June 25, 2013

Excellent Result

Assalamualaikum
.
Last week memang busy...Entry sebelum nie pun dah menunjukkan betapa sibuknya saya dengan tugas-tugas hakiki di pejabat...Semuanya gara-gara inspection daripada Pejabat Keselamatan Negeri Johor yang diadakan semalam...Haaaaa...Itu pasal la x der entry semalam...

Last Thursday 20 July 2013, Tadika Ixora Ria adakan Parents Day...This year saya dan Mr. Hubby tak dapat nak attend Parents Day...Kebetulan pada tarikh tu Mr. Hubby ada mesyuarat jadi kitorang awal-awal dah inform yang kitorang akan amek report card Qistina petang...

Maka petang tu balik jer dari kerja kami terus ke Tadika Ixora Ria...Teacher Zie yang handle perjumpaan tu...Syukur alhamdulillah...Qistina berjaya mengekalkan result yang cemerlang pertengahan tahun nie...

Bahasa Melayu - 100%
English - 100%
Mathematics - 94%
Science - 100%
Pendidikan Islam -96%
Arabic - 100%

Sangat berpuas hati dengan result exam Qistina...Memang berharap sangat dia dapat keputusan exam yang baik...Sebab tahun nie tahun last dia di Tadika Ixora Ria...Next year dah nak sekolah dah...

Cuma...

Reading dia still tak berapa excellent...Huhuhuhu...Qistina memang dah boleh membaca...Dua tiga suku kata memang dah okey...Tapi kat Tadika Ixora Ria nie dah fokus untuk 4 suku kata ke atas...

Contohnya...

ME + NYA + YANG + I
ME + LA + KU + KAN
PER + LAK + SA + NA + AN

Untuk kawan-kawan yang anak mereka dah boleh membaca di usia 5 - 6 tahun...Boleh beri pendapat dan tunjuk ajar pada saya tak...Macam mana cara nak didik anak supaya boleh membaca dengan lebih lancar...

Bercerita pasal exam...16 Jun lepas sempat juga melawat adik di Kolej Vokasional Segamat...Syukur alhamdulillah...Adik bongsu saya semakin serasi dengan sekolah barunya...Keputusan exam Semester 1 sangat-sangat okey...Tahniah dik...Usaha lagi yer untuk semester yang akan datang...

11 comments:

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah happy tgk kptsn qistina yg cemerlang kan.

lizz said...

tahniah untuk qistina...pandai dier...

CheNamNam said...

Wahhh bijaknya dia..arab pon dapat skor tue..Alhamdulillah punya ank yang bijak dan comel...

zunirrah zamri said...

Pandai anak k.lynn..semoga menjadi anak yg cerdik,bijak dan taat ibubapa..

Ena said...

Alhamdulillah.. tahniah

Lynn Hamzah said...

mimi azirah : syukur alhamdulillah...

Lynn Hamzah said...

lizz : terima kasih...moga dia terus cemerlang dunia dan akhirat...

Lynn Hamzah said...

CheNamNam : syukur alhamdulillah...

Lynn Hamzah said...

zunirrah zamri : terima kasih...mudah-mudahan gitu la...

Lynn Hamzah said...

Ena : alhamdulillah...terima kasih ena...

Izan Ishak said...

tahniah qistina n mama qistina juga! sangat2 excellent result examnya...

# izan takde petua khusus utk pastikan anak lancar membaca. mcm si kembar ni, cikgu kat sekolah mmg bekalkan petikan cerita utk dibaca kat rumah (2-3 cerita dlm seminggu. alhamdulillah, masuk setengah thn ni nmpak kembar dah boleh start baca 4 sukukata ke atas walaupun belum lancar sepenuhnya.

lagi satu, izan tak hadkan bahan bacaan dorang ni..apa saja yg mereka jumpa... flyers, suratkhabar, majalah, buku cerita even komik pun izan akan suruh kembar baca wpun merangkak2 je. takpe lynn... qistina pasti boleh lancar membaca sikit masa lagi. jgn risau.