April 16, 2013

3rd Check Up

Assalamualaikum semua...Hari nie Lynn masuk office lewat sket...Dalam kul 10.30 pagi baru sampai kat office...Hari nie ada check up kali ketiga untuk Nur Qhasrina Zahra...Hari nie berat baby Qhasrina dah pun 5kg...Last month 4.4kg jadi cuma ada peningkatan 600 gram jer...Walaupun peningkatan x sampai 1 kg tapi baby Qhasrina tak pernah demam...

Dan pagi nie tadi kena gak inject...Jadi bila hantar jer kat rumah pengasuh terus ler Lynn dan Mr. Hubby bagi Qhasrina makan ubat...Nurse pun dah pesan awal-awal suruh bagi jer makan ubat bila dah sampai kat rumah...Hope sangat Qhasrina tak demam dan ceria macam selalu...

Hari nie Lynn bekalkan Qhasrina 5 botol susu...4 yang fresh dan 1 ebm...Lynn perhatikan Qhasrina lebih suka minum yang fresh...Hasil susu yang Lynn pump kat office untuk hari nie akan dijadikan bekalan untuk hari esok...Alhamdulillah setakat nie susu masih mencukupi...Dan Lynn sentiasa berharap agar Lynn diberi peluang untuk menyusukan Qhasrina sehingga usianya 6 bulan dan seterusnya ke usia 2 tahun...

Semoga ALLAH SWT permudahkan segala urusan dan Qhasrina pun nak menyusu dengan sebaik-baiknya di rumah pengasuh...Huhuhuhuh...Bukan apa...Risau gak dengan penyediaan susu yang dilakukan oleh pengasuh...Lynn dah terangkan dah cara-cara nak panaskan susu dan berapa lama tempoh susu bertahan setelah dipanaskan...Hope pengasuh anak Lynn faham dan laksanakan semuanya dengan okey ler...Insyaallah...

Okey ler...Nak mengepam untuk sesi kedua hari nie...Sesi pertama dah laksanakan Subuh tadi...Dapat ler 5 oz...Jadi harap sesi kedua dan ketiga kat office hari nie dapat lebih la yer...

14 comments:

lia said...

frozen ebm mungkin ada bau sikit & rasa pon da lari sikit kot...

cuba campurkan yg frozen ebm tu dgn fresh ebm sikit... kot membantu...

Lynn Hamzah said...

owh boleh yer macam tu...okey la...nanti lynn cuba try bagi di rumah...tengok dia suka tak...tq yer lia...

lizz said...

moga Nur Qhasrina sihat dan ok duk dgn pengasuh k...

Lynn Hamzah said...

lizz : harap-harp gitu la lizz...tq...

Masya said...

teruskan usaha ebm yer.. nak ajar pun x tahu sgt... harap² jgnlah putus asa...

Sue-Rya Qistina said...

semoga dpt teruskan bf qhasrina sampai umo 2 thn. chaiyok2!!

Lynn Hamzah said...

masya : memang x putus asa...dan sangat berharap anak dapat manfaat dan khasiat susu yang lynn bekalkan...insyaallah...

Lynn Hamzah said...

sue-rya qistina : tq so much...moga dipermudahkan...insyaallah...

NM03 said...

semangat kena kuat beb. in shaa Allah...

Fai CeritaCinta said...

fai pun bertekad nak fully bf bby sampai 2 tahun.. semoga niat baik kita dipermudahkan :-)

PUANSTOBERI said...

Hye Lyn... lama tak singgah sini.. huhu :)

Lynn Hamzah said...

NM03 : memang betul tu...kena kuat semangat...

Lynn Hamzah said...

Fai CeritaCinta : sama la kita...semoga dipermudahkan yer...

Lynn Hamzah said...

PUANSTOBERI : hehehehe...x per kak...lagipun x der entry sangat...