June 19, 2013

Alfalfa Memang Terbaik

Assalamualaikum...

Dah lama betul tak update pasal SHAKLEE kat blog nie kan...Hari nie saya nak share kat sini tentang produk ALFALFA...Untuk mereka yang dah kenal dan cinta dengan SHAKLEE & ALFALFA comfirm dah tahu sangat fungsi dan kebaikan yang kita perolehi bila mengambil ALFALFA nie...

Tapi hari nie saya nak share sendiri pengalaman diri sendiri dengan pengambilan ALFALFA nie...Saya mula mengambil ALFALFA nie since bersalinkan Qaleesya...Pengambilan waktu tu memang focus sebagai milk booster...Memang berharap sangat dapat menyusukan Qaleesya sehingga dia berusia 2 tahun...Susu memang sangat meriah bila makan ALFALFA nie...

Stok susu sentiasa ada dan syukur alhamdulillah saya berjaya menyusukan Qaleesya sehingga usia 1 tahun...Kenapa tak sampai 2 tahun?  Hehehehehe...Focus memang nak sampai 2 tahun tapi saya diberi rezeki dari ALLAH SWT untuk mengandung kali ketiga...Maka saya berhenti susukan Qaleesya dan pada masa yang sama saya juga berhenti memakan ALFALFA...

Tapi bila dah dapat Qhasrina saya continue semula mengambil ALFALFA...Maka kemeriahan memperolehi susu saya mula rasai sekali lagi...Syukur alhamdulillah...Susu untuk Qhasrina memang mencukupi sehingga kini...Dan focus pertama saya untuk 6 bulan ni dah hampir berjaya kerana sehingga ke hari ini (di usia Qhasrina 5 bulan lebih) Qhasrina hanya meminum susu ibu sahaja...Doakan saya berjaya hingga ke usianya 2 tahun yer...Insyaallah...

Selain berfungsi sebagai milk booster, ALFALFA membantu saya untuk pooo pooo setiap hari...Hahahahahaha...Macam baby ler plak guna istilah 'pooo pooo'...Memang every day saya akan membuang dengan pengambilan ALFALFA nie...Tak payah nak bersusah payah nak meneran sebab memang senang jer nak membuang bila makan ALFALFA nie...

Selain daripada tu masalah keputihan pun berkurangan...Dulu kalau tak pakai pantyliner mesti rasa semacam jer kan...Tapi sekarang nie tak pakai pun x per sebab masalah keputihan dah tiada...Memang sangat-sangat berkesan...

Untuk ibu-ibu yang menyusu disarankan untuk makan 2 biji selepas setiap kali pam...Pengambilan ALFALFA akan merangsang penghasilan susu dan paling maksimum yang boleh diambil adalah sebanyak 10 biji sehari...Korang yang nak makan ALFALFA nie kena minum sekurang-kurangnya 3 liter air setiap hari...Jangan kurang minum air tau...Air nie elok untuk kesihatan...Hehehehe...


 Yang kat atas tu penerangan dari website SHAKLEE...Banyak info tentang produk-produk SHAKLEE kat dalam website tu...Korang click jer dah leh tahu tentang SHAKLEE dan produk-produk yang ada...

ALFALFA nie pun kalau korang nak tahu x ler mahal sangat pun...Memang berbaloi sangat beli untuk kegunaan sendiri...Bukan untuk ibu menyusu jer...Tapi untuk wanita yang tak menyusukan anak pun boleh...Yang botol kecil mengandungi 330 biji pil...Dan botol besar plak mengandungi 700 biji pil...

Untuk keterangan lanjut dan yang berminat untuk membeli boleh hubungi saya di talian 013-7660226...Segala pertanyaan akan dijawab dengan segera dan saya akan pastikan anda di luar sana mendapat harga yang istimewa daripada saya...

Shaklee ID : 914534

7 comments:

anisah hussin said...

alfalfa mmg best!! saya pon mmg xmiss mkn alfalfa =)

Lynn Hamzah said...

anisah hussin : yeahhhh...terbaik...

Mas Leenda said...

Stok dh abis...dh joint shaklee ni leh le dpt hrg murah....dr dulu mmg suke ngn alfalfa....

Lynn Hamzah said...

mas leenda : cepat2 gie beli kak...x best kalau termiss amek alfalfa sehari...

::EIDA:: said...

shaklee mmg terbaik.. ida pun mkn shaklee... ;)

NM02 said...

ai is amek alfafa jugak. terbaek!

zunirrah zamri said...

Yer betul..bekesan pada zu..tima kasih kak..