June 5, 2013

Majlis Aqiqah dan Potong Jambul Nur Qhasrina Zahra

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Fine, cerita nie pun dah lama sangat dah...Tapi hari nie baru nak update...Jadi sudi-sudikan lah membaca dan melihat gambar yang ada yer...

Majlis Aqiqah dan Potong Jambul anakanda Nur Qhasrina Zahra berlangsung pada 22 - 23 Mac 2013...Ambooooiii...Sampai 2 hari ekk...Sebenarnya aqiqah tu pada malam 22 Mac 2013...Tapi majlis potong jambul plak waktu pagi 23 Mac 2013...Program nie berlangsung sebab nak disamakan tarikh dengan wedding adik Lynn...Cerita tentang wedding adik akan menyusul di entry lain yer...

Majlis nie tak ler seglamour macam majlis aqiqah dan potong jambul anak-anak kecil yang lain...Memang buat yang simple jer sebab tak nak over dari wedding adik...Kang x pasal2 ada yang merajuk sebab majlis kita lagi glamour dari majlis dia...Huhuhuhuhu...Jadi buat ala kadar jer...Beg goodies pun Lynn just sediakan untuk 40 orang jer...

Aqiqah kitorang laksanakan pada malam 22 Mac 2013 sebab nak jamu saudara mara dan jiran tetangga makan daging kambing tu...Dan kambing aqiqah tu dimasak sendiri oleh papa Qhasrina sambil dibantu oleh Atuk Cik Rahim dari Batu Gajah...Masak asam manis...Memang sedap...

Majlis potong jambul keesokkan harinya dimulakan lebih kurang jam 10.30 pagi dengan bacaan berzanji dan marhaban oleh Kumpulan Berzanji Batu 16, Rawang...Ada la dalam 20 orang ahli kumpulan nie datang...Waktu wedding Lynn dan Mr. Hubby dulu diorang pun ada datang gak...


 Disebabkan x der majlis berendoi...Maka terus jer la dengan Majlis Potong Jambul bila Marhaban dinyanyikan...Dimulakan dengan Ketua Kumpulan Berzanji nie...


 
 Kemudian diteruskan oleh nenek Lynn...Syukur alhamdulillah...Kelahiran Nur Qhasrina Zahra telah menjadikan jumlah cicit nenek Lynn bertambah ke angka 13...

 Qhasrina sungguh behave waktu tu...Tidur jer...Macam tak der apa-apa yang berlaku di sekeliling dia...Hehehehe...

 Yang nie Atuk Long Yem...Nama glamour Atuk Long Janggut...Hehehehehe...Abang kepada nenek Lynn...Terima kasih yer tuk sebab sudi datang ke majlis nie...Dan mendoakan yang baik-baik untuk Qhasrina...

 Pak Lang Samsudin pun turut sama potong jambul...

 Pakcik handle karaoke siap bacakan doa untuk Qhasrina...Terima kasih banyak-banyak...

 Amboooooiiii menguap besar bila Atuk Ayah dia potongkan jambul...Hehehehehe...Atuk Ayah sempat bagi RM50.00 kat Qhasrina waktu nie...Terima kasih atuk...

Yang nie plak Atuk Kana...Atuk Negeri Sembilan...Datang awal juga hari tu sebab nak turut serta dalam Majlis Potong Jambul nie...Atuk Kana pun hulur RM50.00 juga...Bertambah duit tabung Qhasrina...Terima kasih atuk...

Majlis selesai dalam kul 11.45 pagi...Lynn pun terus la mengedarkan beg goodies pada semua ahli kumpulan tu dan menjemput diorang gie makan...Maka selesai la urusan majlis aqiqah dan potong jambul anakanda Lynn dan Mr. Hubby nie...

19 comments:

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah, majlis berjalan lancar ye :)

D_08 said...

wahhhh...nampak meghiah......Alhamdulillah majelih berjalan dengan lancar..... tenghingat kenangan buat majlis utk anak sulong awok dulu..... maklumle..cucu sulong...... memang meghiah......

are_lin@yu said...

comelnya qashrina baik ja..

Lynn Hamzah said...

nad : alhamdulillah...majlis simple jer...

Lynn Hamzah said...

D_08 : alhamdulillah...majlis biasa2 jer...syukur dah selesai...

SYANI said...

Dihari akikah ni la aku bersalin..hehehe

** Tak buat lagi aqiqah untuk baby

Lynn Hamzah said...

are_lin@yu : hehehehe...memang baik time tu...

Lynn Hamzah said...

Syani : owh yer ker...nanti ada masa dan rezeki buat la aqiqah untuk anak tu...

Sue-Rya Qistina said...

meriahnya!
baby nampak elok je ye

Izan Ishak said...

alhamdulillah... selamat dah qhasrina diaqiqahkan ye lynn. seronok sbb ramai yg sama2 memeriahkan majlis tu. dia pun behave je ye.

Lynn Hamzah said...

sue-rya qistina : alhamdulillah...sangat behave waktu tu...

Lynn Hamzah said...

izan ishak : yer...alhamdulillah...memang meriah sebab ramai yg hadir...

ieda immi said...

selamat sudah majlis meriah utk qhasrina .. semoga membesar bagai juara ;)

Lynn Hamzah said...

ieda immi : terima kasih...

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah.....
Meriah majlis kan

Papa Mifz said...

alhamdulillah...selesai sudah majlis...;)

Mimi Azirah said...

Singgah sini lagi bace entry....geram tgk bby

MulutPayau said...

Alhmdulillah ....dah selesai majlis..meriah jugak ya...

:: الوردة الشوكية :: said...

Ada x no tel yang buat marhaban berzanji nie.. sy nk buat majlis aqiqah anak sy