January 7, 2013

Alahai

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Hari nie Lynn nak update kat korang apa yang berlaku pada kitorang sekeluarga semalam...Ceriteranya begini...Disebabkan barang-barang dapur dah makin susut maka pagi semalam kitorang kuar awal la juga...Gie sarapan dulu kat Restoran Zai di Taman Sri Pulai...Then singgah sekejap kat Polikilinik Penawar sebab Qaleesya yang comey tu selsema n batuk...Jumpa doc dan amek ubat...

 

Then lepas tu terus ler ke Jusco Taman Universiti...Ntah kenapa kitorang sekeluarga memang suka beli barang dapur kat Jusco Taman Universiti tu...Duk ler mencari-cari barang dapur dan sempat gak Mr. Hubby membeli selipar baru...Huhuhuhu...Kesian tengok selipar yang sedia ada sekarang dah uzur...Lepas jer selesai urusan pembelian barang dapur, Lynn dan Qistina ke MPH sekejap...Tujuannya nak gie membeli kitab IQRA...Tapi kat MPH tu kehabisan stok ler plak...

Nampak gayanya tak dapat ler nak balik rumah terus...Kena gie ke Angsana plak untuk cari kitab IQRA tu...Insyaallah Qistina akan mula mengaji IQRA malam nie...Waktu tu baru jer kul 11 lebih...Lynn dan Mr. Hubby bajet leh ler selesai semua urusan sebelum Zuhur gitew...Sampai jer kat area Angsana, Lynn tengok Qaleesya dah tertidur...Tak sampai hati plak nak mengejutkan anak yang tengah tidur tu...Jadi kitorang cancel plan ke Angsana dan terus ke Mydin...


Pusing pusing cari parking dan akhirnya dapat juga parking yang berdekatan dengan pintu masuk Mydin tu...Jadi Lynn, Qaleesya dan Qistina stay jer dalam kereta...Qaleesya pun masih tidur lagi...Mr. Hubby sorang jer yang masuk ke Mydin mencari kitab IQRA...Agak lama juga Mr. Hubby kat dalam Mydin tu...Then Mr. Hubby call kata kitab IQRA yang warna pink tu tak der...Yang ada yang warna hitam...Mr. Hubby beli juga yang warna hitam sebab kandungan dalam kitab tu sama dengan yang warna pink tu...


Lebih kurang macam nie ler kitab IQRA yang Mr. Hubby beli semalam...Tengok dulu macam mana malam nanti...Kalau ustazah Qistina kata nak yang warna pink juga maka kena la gigih mencari kitab IQRA yang warna pink tu...Then lepas jer masuk kereta Mr. Hubby kata temperature kereta naik...Lynn memang x perasan tapi waktu Mr. Hubby kat dalam Mydin memang Lynn ada mengadu panas walaupun air cond dah terpasang...

Dah nasib kami sekeluarga semalam, tempat parking kereta betul2 berhadapan dengan bengkel kereta...Mr. Hubby terus panggil mamat mechanic dan minta tengok apa yang tak kena dengan kereta kesayangan kitorang tu...Check punya check, akhirnya budak tu inform yang kipas air cond tu tak berfungsi...No wonder la air cond terasa panas dan temperature naik...Huhuhuhuh...Tak pasal-pasal duk bertangga kitorang satu family kat bengkel semalam...

Dah nasib kitorang kan...Nasib baik arr anak-anak tak meragam...Qaleesya yang selsema dan batuk pun okey jer main-main kat area bengkel tu...Huhuhuhu...Cuma Lynn jer la rasa letih sket...Almaklumlah dah sarat gini memang buat apa pun akan rasa cepat penat...Ingatkan sekejap jer urusan kat bengkel tu...Tapi amek masa yang agak lama juga sebab spare part tak der kat kedai tu...Nak kena tunggu orang dari kedai spare part hantar dulu baru ler kerja-kerja pembaikan boleh dilaksanakan...Sudahnya kul 3 lebih juga ler urusan pembaikan selesai...Huhuhuhuh...

Memang penat sungguh semalam...Niat nak memasak untuk lunch pun dah terbang jauh...Jadi kitorang tapau jer la KFC waktu on da way nak balik rumah...Gitew ler ceritera yang berlaku pada kitorang sekeluarga semalam...Nie Mr. Hubby duk berharap agar kereta kesayangan tu tak meragam lagi...

P/S : Korang dah update ker buku ASB?  Banyak ke RM RM yang korang dapat daripada dividen ASB tu? Lynn lum update lagi...Insyaallah Rabu nie baru gie update kut...

20 comments:

♥cikmOt♥ said...

hai lyn...kita takde asb...ada tabung haji jek...tapi lum update lagi...

lieyalatif said...

laa sian akak...seb baik laa tak jadi mase kat tengah2 jalan kak...lagi payah nak cari bengkel bagaikan...lagi2 akak dah sarat mmg dabel rase letihnyer

belum cek lagi kak..excited gak nak cek ni heheheeheh

Lynn Hamzah said...

cikmot : owh yer...tak per...nanti update ler...ada dividen juga kan...

Lynn Hamzah said...

lieyalatif : haaa...itu la tu...dah ler tengah sarat...memang dugaan sungguh...

minggu nie dah kurang sket org yang ke bank...jadi leh ler cek sama2 nanti...

Mimie said...

bagus blaja mengaji dgn iqra

Lynn Hamzah said...

mimie : itu la tu...moga dipermudahkan segala urusan pembelajaran nie nanti...

Cik Puan Mimi said...

nasib baik la husband lyn alert nampak temp naik. kalau tak, tau la kan.. syukur semua selamat..

akak dah update buku! hehehe senyum tak perlu kata apa2

Lynn Hamzah said...

cik puan mimi : itu arr pasal kak...syok ler dah update...lynn belum lagi...

Qhaifa Nur said...

kete masalah tu paling takut...pernah ada pengalaman kat highway...kena tunda...nasib bengkel dekat

4 anak dh anta ngaji....afnan belikan iqra pink + rehel semalam..

ieda said...

laa sian lynn .. aircond kalau x function bila jalan nie ,memang angin kan .. x tahan .. kalau cuaca x panas x perlah kan ..

akk x buat punn ASB .. entahlah kenapa huhu

Lynn Hamzah said...

Qhaifa Nur : itu la tu kak...nasib baik ler semuanya dah okey dah nie...sama plak agenda kita kan...beli iqra dan rehal semalam...

Lynn Hamzah said...

kak ieda : skrg tgh musim panas kan kak...jadi memang kena ada air cond kete tu...kenapa x buat kak? banyak juga dividen yg kita boleh dapat setiap tahun...

Masya said...

TAK SEMPAT LAH NAK UPDATE ASB TU LG HIHIHIHI.....

kakngah said...

mls nk update tabung asb dah kurus. nk stat keje hrtu korek duk beli kete hihihi!!

Izan Ishak said...

lynn... iqra' pink/ hitam tu isinya sama je. bezanya cuma kalau yang kaler2 tu ikut 1-6. yg hitam tu combine terus. mlm ni pun izan nak pi cari utk kembar sorg satu utk bawak pi pasti. yg ada kat umah ni dah koyak2... hehe...

kami dah update dah awal2 lg. tak sabo gayanya kan... hehe. lagipun pnb dekat je ngan ofis hubby izan...

Lynn Hamzah said...

masya : sama la kita...

Lynn Hamzah said...

kakngah : owh yer ker...x per...nanti kumpul lagi...

Lynn Hamzah said...

izan ishak : td lynn dah gie beli yang warna pink...ustazah tu suruh beli yang warna pink...tu yg gigih mencari gak tu...owh dah update yer...semangat...hehehehe...

~MommyAida~ said...

huhuhu..macam2 yang jadi kan Lynn..nasib semua under control..Aqil pon pakai Iqra' hitam tu..tapi ade beza ke pink n putih lynn?hihihi..baru nmpk yg pink tu kt sini..

Nad @ MamaZN said...

Saya penah makan kat restoran zai tu masa blaja kt utm
Bleh tahan sedap gak mkn kat situ =)