January 3, 2013

Selesai Sudah Check Up Hari Nie

Assalamualaikum semua...Lynn baru jer masuk office nie...Tadi gie check up kat Klinik Desa Kangkar Pulai dan lepas tu terus ke Pakar Perbidanan Khor dan Loh...Meh kita share hasil daripada check up hari nie yer...

Check Up di Klinik Desa Kangkar Pulai
  • Berat Lynn dah 76.5kg...
  • Tekanan darah okey 110/70...
  • HB dah naik ke 11.4...(Keberkesanan daripada memakan Iberet Folic kut) 
  • Gerak baby okey...Dengar degupan jantung baby...
  • Nurse cakap kepala baby dah kat bawah...
  • Appointment dengan doktor pakar di HSA pada 9 Januari 2013...Next week la tu...

Check up di Pakar Perbidanan Khor dan Loh
  •  Berat Lynn leh plak jadi 79kg...Sabar jer la...Takkan la gie sarapan pagi mee goreng mamak n milo tarik terus berat naik ke 79kg...Melampau kan...
  • Tekanan darah 114/76...
  • Tak check HB pun...
  • Gerak baby okey...Degupan jantung baby pun okey...
  • Kedudukan kepala baby dah masuk laluan...
  • Kata doktor bila-bila masa boleh bersalin...Sebab dah cukup bulan...
  • Doktor cakap gak boleh bersalin normal...Sebab kedudukan uri dan air ketuban semua okey...

Maka lepas jer sampai di office tadi, Lynn dah minta office mate sediakan GL untuk Lynn...Standby jer GL untuk HSA...Mr. Hubby suruh bersalin kat Pakar Perbidanan Khor dan Loh jer tapi tengok la keadaan macam mana nanti...Hope keputusan doktor HSA nanti membolehkan Lynn bersalin secara normal...Dan Lynn juga berharap agar baby dalam perut mama nie baik-baik la yer...

Semoga dipermudahkan segala urusan kelahiran anak ketiga ku ini...Insyaallah...

18 comments:

SYANI said...

Dah nak bersalin dah Lynn ye... Semoga selamat semuanya & dipermudahkan Allah.

Lynn Hamzah said...

Syani : itulah tu...tapi setakat hari nie lum ada tanda2 lagi...mudahan selamat & dipermudahkan...insyaallah...

Fai CeritaCinta said...

semoga semunya dipermudahkan ye kak Lynn (>___<)... Fai pernah pergi klinik tu, check kesuburan. Doktornya memang best... Akak check up kat sana kena bape kak? Mahal tak?

Lynn Hamzah said...

Fai CeritaCinta : insyaallah dipermudahkan...akak kena RM60 jer untuk check up hari nie...

nurul huda jumri said...

harap smuanye akan dipermudahkan bila dh sampai masanye nnti ye kak...

~MommyAida~ said...

InsyaALLAH Lynn..semoga semuanya selamat..Wahh baby dah masuk laluan..mmg tak lama lagi tu Lynn..jaga diri k..semoga segalanya dipermudahkan..Amin..

***Timbang tu yg rosak kot..takkan bleh naik banyak cam tu kan..

Lynn Hamzah said...

nurul huda : terima kasih...semoga begitu la hendaknya...

Lynn Hamzah said...

mommyaida : insyaallah aida...itu pasal la...mustahil kan leh naik banyak macam tu sekali...sabar jer la...

lia said...

semoga d permudahkan segalanya, amin...

♥cikmOt♥ said...

wah lynn...tak lama lagi nak masuk 3...samalah kita...

taking care ye...

Lily@MamaZaraZareef said...

dah nak smpai masa ye..semoga semua dipermudahkan utk kelahiran anak ketiga lynn k..=)

Lynn Hamzah said...

lia : terima kasih...

Lynn Hamzah said...

cikmot : hehehehe...betul tu...x lama lagi jer nie...

Lynn Hamzah said...

lily : thanks lily...mudah-mudahan allah permudahkan...insyaallah...

Nad @ MamaZN said...

Berat saya yg terakhir sblm bersalin kan nayli 81 kg!! Gerun! Haha!

Moga dipermudhkan segalanya ya...
Excited! Hehe

Lynn Hamzah said...

nad @ mamaZN : owh yer ker...berat tu...tq so much yer nad...semoga semuanya dipermudahkan...

Sidratul Muntaha said...

amin amin..
semoga dipermudahkan dan disenangkan..
dup dap dup dap..
kami plak yg nebes tetiba..
*lama sgt kot dah tak pregnant lagi?!3 thun.
ahahaha
all the best ye..

are_lin@yu said...

moga diermudahkan ya kak..