July 11, 2013

Ujian Kemahiran ICT - Tahap Lanjutan

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan...

Puasa tak korang hari nie?  Mana yang boleh berpuasa kena la puasa yer...Tak leh ponteng tanpa sebab tau...Dan yang mana dah tua bangka tu tak usah la dok berperangai macam budak2 time bulan Ramadhan nie...Hehehehehe...

Rabu depan saya ada exam kat UKM Bangi...Dah bertahun kerja baru nie ler nak attend Ujian Kemahiran ICT - Tahap Lanjutan nie...Hohohohoho...Entah macam mana ler rupa exam nie...Entah susah entah senang...Dah ler dalam 1 hari tu ada 3 paper...Dan masa plak suntuk sangat...30 minit jer untuk satu paper...

Exam nie akan diadakan di Fakulti Sains dan Teknologi UKM...Entah kat mana la tempatnya ek...Dan saya pun duk terfikir nie...Nak pergi dengan kenderaan pejabat atau pergi dengan family...Kalau pergi dengan family dah tentu saya akan sambung cuti Khamis dan Jumaat tu...

Errmmmm...Doakan saya berjaya yer kawan-kawan...Berkat berpuasa dan exam di bulan Ramadhan nie, semoga saya lulus dengan jayanya yer...Saya memang aim nak lulus dengan sekali exam jer...Itu KPI saya tahun nie...

Boleh tak gitu?

July 9, 2013

Salam Ramadhan

Assalamualaikum dan salam ceria...

Di kesempatan ini saya mewakili ahli keluarga saya ingin memohon seribu kemaafan kepada semua yang mengenali diri kami sekiranya ada tersalah tutur kata dan terlajak perbuatan...Semoga Ramadhan yang bakal menjelma esok akan memberi seribu kerahmatan buat kita semua...

Insyaallah...

July 8, 2013

Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...
Semuanya ceria ke pagi-pagi Isnin nie?
Harap-harapnya gitu la yer...

Syukur alhamdulillah...
Semalam bila sampai jer rumah setelah bercuti hujung minggu di kampung...
Saya menerima utusan berisi cek dari NUFFNANG...
Memang syok sungguh...
Walaupun tak ratur-ratus atau riban-riban jumlahnya...
Rasa happy sangat...


Bukan senang yer orang nak bagi duit suka-suka kat kita...
Tak mungkin rezeki akan jatuh dari langit kalau kita tak berusaha...
Dengan berblogging dapat juga saya merasa duit iklan dari NUFFNANG...
Terima kasih NUFFNANG...
Terima kasih ALLAH SWT...
Kerana membuka pintu rezeki untuk saya dan keluarga...

P/S : Sekarang tengah ada 2 BE yang masih running...Moga makin hari makin bertambah la BE saya yer...

July 5, 2013

Outdoor Activity Tadika Ixora Ria

Waaaahhhh...Dah macam reporter tak bergaji la plak saya nie...Asyik update citer tentang Tadika Ixora Ria kat blog nie...Hehehehe...Tak per la...Saya just nak update cerita tentang Nur Qistina Farzana yang baru-baru nie joint Outdoor Activity anjuran tadika dia...

Activity nie berlangsung pada 29 Jun 2013...Haaaammmbeeeekkk...Seminggu dah berlalu baru la nie saya berpeluang nak update...Sabar jer la...Busy bebenor nie...Sampai tak sempat nak update cerita kat blog...

Seawal pagi jam 6.30 pagi Qistina dah bangun tidur...Memang excited sungguh dia nak pergi Outdoor Activity...Tahun nie program sama seperti tahun lepas...Bermandi manda di Tiram Indoor Water Park...Budak-budak memang syok habis la kalau dapat pergi Water Park...Untuk kids yang belajar kat Tadika Ixora Ria nie x dikenakan sebarang bayaran pun...Bukan bermakna free yer...Sebenarnya dah kena caj awal-awal dah dalam yuran pendaftaran waktu awal tahun dulu...

Apa ingat boleh senang-senang dapat free ke?  Huhuhuhuhu...Sekarang nie semuanya guna duit weiiii...Pagi tu memang Qistina tak susah nak disuruh mandi dan bersiap...Cepat jer dia bergerak...Tak macam hari-hari kebiasaan...Semuanya mandi awal pagi tu...Saya, Mr. Hubby, Qaleesya dan Qhasrina memang berhasrat nak gie hantar Qistina naik bas hari tu...Tu yang mandi awal...

Kebetulan nak dijadikan cerita, pintu bilik stuck dan tak boleh dibuka dari dalam...Waktu tu Triple Q berada kat dalam tu...Huhuhuhuhu...Saya cool jer sebab Mr. Hubby @ Papa diorang ada bersama diorang...Saya cuba buka pintu dari luar tapi tak boleh juga...Jam waktu tu dah kul 7.15 pagi...Kena ada kat Tadika Ixora Ria jam 7.30 pagi...Jadi nak tak nak Mr. Hubby terpaksa kopakkan tombol pintu tu...

Yang Qistina dah meraung sebab takut tertinggal bas...Yang Qaleesya plak sibuk papa dia buat kerja dia pun nak menolong...Qhasrina yang paling bagus...Duk main sorang diri kat atas katil...Tak der perasaan apa-apa pun waktu tu...Hahahahahaha...Maka pintu bilik dah kena kopak dan kena la gie cari tombol baru yang lebih bagus...Nak gantikan tombol yang dah jahanam tu...

Meh layan gambar-gambar waktu gie hantar Qistina kat Tadika Ixora Ria...

 Tiap-tiap tahun ini la bas yang budak-budak kat Tadika Ixora Ria nie naik kalau ada Outdoor Activity...

 Beratur dulu yer...

Teacher-teacher tolong uruskan kanak-kanak nie beratur mengikut kumpulan...

 Dah beratur diorang bergossip plak...Lambat bebenor nak dapat naik bas...Hehehe...


Dapat bekalan sarapan pagi dari Tadika Ixora Ria untuk dimakan dalam bas...Kalau x silap saya jemput-jemput dan sosej...

 Teacher Fatimah memang busy hari tu...Sepatutnya anak-anak nie kena pakai shoes untuk Outdoor Actitivy ni...Tapi ada juga parents yang x pakaikan anak-anak diorang shoes...Alahai...



 Time nie dia happy jer...Tengok kakak dia beratur sambil tunggu bas...Lari sana lari sini...Bila boring masuk semula kat Tadika Ixora Ria...Gie main slide...Hehehehe...

Then bila bas sampai...Qistina dan kawan-kawan pun naik ler bas dan teruskan perjalanan ke Tiram Indoor Water Park tu...Nak tahu apa jadi dengan Qaleesya...Huuuuuuuu...Tak disangka-sangka yang tadi punya la happy bebenor...Sudahnya menangis meraung-raung sebab nak ikut kakak dia...

Dia duk ulang ler ayat...

"KAKAK NAIK BAS"
"KAKAK NAIK BAS"
"KAKAK NAIK BAS"
"KAKAK NAIK BAS"

Huhuhuhuhuhu...Kesian tengokkan dia kena tinggal dengan kakak...Jadi kitorang pun bawa ler gie sarapan...Waktu makan senyap...Tapi bila naik jer kereta nak balik rumah...Diulang balik ayat tadi tu sambil nangis...Makin kuat dia menangis bila nampak bas sekolah lalu...Hohohohohoh...Sabar jer la...

Memang dah janji dengan Qistina nak amek dia kat Tiram Indoor Wter Park tengahari nanti...Jadi dalam kul 10.30 pagi dah gerak kuar ke Senai gie amek mesin chocolate fountain yang customer sewa...Dan lepas tu sempat juga menyinggah ke SHAKLEE...Gie beli barang yang customer order...Lepas dah selesai urusan kat SHAKLEE baru gerak ke water park tu...

Sampai jer kat sana tengok budak-budak dah siap tukar baju...Tapi x nampak plak Qistina...Qaleesya punya la excited ingatkan kitorang nak masuk ke water park tu...Kesian tengok anak yang sorang tu...Sudahnya papa dia sogok dia dengan mainan...Haaaaa...Baru la okey sket...

Sambil tunggu Qistina, sempat juga Mr. Hubby urut badan...Hehehehe...Saya pun urut juga...Syokkk...

Qhasrina yang kepenatan menunggu pun amek peluang tido dulu...


Qaleesya dan Papa sibuk posing-posing...Puas dah kitorang ajar buat peace...Tapi tetap x jadi...Dia tetap nak peace dengan semua jari...Hahahaha...

Haaaaaa...Betul tak? Dia peace dengan semua jari...Hahahahahaha...

Dalam kul 1.30 petang Qistina dah boleh kuar dari group dan kami terus ke Kota Tinggi...Ada kenduri kat rumah Mak Lang Normah dan kitorang tidur sana malam tu...

Okey...Dah habis citer pasal Outdoor Activity Tadika Ixora Ria...Next year Qistina dah sekolah...Jadi kalau dia transit kat situ maybe boleh ler joint Outdoor Activity lagi...Tapi harap-harap jangan la Tiram Indoor Water Park lagi...Maybe boleh ke Zoo Melaka ker Legoland ker...Seronok sket budak-budak...Mak bapak pun boleh ikut joint sama...

Salam Jumaat

Assalamualaikum dan salam ceria...
Syukur alhamdulillah masih diberi peluang bernafas di bumi ALLAH S.W.T...




Semua orang ingin bahagia...
Semua orang ingin gembira...
Semua orang ingin ceria...
Dan semua orang juga ingin berjaya...


Ingin mengubah menjadi seorang yang lebih bahagia, gembira, ceria dan berjaya?  SHAKLEE memberi peluang untuk anda mengubah kehidupan anda...Hubungi saya seandainya berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut...


 
Norhazlinda A.Hamzah @ Lynn
ID SHAKLEE : 914534


July 3, 2013

Happy Birthday Nur Qistina Farzana

Assalamualaikum...
Hari nie tepek gambar kakak Nur Qistina Farzana yer...


Tarikh ini pada 6 tahun yang lepas saya selamat melahirkan seorang puteri...
Nur Qistina Farzana lahir di kala Mr Hubby tengah sedap tidur di rumah...
Selamat dilahirkan jam 3.08 pagi dan kelahirannya awal sebulan lebih dari tarikh jangkaan bersalin...
Kena warded pun pasal kes uri kat bawah...
Tapi rupanya sakit tu tanda nak bersalin...
Punya la tak der pengalaman...

Hari nie dah pun genap berusia 6 tahun anak kesayangan kami...
Dah pun ada 2 orang adik...
Walaupun gitu manja memang masih manja...
Mengalahkan adik-adiknya...
Hehehehehe...

Nur Qistina Farzana

Mama dan Papa ucapkan Selamat Hari Lahir yang ke 6 buat kakak...Mama dan Papa mendoakan agar kakak dipanjangkan umur dan dikurniakan kesihatan yang berkekalan...Semoga kakak berjaya dunia dan akhirat...Mama dan Papa sentiasa berharap kakak menjadi anak yang solehah dan sentiasa mendengar kata...Semoga kakak juga menjadi tauladan dan role model yang terbaik untuk adik-adik...Mama dan Papa serta Qaleesya dan Qhasrina menyayangi kakak sepenuh hati...

Muahhhhhhhssssss...

July 2, 2013

Al-Fatihah

Assalamualaikum...
Entry hari nie just nak update perkara yang penting...
Dua minggu nie dah 2 orang yang saya kenal meninggal dunia...
Seorang merupakan sahabat yang pernah bekerja satu pejabat dengan saya...
Arwah SUHANA BINTI YAACOB masih muda lagi...
Meninggal dunia pada hari Isnin lepas di Hospital Seremban...
Baru berusia 28 tahun dan meninggal kerana Gastrik...

Malam tadi saya mendapat berita sepupu ayah yang menderita sakit beberapa tahun nie...
Telah pergi meninggalkan dunia ini buat selama-lamanya...
Arwah Mak Andak Norza baru berusia 37 tahun...
Meninggal dunia malam tadi di Hospital Sultan Ismail, Johor Bahru...
Saya dan Mr. Hubby berkesempatan menziarah jenazah arwah pagi tadi...
Kebetulan rumah arwah dekat dengan rumah pengasuh anak...

Semoga roh insan-insan yang saya kenali ini dicucuri rahmat...
Al-Fatihah...