January 1, 2013

Hari Pertama 2013

Assalamualaikum dan salam tahun baru 2013 untuk semua pembaca blog dan kawan-kawan semuanya...Hari nie dah pun hari pertama untuk tahun 2013...Dan untuk pengetahuan korang, kat Johor hari ni hari bekerja yer...Cuma sesi persekolahan jer yang akan bermula pada hari esok...Hehehehehe...

Seperti yang korang semua maklum Lynn menunggu hari jer untuk berjumpa anak ketiga Lynn yang bakal lahir dalam bulan Januari nie...Kalau ikutkan kelahiran anak-anak yang lepas memang Lynn akan bersalin awal...Macam Qistina dulu Lynn bersalin 39 hari awal dari due date...Manakala Qaleesya plak Lynn bersalin 24 hari awal dari due date...

Haaaaaa...Adakah yang ketiga nie pun akan mengikut jejak kakak-kakaknya...Kita tengok jer la nanti yer...Tapi sehingga ke hari nie masih belum ada tanda-tanda nak bersalin...Cuma bila malam tu ada la perut nie mengeras...Lebih2 lagi waktu tengah baring...Mungkin baby dalam perut nie mencari posisi yang selesa juga seperti mama dia...Hehehehehe...

Khamis nie genap usia kandungan 37 minggu dan pada hari Khamis nie juga ada check up kat Klinik Desa Kangkar Pulai...Dan Lynn pun dah dapat tarikh appointment untuk refer dengan doktor pakar di Hospital Sultanah Aminah...Next week 9 Januari memang kena amek cuti sebab rasanya prosedur di HSA ni amek masa lama sket...Doktor akan tentukan sama ada Lynn boleh bersalin normal atau czer lagi kali nie...Huhuhuhu...

Dalam pada duk fikir tentang kelahiran anak ketiga nie, Lynn dan Mr. Hubby terfikir2 juga tentang Qistina dan Qaleesya...Kalau rasa sakit tu muncul waktu office hour mungkin ok la sket sebab anak-anak berada di rumah pengasuh dan di tadika...Tapi kalau sakit menjelma tengah malam...Macam mana la situasinya nanti yer...Kitorang kat JB nie duk berempat jer...Adalah juga makcik pakcik kat sini tapi takut anak-anak x okey plak nanti...

Hurrrrmmm...Mudah-mudahan ALLAH S.W.T tunjukkan jalan la nanti yer...Dan semoga semua urusan berjalan lancar...Insyaallah...

14 comments:

Nurhayati Mohd said...

Insyaallah selamat lin.. jangan risau2 k :)

♥MAMASYAZA♥ said...

semoga dipermudahkan segalanya, selamat tahun baru dari akak sekeluarga, semoga sentiasa sihat selalu, gembira selalu

Lynn Hamzah said...

Nurhayati Mohd : mudah-mudahan...terima kasih...

Lynn Hamzah said...

mamasyaza : terima kasih kak...

~MommyAida~ said...

ho susah jugak kan Lynn bile berempat je kt JB..kalo tumpang rumah pengasuh sekejap tak boleh ke?minta tolong kan..InsyaALLAH semoga dipermudahkan oleh Allah..Semakin dekat harinya kan Lynn,semoga semuanya selamat n boleh deliver normal..InsyaAllah..

ieda said...

selamat tahun baru dik !

insyaallahhh akan dipermudahkan .. akak doakan buat lynn ;)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

in shaa Allah, semuanya ok.Take care ye, Lynn.

Lynn Hamzah said...

mommyaida : itu la tu...kalau sakit tengah malam memang kena minta tolong dengan pengasuh juga la jawabnya...harap-harap macam tu la aida...lynn memang berharap sangat dapat bersalin normal...

Lynn Hamzah said...

kak ieda : selamat tahun baru kak...terima kasih kak kerana sudi mendoakan saya...

Lynn Hamzah said...

yayansmum a.k.a YM : harap begitulah...terima kasih YM...

Azlina bt. Azis said...

kalau dah duk kat sana leh akk tolong jagakan kan.

Sumijelly said...

Semoga semuanya berjalan lancar yek Lynn

Lynn Hamzah said...

azlina : huhuhuhu..itu la tu...

Lynn Hamzah said...

sumijelly : thanks kak sumi...