May 31, 2013

Celebrating Teachers Day at Tadika Ixora Ria

Assalamualaikum dan salam ceria...Hohohohoh...Dah terlewat nak update entry nie sebenarnya...Tapi tetap gak nak update...

Pada 16 Mei 2013 yang lepas, my darling Qistina ada program kat Ixora...Teachers Day Celebration...Setiap tahun memang Tadika Ixora Ria akan organize program nie...Bagi mengenang jasa teacher-teacher Qistina yang sungguh baik hati...Maka the day before the event date kitorang gie beli hadiah kat Angsana...Beli hadiah tabung cup cake yang sungguh comey...

Disebabkan mama Qistina ni malas nak wrapping hadiah kat rumah...Maka terus jer la suruh adik kedai hadiah tu wrapping hadiah tu time tu jugak...Hehehehe...Dan tak der la amek gambar hadiah pun...

Qistina dah sound kat mama dia nak baju warna merah...Untuk dipakai time event tu...Tapi tak kan ler semata-mata event tu nak gie soping dress untuk dia...Jadi just recycle jer dress raya tahun lepas...Still boleh pakai dan masih cantik lagi...

Rupa-rupanya memang warna tema event tahun nie warna merah...Nasib baik ler corak kat dress tu ada warna merah...Tak ler anak dara tu sentap sangat kan...

Okey la...Meh layan gambar2 yang sempat dirembat dari Facebook Tadika Ixora Ria untuk tatapan korang semua...


 Teachers yang sangat dedikasi...Thank you so much sebab mendidik anak dara kami dengan baik...Jasa kalian akan kami kenang hingga ke akhir hayat...

 Teacher Ain dan Teacher Erin with their lovely students...Tak pasti kelas yang mana nie? Maybe kelas K1...

I am not sure teacher amoi nie nama sebenar dia apa...Tapi dah lama juga dia kat Tadika Ixora Ria nie...Teacher Fatimah plak owner tadika nie...Now dia mengajar di kelas Qistina...Kelas K2 Pluto...My girl yang paki kad number 10 tu...

 The kids singing...Comfirm sangat waktu perhimpunan before event tu start...

 Masa untuk morning break...Makan donut...

Luckily ada juga gambar my lovely princess...Qistina with her best friend Shahirah...

Nowadays selalu sangat cerita tentang Shahirah...

Mama, Ina nak pandai baca...Nanti boleh sama-sama membaca dengan Shahirah...
Mama, Shahirah tak datang school today...Kesian dia mama...Dia, adik dia, umi dan ayah dia semua sekali demam...
Mama, hari nie nak bawa jeans dan tshirt...Nanti nak main sama-sama dengan Shahirah waktu child care...

Memang kerap sangat Qistina bercerita tentang Shahirah...Kira macam BFF dia la nie...Hehehehe...

Okey la...Will update lagi later...Take care semua...And happy weekend yer...


5 comments:

~MommyAida~ said...

alahai suwittnya qies..msti happy kn dia..nmpk pon meriah..cikgu-cikgu pn msti hppy jugak..hihihi

Masya said...

meriahnya sambutan hari guru .... budak² pun teruja..

Lynn Hamzah said...

mommyaida : memang meriah...cikgu2 dah tentu happy sebab banyak dapat hadiah...hehehehe...

Lynn Hamzah said...

masya : every year sambutan teachers day memang happening...budak2 dan cikgu2 sama2 happy...

Izan Ishak said...

meriah sungguh sambutan hari guru kat tadika ye. happy je tgk anak2 kat situ. kat sini si kembar tgh periksa masa hari guru tu.