November 13, 2013

Motivasi Diri

 Assalamualaikum...
Salam ceria...
Hari nie tak mau update panjang lebar...

Just nak tepek pic motivasi nie...
Untuk motivate dan didik hati sendiri...
Insyaallah dengan berkat usaha pasti ada jalannya...



Doakan saya dan Mr. Hubby berjaya mencapai apa yang kami impikan yer...

November 7, 2013

Dah Makin Besar Makin Banyak Keletahnya

Assalamualaikum...Salam ceria...

Hari nie kerja-kerja kat office tak banyak...Jadi sempat ler nak berblogwalking dan update blog yang x seberapa nie...Hehehehe...Kawan-kawan dan pembaca setia doakan saya selalu update yer...Doakan saya walau sibuk macam mana pun still sempat nak jengah blog nie...

Blogging nie dah sebati dalam jiwa dan hidup saya...Saya mula berblogging since tahun 2008...Walaupun cuma 1 entry jer tahun 2008 tu...Hahahaha...Suka duka saya dan keluarga semua saya coret kat dalam blog nie...Saya memang akan luahkan semuanya dalam blog nie...Tapi lately nie banyak yang saya pendam...Dah tak share lagi kat blog nie...Kenapa ek? Saya dah berubah jadi orang lain ker? Hohohohoh...Saya tetap Lynn yang anda semua kenal...

Tak per tak per...Saya akan cuba sedaya upaya untuk kembali kepada diri saya yang asal...Actually memang best pun share apa yang kita rasa dan lalui dalam blog nie...Setidak-tidaknya ada juga tempat untuk kita luahkan...Betul tak...Jadi hari nie saya nak share tentang anak-anak saya...

Sejak kelahiran Nur Qhasrina Zahra, maka puteri-puteri saya telah digelarkan Powerpuff Girls...Hahahahahahaha...Nie semua angkara isteri cousin saya la...Dia yang mandai-mandai gelarkan puteri-puteriku itu Powerpuff Girls...Tapi tak per...Saya okey jer...Hehehehehe...Dah x der dah gelaran Triple Q...Lagi syok guna Powerpuff Girls...Lagi glamour...Hahahahaha...


Jadi bila dah ada Powerpuff Girls nie maka kerja-kerja sebagai mama di rumah agak mencabar la juga...Seawal kul 5 pagi saya dah didik diri untuk bangun...Dah tak leh nak lengah-lengah lagi...Mujurlah bila makan supplement SHAKLEE tak der masalah nak malas-malas bangun...Laju jer bangkit...Hehehehehe...

Kalau sempat saya akan siapkan sarapan untuk Powerpuff Girls dan Mr. Hubby...Untuk diri saya dah tentu la ESP + Horlicks...Yummy...Sarapan yang saya sediakan dah tentu la yang simple2 jer...Tak der la sampai nak goreng mee atau nasi pagi-pagi tu...Saya kalau nak buat sarapan yang heavy memang amek masa sket...Almaklumlah tak terror masak sangat...Xoxoxoxo...

Saya biasanya goreng nugget + sosej, roti pizza, roti telur untuk anak-anak saya bersarapan...Untuk Mr. Hubby saya akan sediakan Nescafe Tarik setiap pagi...Then Mr. Hubby cecah la biskut + nutella kegemarannya kat nescafe tu...Itu pun dah cukup...

Kalau x der sarapan pagi comfirm Mr. Hubby akan singgah ke stall kuih yang kat jalan kuar rumah tu...Mesti akan belikan Nur Qistina Farzana kuih karipap sardin favourite dia...Untuk Nur Qaleesya Arissa x kisah kuih apa pun...Semuanya dia bedal...Hehehehehe...Dah makin bam bam anak yang sorang nie...Nur Qhasrina Zahra jer halus mulus...Kulit putih melepak berbanding kakak-kakak dia...Dan nampak tinggi Nur Qhasrina Zahra nie...



Haaaaa...Nie gambar terbaru Powerpuff Girls, saya dan Mr. Hubby...Okey la...Cukup sampai sini jer la kut...Nanti saya update lagi...Take care semua...

November 6, 2013

Dah Lama Tak Update

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...
Dah lama betul kan tuan tanah kedaung tak update blog...
2 bulan menyepikan diri...
Agak busy sket lately nie...
Duk fokus kat kerja-kerja office, kerja-kerja KSK LPP Johor dan bisnes SHAKLEE...

Bercerita tentang SHAKLEE nie...
Baru-baru nie mood nak aktif SHAKLEE macam merundum jatuh...
Rasa macam down sangat tau...
Tapi berkat kedatangan Tahun 1435 Hijrah...
Lynn nekad untuk tidak mudah putus asa...
Dan berharap sangat ada peluang dan rezeki untuk Lynn berjaya di SHAKLEE...
Lain orang lain caranya...
Dan semoga jalan yang Lynn pilih ini dipermudahkan...

Jadi untuk anda semua di luar sana...
Mohon sangat untuk follow blog terbaru Lynn...
Menggunakan nama Mr. Hubby..
Hehehehehe...
Harus ler guna nama suami kan...
Joint partner kan...
Seumur hidup tau...
Hehehehehe...

Meh semua like blog baru nie...


 Jangan lupa follow yer...
Dan untuk yang berminat nak beli supplement atau nak jana pendapatan bersama SHAKLEE...
Jangan segan silu contact Lynn atau Ezal (Mr Hubby)...
Insyaallah kami sedaya upaya membantu anda semua di luar sana...
Insyaallah...