gambor dulu...Dah ler lambat...Sempat berposing plak...

 Auntie sibuk bergambar...Kita dah puas tunggu tau...Hihihihi...

 Yang nie BFF juga nie...Bila dah jumpa asyik nak main jer...Sebaya tapi nampak benor Nur Qaleesya Arissa semangat lebih di situ...

 Kakak Nur Qistina Farzana duduk, Nur Qhasrina Zahra pun duduk juga...Copy paste...

Ngantuk ke papa? Hihihihi....

Kitorang pilih makan di port selalu kitorang lepak...

Kenapa pilih sini? Sebab makanan kat 6 Corner nie best di tekak Kak Yong...Untuk pengetahuan korang semua, kat Senibong nie banyak port makan...Tapi kalau tersalah pilih memang cekik darah dan makanan biasa biasa jer...6 Corner bagi Kak Yong bagi servis yang bagus...Tak lambat, masakan boleh tahan dan yang paling penting harga memuaskan hati...

Di 6 Corner nie juga minimum berat satu pilihan makanan tu 300 gram...Contohnya korang nak makan sotong...Kena pilih sotong dan berat sotong tu mesti lebih dari 300 gram...

 Ikan fresh disusun begini...Macam kat port lain diorang letak atas meja...

 Dari saiz kepala dah boleh agak ikan tu besar atau kecik...Kitorang amek ikan kerapu yang kecik ke sederhana saiznya...

Meh tengok menu yang kitorang makan malam tu yer...Kak Yong sertakan dengan harga sekali supaya korang yang berminat nak pergi makan kat sini leh sediakan bajet...

Ikan Kerapu Masak 3 Rasa - RM37.10

 Kailan Ikan Masin Large - RM12.00

 Pilihan Kak Yong...Sotong Goreng Nestum - RM25.35

 Butter Prawn - RM32.00

 Siput Gonggong Steam Limau - RM20.00

Tom Yam Campur Medium - RM12.00

Cuma gambar telur dadar jer tak amek...Hihihihih...Total perbelanjaan makan di 6 Corner Senibong Seafood ni RM167.00...Tapi total tu tak termasuk Otak Otak, Kacang Rebus dan Jelly Kelapa...Rasa Kak Yong total semua nak dekat RM200.00...

Pergi 2 family kan...Maka bahagi 2 la kos tu...Satu family bayar RM100.00...Memang muai makan...Anak-anak pun bersemangat makan...Cuma hari tu kitorang tak amek ketam...Kalau amek ketam memang jejak RM300.00 rasanya...Sebab harga ketam kat sana RM10.00 untuk 100 gram...Amek 2 ekor jer dah boleh jejak RM100.00...Hihihihihi...

Anyway makan kat Senibong nie hanya boleh sekali sekala untuk family yang biasa biasa untuk Kak Yong nie...Dan Kak Yong sarankan kalau nak gie makan di Senibong nie pergi la dengan yang kaki makan...Sebab kalau pergi yang pemalu dan segan segan nak kuarkan bajet...Memang tak syok arr...Yang kaki makan mesti faham apa yang Kak Yong maksudkan...Betul tak...

Lepas dah makan macam macam tu...Kak Yong tak pernah lupa nak makan supplement Shaklee yang satu nie...

 Omega Guard nie bukan sahaja untuk burn calories...Tapi Omega Guard nie juga bagus untuk perkembangan otak baby di dalam kandungan Kak Yong nie...Untuk anak-anak pun bagus juga makan Omega Guard nie...Anak-anak Kak Yong makan gitu jer Omega Guard nie...Tak der sulam dengan air pun...Hihihihi...

7 comments:

AMIIZAA said...

salams lin,

sedap tgk makanan kat blog lin terliur tau hehhehehhe...

munna said...

Sedap semuanya..... Dekat jelah due kita Lynn.... Munna punya sebanarnya 23/1 tapi sebab ambil gambar senget tu yg nampak mcm 28/1

Lynn Hamzah said...

AMIIZAA : salam...hahahaha...jgn ler terliur...nanti gi makan yer...

Lynn Hamzah said...

munna : memang sedap...haah...due dak nak dekat kan...

Kumbang Jingga said...

comel2nya anak kak lynn

Lynn Hamzah said...

Kumbang Jingga : hihihihi...tq...kembang kuncup akak...hahahahaha...

Anira Abdul said...

Sedap..sedap..sedap...baru tengok dah terliur...kalau dapat tgk dpn mata n rasa pasti mengujakan!