January 10, 2013

Makin Dekat Nak Bersalin Makin Kerap Lewat

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Huhuhuhuh...Bulan nie dah 3 kali Lynn datang lewat ke office...Huhuhuhuh...Baru 10 hb okey...Apa la nak jadi dengan Lynn nie...Sejak sesi persekolahan dibuka tahun 2013 nie, jammed semakin menjadi-jadi kat area rumah Lynn...Then menyambung plak jammed kat area UTM sana...Alahai...Memang tension arr pagi2...


Dah tu kalau dulu Lynn boleh jer bangun seawal jam 5.30 pagi untuk bersiap...Sempat juga nak buat sarapan...Tapi sekarang nie bila alarm hp berbunyi 5.30 pagi tu Lynn boleh bantai tidur balik...Huhuhuhu...Semuanya gara-gara asyik terjaga di tengah malam...Dah makin sarat nie makin kerap Lynn terjaga tengah malam...Jadi nak bangun on time memang x terdaya langsung...

Pergerakan pun terbatas kan bila dah sarat macam nie...Dah tak boleh dah nak berlari-lari kat dalam rumah...Kang x pasal-pasal terberanak kat rumah...Tak pasal-pasal nanti Mr. Hubby yang jadi bidan...Haru biru dibuatnya nanti...Huhuhuhuh...

Lynn kena strict sket dalam pengurusan masa lepas nie...Kalau kerja gomen nie boleh 3 kali jer lewat dalam sebulan...Lebih jer 3 kali dah nak kena mengadap Ketua Cawangan...Nak kena dapatkan tandatangan dan bagi tahu reason yang kukuh kenapa lewat...Leceh arr semua tu...Boleh stress Mak Yong Lynn fikirkan hal nie tau...

P/S : Hari nie dah genap 38 minggu...Tinggal 13 hari jer lagi nak sampai ke tarikh due...Perut selalu gak mengeras bila malam tapi tanda2 tak keluar lagi...

23 comments:

~MommyAida~ said...

samalah dengan aida Lynn..mlm2 susah betul nak lena..kengkadang tension je dibuatnya..huhuhu..Bbay pon sama selalu gak mngeras tp takde tanda n sakit2..huhuhu..sama2lah kite menunggu penuh sabar..hihihi

suri solehah said...

Tengah menunggu hari ye,,moga dipermudahkan,,,,,

Lynn Hamzah said...

mommyaida : itu la tu...perut selalu jer mengeras tapi x der tanda kuar lagi...nervousss aiii...

Lynn Hamzah said...

suri solehah : yer...tgh menunggu hari nie...terima kasih...

SYANI said...

Cuba la cakap dengan boss, maybe dia boleh faham keadaan Lynn. Bila Lynn start cuti bersalin?

Sue-Rya Qistina said...

saya yg baru 13 minggu preggy ni pun asyik terjaga tgh2 malam. ni kan pula awk yg dah 38 minggu. huhuhu. semoga segalanya dipermudahkan ye. insyaAllah. plan bersalin kt hosp mane nnt?

lia said...

da anytime boleh bsalin tu, yang... semoga d permudahkan semuanya, amin...

Lynn Hamzah said...

syani : lynn x pernah pun minta boss sign punch card lynn...segan sangat tau...patutnya p.a kena datang lebih awal dari boss...tak amek cuti bersalin awal pun...

Lynn Hamzah said...

sue-rya qistina : owh yer ker...plan macam nak bersalin kat pakar perbidanan khor & loh...semoga semuanya dipermudahkan la...

mieoney said...

biasalah tu kan time dah sarat mmg tak lena tido...dgn tak selesa ngan fikir mcm2 tu yg tak lena tido tu gaknye...

btw lynn samalah ngan mimie ari nie ponx mimie lmbt juga dah 3 kali merah keja tak smpi 2 minggu ponx lai...tak sanguplah nak mengadap KP so kenalah awal2kan juga walau camner pun...huhu

Lynn Hamzah said...

lia : betul tu...insyaallah...

Lynn Hamzah said...

mieoney : huhuhuhu...sama ek masalah kita nie...memang lepas nie kena datang awal la...sebab x anggup nak jumpa boss minta sign...

lieyalatif said...

kak, lieya rase bukan akak jek alami masalah ni...lieya pun setiap kali preggy akak kene mcmni kak...lagi2 kalo dah sarat....asek jek laa terjage time tdo...

akak rehat secukupnye yeak...n moga semua dipermudahkan...

Pen Biru said...

salam follow :).semoga selamat semuanya nnti ye..

Papa Mifz said...

biar lambat janji selamat sampai...:)

Lynn Hamzah said...

lieyalatif : huhuhuhu...tq so much yer dik...

Lynn Hamzah said...

pen biru : tq sebab sudi follow...tq juga sebab mendoakan...

Lynn Hamzah said...

papa mifz : yer la...hope lepas nie x lambat lagi...

LYAfrina said...

punyala lama x kesini..smpaikan lya xtahu lynn mgandung lagi.. anak ke-3 dah kan?? tahniah lyn.. jaga kesihatan baik2 ya

Izan Ishak said...

mudah-mudahkan dipermudahkan semuanya utk lynn ye... izan pun masa bersalinkan zayyan takde tanda pun cuma rasa sakit tu yg rasa nak terus pergi hospital. lagipun dah masuk kali ke-4 kan. mmg tak lama menunggu pun. pegi hosp pukul 7pg... 9.44 dah keluar bby~

nurul huda jumri said...

dh tk lama lg ye kak? smoga smua dipermudahkan nti ye..take care, k.

RedRose said...

semoga selamat semuanya ye sis. kita dulu pun mcm tu. apa taknya, berat wooo nk bwk bdn. mengah manjang. huhuhu

munna said...

tak lama je lagi tu ye Lynn.... munna doakan semoga selamat semuanya