May 31, 2013

Celebrating Teachers Day at Tadika Ixora Ria

Assalamualaikum dan salam ceria...Hohohohoh...Dah terlewat nak update entry nie sebenarnya...Tapi tetap gak nak update...

Pada 16 Mei 2013 yang lepas, my darling Qistina ada program kat Ixora...Teachers Day Celebration...Setiap tahun memang Tadika Ixora Ria akan organize program nie...Bagi mengenang jasa teacher-teacher Qistina yang sungguh baik hati...Maka the day before the event date kitorang gie beli hadiah kat Angsana...Beli hadiah tabung cup cake yang sungguh comey...

Disebabkan mama Qistina ni malas nak wrapping hadiah kat rumah...Maka terus jer la suruh adik kedai hadiah tu wrapping hadiah tu time tu jugak...Hehehehe...Dan tak der la amek gambar hadiah pun...

Qistina dah sound kat mama dia nak baju warna merah...Untuk dipakai time event tu...Tapi tak kan ler semata-mata event tu nak gie soping dress untuk dia...Jadi just recycle jer dress raya tahun lepas...Still boleh pakai dan masih cantik lagi...

Rupa-rupanya memang warna tema event tahun nie warna merah...Nasib baik ler corak kat dress tu ada warna merah...Tak ler anak dara tu sentap sangat kan...

Okey la...Meh layan gambar2 yang sempat dirembat dari Facebook Tadika Ixora Ria untuk tatapan korang semua...


 Teachers yang sangat dedikasi...Thank you so much sebab mendidik anak dara kami dengan baik...Jasa kalian akan kami kenang hingga ke akhir hayat...

 Teacher Ain dan Teacher Erin with their lovely students...Tak pasti kelas yang mana nie? Maybe kelas K1...

I am not sure teacher amoi nie nama sebenar dia apa...Tapi dah lama juga dia kat Tadika Ixora Ria nie...Teacher Fatimah plak owner tadika nie...Now dia mengajar di kelas Qistina...Kelas K2 Pluto...My girl yang paki kad number 10 tu...

 The kids singing...Comfirm sangat waktu perhimpunan before event tu start...

 Masa untuk morning break...Makan donut...

Luckily ada juga gambar my lovely princess...Qistina with her best friend Shahirah...

Nowadays selalu sangat cerita tentang Shahirah...

Mama, Ina nak pandai baca...Nanti boleh sama-sama membaca dengan Shahirah...
Mama, Shahirah tak datang school today...Kesian dia mama...Dia, adik dia, umi dan ayah dia semua sekali demam...
Mama, hari nie nak bawa jeans dan tshirt...Nanti nak main sama-sama dengan Shahirah waktu child care...

Memang kerap sangat Qistina bercerita tentang Shahirah...Kira macam BFF dia la nie...Hehehehe...

Okey la...Will update lagi later...Take care semua...And happy weekend yer...


May 28, 2013

Bersawang Dah

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...
Hohohohohoh...
Dah bersawang dah blog nie...
Lama giler tak update...
Lately nie busy sungguh arr...

Urusan kerja di pejabat memang x pernah habis...
Setiap hari ada jer kerja...
Tapi dalam kesibukan melanda sempat gak update2 status kat Facebook...
Sempat gak promote produk2 SHAKLEE...
Tapi tak ler aktif sangat pun...
Cuma baru2 nie merasa la juga dapat cek bonus dari SHAKLEE...
Syukur alhamdulillah...
Permulaan yang indah...
Semoga ALLAH SWT berkati usaha saya dalam SHAKLEE nie...

Cuti sekolah kali nie saya dan keluarga hanya sempat balik kampung sahaja...
Mr. Hubby sibuk uruskan Mesyuarat Agung Tahunan yang bakal berlangsung 8 Jun ini...
Jadi saya dan anak-anak tak mahu sesakkan lagi jadual yang padat...
Insyaallah bila dah selesai kerja Mr. Hubby...
Baru leh fikir pasal holiday...

Hari nie juga saya cash out kan NUFFNANG...
Rezeki dari hasil berblogging...
Terima kasih banyak2 pada NUFFNANG kerana sudi tepekkan iklan kat blog saya nie...
Syukur alhamdulillah...

Okey la...
Saya sempat nak update ni jer dulu...
Insyaallah jika berkesempatan saya akan update lagi...
Doakan saya kembali aktif yer dalam dunia blog...

P/S : Sebenarnya saya rindu nak berblogging...Memang rindu sungguh...