February 27, 2013

Birthday Mr Hubby Tapi Qaleesya Sakit Mata

Assalamualaikum...
Semalam birthday Mr. Hubby...
Yang le 32 tahun...
Dah bertambah lagi setahun usia Mr. Hubby...
Dan tahun ni dapat hadiah yang paling bermakna n berharga...
Hehehehe...
Lahirnya Nur Qhasrina Zahra adalah hadiah yang paling istimewa...

Ingatnya nak gie celebrate kat luar...
Tapi Qaleesya plak kena sakit mata...
Kesian tengok mata Qaleesya yang sepet n merah sebelah kanan...
Petua orang dulu2 titikkan susu ibu kat mata yang sakit tu...
Tapi macam x der apa2 kesan pun...
Kena bawa gie klinik ler petang ni...

Owh yer...
Nak tanya korang yg fully breastfeed baby...
Qhasrina dah 3 hari tak poo poo...
Normal ke?
Risau gak nie...
Huhuhuhuhu...



February 13, 2013

First Month Check Up

Assalamualaikum dan salam ceria untuk korang semua...
Hari nie dah pun masuk hari ke 32 Lynn berpantang...
Dan hari nie juga merupakan hari untuk Baby Qhasrina gie check up sebulan...
Hasil dari check up hari nie, berat baby dah 3.7kg...
Naik 900 gram...
Dan kena injection untuk 1 bulan hari nie...

Berat mama tak turun banyak sangat la...
Kalau last time before bersalin hari tu berat cecah 79kg...
Nie berat hari nie turun ke 67kg jer...
Huhuhuhuhu...
Sadis sungguh...
Macam mana ler nak reduce berat dengan cepat yer...
Kalau boleh biar ler jadi 60kg ker...
Seronok sket...
Ni turun ke angka 67kg jer...

Ada tak tips macam mana nak reducekan berat badan dengan cepat?
Walaupun baju2 sebelum bersalin dah leh pakai tapi tak mau arrr berat sangat badan nie...
Huhuhuhuhu...

February 7, 2013

Dah Lama Tak Update

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...
Huhuhuhu...
Lama betul kan Lynn tak update...
Walaupun punya masa yang agak banyak tapi tetap gak tak sempat nak update...
Busy sket ler uruskan Nur Qhasrina Zahra...
Owh yer...
Lynn masih tak dapat nak upload gambar baby Qhasrina kat blog nie...
Asyik failed jer...
Entah apa ler masalahnya...

Hari nie dah masuk hari ke26 Lynn berpantang...
Syukur alhamdulillah Lynn dan Qhasrina sama2 sihat...
Dan tak sabar rasanya nak habiskan pantang...
Dan mulai hari ke24 yang lepas...
Qhasrina dah pandai nak menyusu direct...
Rasa happy sangat dapat BF Qhasrina secara direct...
Tak perlu nak bangun tengah malam nak panaskan susu lagi...
Cuma sekarang nie Qhasrina masih belum pandai nak menyusu dalam posisi baring...
Jadi Lynn kena la duduk kalau nak susukan dia bila terjaga malam...
Tak per la...
Asalkan dia dah pandai nak BF direct pun dah syukur sangat...