March 2, 2014

Basikal Anak-Anak

Assalamualaikum...

Syukur alhamdulillah...Berkat dari kesungguhan saya bersama SHAKLEE merasa juga dapat bonus setiap bulan...Dengan bonus SHAKLEE juga saya merasa bagi extra sumbangan kepada ibu ayah saya serta mak ayah mertua saya...Rasa bersyukur sangat-sangat sebab setiap kali bagi sumbangan yang tak seberapa tu insan-insan yang saya sayangi nie tak putus-putus mendoakan kesejahteraan hidup saya dan keluarga...

Saya dan Mr. Hubby memang dah janji nak belikan basikal anak-anak...Jadi bila masuk jer bonus pertengahan bulan Februari hari tu...Saya pun ajak Mr. Hubby gie soping basikal...Nur Qaleesya Arissa dan Nur Qhasrina Zahra jer yang ikut...Nur Qistina Farzana waktu tu kena gie skolah ganti...

Kitorang memang dah plan nak gie beli basikal kat Pontian...Apesal gie jauh-jauh sana sedangkan kat JB pun ada jual gak basikal nie...Bersepah jer basikal kat Giant, Jusco tu...Tapi kitorang tetap nak gie beli kat Pontian...Sebab bagi kitorang bila beli kat bandar-bandar kecil nie masih boleh berlaku proses tawar menawar...Beli kat dalam shopping complex memang fixed price ler...Tak dapek nak minta discount dah...Hihihihi...

Jadi tanya la kawan-kawan kat FB...Kat Pontian nie kedai mana yang dapat bagi offer yang bagus...One of my friend suggest kat kedai basikal yang dekat dengan SAJ...Jadi terus jer la terjah kedai basikal yang ada kat Pontian tu...Pusing pusing dan masuk 2 kedai basikal akhirnya berkenan beli kat yang dekat dengan SAJ tu...Sorry tak amek plak gambar kedai basikal tu...

 Nur Qaleesya Arissa yang baru bangun tido sangat-sangat teruja tengok banyak sangat basikal kat kedai apek ni...Pilihan memang banyak...Sediakan RM jer la...Hihihihi...

 Dia dah ngendeng kat papa dia...Padahal papa baru nak usha-usha basikal kakak dulu...

 Apek siap kuarkan yang warna merah...Kut-kut mama berkenan nak amek yang warna merah...

 Konon nak juga amekkan yang Nur Qaleesya Arissa yang warna pink...Gegurl gitu...

 Tapi dia duk usha yang lain plak...Hihihihi...

 Akhirnya biru juga yang menjadi pilihan dia...Nak buek camno...Yang nak main dia juga...Hihihihi...Biarlah...Cantik juga warna biru tu...

 Maka yang kakak pun amek juga la yang warna biru...Hihihihihi...Kasi sama dengan adik yer...

 Apek buka tayar depan sebab tak lepas masuk kat bonet kete...Nanti papa pasang jer kat rumah...

Total untuk 2 basikal nie RM280.00...Basikal kakak RM200.00...Basikal adik RM80.00...Saya tak menyesal beli sebab basikal kakak kualitinya baik...Dan besar...Insyaallah kakak boleh guna sampai darjah 3 - 4...Kalau elok dan tahan jangka hayatnya Insyaallah adik boleh gunakan juga...

Sampai jer rumah adik terus main basikal ler...Hihihihihi...Dia punya angkat kaki sampai ternampak pampers...

 Yeahhhh...Berjaya akhirnya...Memang itu ler pilihan dia...

Kasi test loceng bunyi ke tidak...Nur Qhasrina Zahra nanti boleh tumpang dengan kakak Qaleesya yer...

1 comment:

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah rezeki anak anak