August 16, 2013

Salam Aidilfitri

Salam 9 Syawal...Perghhhhh...Dah raya ke 9 baru nie ler tuan rumah nak ucapkan Salam Aidilfitri...Punya la teruk jadi tuan rumah belog...Huhuhuhuhuh...Maaf la yer untuk semua kawan-kawan blogger dan pembaca setia...Tak menyempat langsung nak buat satu entry untuk sampaikan Salam Aidilfitri...

Tapi rasanya masih belum terlambat kan...Al maklumlah Syawal sebulan...Jadi masih ada berbaki 21 hari lagi bulan Syawal nie...Di kesempatan yang ada nie saya mewakili suami dan anak-anak ingin mengucapkan Salam Aidilfitri buat semua yang mengenali diri kami sekeluarga...Mohon maaf seandainya kami ad mengguris hati dan perasaan anda semua di luar sana...Maaf zahir dan batin yer...

Kemeriahan Syawal masih lagi terasa walaupun tak ler sehangat raya pertama dan raya kedua...Hehehehehe...Tahun nie turn saya dan keluarga beraya di Negeri Sembilan...Alhamdulillah kami tidak kisah beraya di mana pun...Asalkan dapat bersama dengan keluarga...Tak der ler sentap-sentap bagai kalau time raya nie...Dan tak der la juga timbul isu nak beraya kat belah mana dulu...Hehehehe...Semuanya berjalan lancar...Alhamdulillah...

Tema raya tahun nie berwarna PEACH...Nak ke OREN gitu...Kain untuk baju raya of course ler sponsor dari nenek kesayangan...This year merasa pakai untuk hari raya pertama sebab awal-awal lagi dah kena sound...Asyik x sempat buat jer...Hehehehehe...Jadi tahun nie nenek kesayangan dah agihkan kain awal-awal lagi...Senang anak, cucu dan cicit nak tempah...

Dah comey2 pagi raya tapi x dapat plak nak amek gmbr satu family...Pagi2 dah sibuk layankan anak-anak...Dah tu Qhasrina plak x mau berenggang langsung...Nak menolong mak mertua pun terkejar-kejar...Sabar jer la...Sudahnya sepanjang persiapan untuk masakan raya diri saya hanya mampu memerah kelapa jer...Satu trip untuk buat lemang, satu trip untuk buat rendang dan satu trip untuk masak gulai kijang...

Tapi sempat plak suruh anak-anak berposing sementara saya bersiap untuk keluar beraya di rumah wan dan induk di Bahau...



 Anak dara duk berposing sakan...

 Qhasrina plak posing dengan moyang...

Saya dan Mr. Hubby pun sempat gak posing...

Maaf saya tak dapat nak letak gambar satu family berpakaian sedondon di pagi raya...Sebabnya anak kedua saya Qaleesya kepenatan sampai tertidur waktu amek gambar di rumah moyangnya...Yang ada gambar kami berempat tapi saya x sanggup nak letak...

Jadi focus weekend nie nak gie amek gambar kat studio untuk dijadikan kenangan raya 2013...First time nak amek gambar studio...Moga anak-anak saya x meragam la yer bila bergambar nanti...Hehehehehe....

Salam aidilfitri buat semua...Nanti saya update lagi yer...

6 comments:

Ena said...

Assalam..

Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin buat lyn & family..cutenye anak2 pakai baju kurung.. color theme kita lebih kurang la lyn.. :-)

Lynn Hamzah said...

Ena : wslm...Salam aidilfitri juga buat ena sekeluarga...Maaf zahir dan batin yer...

Hehehehe...Sama yer ena...Kebetulan tu...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

slmt hari raya sis! sedondon sweeet sgt =)

Lynn Hamzah said...

khumaera : selamat hari raya juga...hehehehe...tq...tq...

Sweetmama said...

Selamat hari raya buat lynn sekeluarga

amboi mmg sakan anak dara berdua tu posing..comey sgt siap bertudung..

comey sedondon semua kaler peach di pagi raya.

Masya said...

alahai cian kakak .. tp yg 2 org tu pun kemain sweet lagi possing²