April 22, 2014

Short Trip to Melaka - River Cruise

Assalamualaikum

Hari ni jangan terkejut up 2 entry yer...Hihihihi...Mood nak berblogging sudah datang...Meh kita sambung cerita berjalan-jalan di Melaka yer...

Kitorang sekeluarga nie memang belum pernah naik Melaka River Cruise (MRC)...Jadi bila ada peluang untuk naik MRC nie jadi memang tak lepaskan peluang...Maka berangkatlah kitorang satu family disertai sorang anak saudara ke Stesyen yang berdekatan dengan Homestay Kg Morten tu...Sebenarnya nak jalan kaki pun boleh tapi time tu dah nak dekat jam 10.30 pagi...Matahari agak terik pagi tu jadi kitorang ke Stesyen tu naik kete...

Sampai jer kat Stesyen tu saya tengok jadual untuk cruise yang seterusnya pada jam 11.00 pagi...Time tu baru kul 10.40 pagi...Maka menunggu ler kitorang anak beranak kat situ...Powerpuff Girls dah excited nak naik cruise...Tapi sebab jadual kul 11.00 pagi maka jangan harap ler diorang nak ubah jadual cruise tu semata-mata kitorang nak naik...Sedar diri tu saper yer...Hihihihihi...

 Hari panas...Sebelum naik cruise paw mama air dulu...Hihihihi...Nur Qhasrina Zahra pun sibuk juga nak minum air 100 plus tu...

 Trip kali nie Nur Qistina Farzana tak berapa minat nak posing sangat...Mood kurang baik sket...

 Berebut plak air dua badek nie...Mujur ada papa...

 Nur Qaleesya Arissa yang over time naik cruise nie...Al maklumlah belum pernah naik...Jadi teruja la sket...

 Kalau tak pegang kuat nie silap hari bulan boleh terjun ke sungai tu...Qaleesya nie memang suka main air...

 Yang papa duk pejam...Yang Qistina duk pandang tempat lain...Haruuuuu...

 Cousin...

 Sepanjang masa tengok sungai jer...Kebetulan ada kura-kura kat tunggul pokok...Ada biawak kat dalam sungai...Memang excited la...Siap cruise berhenti bagi peluang tengok binatang-binatang tu...

 Pemandangan kedai memang superb...Tahniah pada Kerajaan Melaka kerana mewujudkan satu lagi tarikan di negeri Melaka...Bukan setakat sejarah jer malah dicipta yang baru untuk jadi lebih menarik, tertarik, ko memang da boooommmsss...Hihihihi...

 Hang Tuah yang gagah perkasa...Macam M Nasir pun ada...Hihihihi...

 Lagi mural yang dilukis...

 Awwwwww...Chak....Comey tak saya?

 Owh di sini Hard Rock Cafe...Teringin nak bersantai kat Hard Rock Cafe nie...Tapi yang kat KL ler...Bila ada peluang ek?

Yang ni pun baru dibina juga rasanya...Tak dapat nak dengar sangat penjelasan sepanjang naik cruise tu sebab ada group pelancong dari China naik sama...Pemandu pelancong tu bantai guna microphone duk terangkan semuanya dalam bahasa Cina...Macam mana nak faham... 

 Rasanya hotel nie...Maaf la yer sebab tak dapat nak kasi info yang tepat...Nanti korang naik sendiri cruise dengar elok elok yer...Jangan jadi macam saya...Hihihihi...

 Yang ini memang sah hotel...Sebab ada nampak Mat Saleh handsome bersidai kat luar bilik...

 Nur Qaleesya Arissa dengan papa kesayangan...Hari tu Mr. Hubby dah leh senyum dah...Kurang sket dah sakit mulut dia...

Nur Qhasrina Zahra yang tak tahan haus...Bantai minum air 100 plus...Mujur ko x sakit perut dik...

Ini ler sekeping gambar saya kat atas cruise...Untuk dijadikan kenangan di hari tua...Hahahahaha...

Harga tiket untuk Dewasa RM10.00 manakala harga tiket untuk Kanak-Kanak RM5.00...Yang ini boleh dijadikan panduan untuk korang yer yang nak naik Melaka River Cruise bila berkunjung ke Negeri Melaka...

Then kitorang turun kat Bangunan Stadhuys yang warna merah tu...Sajer jer turun situ sebab anak-anak nak merasa naik Beca...Siap memilih lagi nak naik Beca Hello Kitty...Syukur alhamdulillah...Dah rezeki anak-anak...Memang dapat la diorang merasa naik beca Hello Kitty tu...


Dari Bangunan Stadhuys ke Homestay Kampung Morten kena caj RM30.00 satu beca...Amek 2 beca jadi bayar la RM60.00...Tak per...Rezeki anak-anak...Kat Melaka jer yang ada beca nie...Kat tempat lain dah tak nampak dah...

Sampai jer kat Homestay Kampung Morten kitorang terus siap-siap nak pergi kenduri kat Pengkalan Rama...Sepupu Mr. Hubby belah ayah plak yang kawen...Gambar pengantin boleh plak x amek...Lupa...Hihihihi...

Lebih kurang kul 2.00 petang kitorang gerak balik...Sekian...


Ingin mencari supplement yang sesuai untuk diri anda? 
Ingin menjana pendapatan 4, 5 , 6 angka setiap bulan hanya duduk di rumah?




Hubungi saya untuk khidmat nasihat konsultansi percuma

Puan Lynn Huraiza 
Shaklee Independent Distributor : 914534 
lynnhamzah81@gmail.com
013-7660226

No comments: