April 14, 2014

Short Trip to Melaka - Pantai Klebang

Assalamualaikum...

Nak sambung kisah short trip ke Melaka...Yang sudi nak baca leh proceed yer...Yang tak sudi, tak paksa pun...Hihihihihi...

Syukur alhamdulillah selamat sampai di Homestay 113 & Homestay 114 Kampung Morten lebih kurang jam 3.00 petang...Masuk jer homestay terus mandi dan solat...Buat sekaligus Solat Jamaq...Lepas tu kitorang decide untuk kuar ke Pantai Klebang...Ronda-ronda sat kat Menara Taming Sari...Adoooooiii feninnnn...Kereta punya la banyak...Ditambah plak dengan bas-bas persiaran...Memang busy betul bandar Melaka walaupun bukan musim cuti sekolah...

Nak dekat sejam gak nak lepaskan haruk pikuk bandar Melaka dan sampai di Pantai Klebang...Kebetulan time kitorang sampai rombongan Ketua Menteri Melaka pun berkunjung ke Pantai Klebang...Ada la dalam 5 - 6 kereta...Then tak pasti plak apa yang diorang buat kat Pantai Klebang tu...Rasanya mungkin buat lawatan tapak...

Siapa sangka Pantai Klebang yang dulu tak ada apa-apa kini dah jadi satu port menarik untuk lepak-lepak...Kitorang pergi Pantai Klebang nie sebab layankan anak-anak kecil...Tepi pantai, angin pun kuat...Sesuai sangat kalau main layang-layang...Jadi perabis la duit mak ayah belikan sorang satu layang-layang...Hihihihi...Disebabkan setiap kali gie pantai setiap kali tu juga beli layang-layang...Maka amek yang paling murah jer...Kalau tak silap RM7 satu...


Sempat plak anak-anak kesayangan saya nie posing sebelum kuar berjalan petang Sabtu tu...Hihihihi...

 Nur Qaleesya Arissa yang teruja sama nak main layang-layang...

Nur Qhasrina Zahra mula-mula perhatikan orang main layang-layang...

 Muka nampak teruja bila tengok layang-layang beterbangan di langit...


 Then mula nak usha something...Dah tak excited dah dengan layang-layang...Sebabnya tinggi sangat...Tak tahan nak mendongak...Hihihihi...

 Nur Qaleesya Arissa duk main layang-layang sambil diperhatikan oleh Mr. Hubby yang sakit mulut...Kesian Mr. Hubby saya...Orang duk suka hati main layang-layang, Nur Qhasrina Zahra kesayangan saya duk main pasir...Amboi amboi dik...Senang hati yer dapat main pasir...Tak pandai orang kiri kanan pun...


 Haaaa...Bukti Mr. Hubby sakit mulut...Habis dikemam mulutnya...Makan pun nan ado selera...Kesian...

Lepas melepak kat Pantai Klebang, kitorang gie makan kat Pantai Puteri...Pot makan yang ada steambot tu dah tak ada dah...Nak tak nak kena la makan kat tempat lain...Nak ajak diorang semua gie Umbai tapi diorang tak nak...Jadi no choice la...Terus makan kat area Pantai Puteri jer...

Malam tu plan nak gie naik Melacca River Cruise...Tapi tak sampai hati nak tinggalkan Nur Qistina Farzana...Dah ketidoran...Hihihih...Jadi melepak jer la dalam Homestay sambil layankan anak-anak dan Mr. Hubby yang masih meragam...Mr Hubby saya nie kalau sakit memang leceh sket...Comfirm akan merungut macam budak kecik...Kalau demam comfirm mendodoi-dodoi 'aduhhh' 'aduhhh' 'aduhhh'...Hihihihi...

Serious cakap Homestay Kampung Morten memang cantik tapi next time kalau saya nak stay kat situ saya akan pastikan saya bawa Kelambu...Nyamuk banyak giler...Adooooooiii...Memang tak lena tidur...Setiap jam pasti akan terjaga...

Esok paginya kitorang breakfast kat Homestay jer...Beli sarapan kat luar dan breakfast sama-sama...Time pagi tu mood Mr. Hubby dah okey sket...Dah kurang sket mendodoi dodoi nya...Hihihihihi...Jadi bila tengok mood Mr Hubby dah okey, saya terus ajak gie Melacca River Cruise...

Nantikan entry tentang Melacca River Cruise plak yer lepas nie...Walaupun orang dah banyak kali naik tapi pengalaman pertama saya dan keluarga tetap nak tepek juga kat blog nie...Hihihihihi...

8 comments:

rostina76 said...

salam lyn….bestnye bdk2 tu dpt main kite…..btw kros dah lama betul xpegi melaka since ada cruise bagai tu blm sempat jejak lg… inshaallah next trip blk msia kami dah plan nak jelajah selatan tanahair….cepatle citer psl cruise blh jadi guideline kami gak

Lynn Hamzah said...

rostina76 : salam kak...anak-anak memang suka main layang-layang...lebih lebih lagi kat pantai sebab berangin jer...

kitorang pun baru first time naik River Cruise tu...nanti lynn update yer kak...

lia said...

mahai gak tu RM7 utk layang2 tp da anak2 punyer pasal, pejam mata jer la yer he3

wahida said...

saya kalau gi klebang mesti nak pekena coconut shake..heheh..

comel2 anak2 u...

Lynn Hamzah said...

lia : haa...itu la pasal...pejam jer mata membayarnya...

Lynn Hamzah said...

wahida : hr tu x cari coconut shake pun...hiiiiiiiii...

Mimi Azirah said...

Seronok budak budak nih berjalan sakan...hehee

Mimi Azirah said...

Seronok budak budak nih berjalan sakan...hehee