December 31, 2012

Hari Terakhir 2012

Assalamualaikum dan happy monday untuk korang semua...Ada lagi yang menyambung cuti?  Of course ler ada kan...Sebab kebanyakan negeri akan bercuti pada hari esok...Cuma kami di Johor nie yang bekerja...Untuk pengetahuan korang, negeri Johor memang tak amek cuti tahun baru sebab kitorang dah amek cuti Awal Ramadhan...Maka jangan nak mengada-ngada x datang kerja esok yer...Hehehehehe...

Hari nie merupakan hari terakhir 2012 kan...Dan pada hari nie juga merupakan hari lahir nenek Lynn (tak pasti yang ke berapa) dan ayahanda Lynn yang ke 53...

Untuk nenek kesayangan Lynn...
Puan Hajah Besah binti Sitam

Semoga atuk dipanjangkan usia dan dikurniakan kesihatan yang baik yer...Semoga atuk juga dimurahkan rezeki dan sentiasa bahagia dengan kehadiran anak, cucu dan cicit tersayang...Selamat Hari Lahir Atuk...

Untuk ayahanda kesayangan Lynn
Encik A.Hamzah bin Bidin...

Semoga ulang tahun kelahiran yang ke53 nie memberi seribu kebahagian dan kegembiraan buat ayah...Along doakan ayah dipanjangkan usia dan sentiasa dimurahkan rezeki...Terima kasih kerana telah membesarkan, memberi didikan kepada along dan adik-adik...

Dan kalau orang lain semua sibuk buat list azam 2013 pada hari nie...Lynn plak sibuk menghitung hari untuk bertemu dengan baby ketiga Lynn dan Mr. Hubby yang bakal lahir Januari nie...Due date baby pada 23 Januari 2013...Tapi kuasa ALLAH S.W.T kita tak leh jangka kan...Jadi sekarang nie Lynn just standby jer la...Tak der la nak berjalan jauh-jauh pun...

Semoga semuanya dipermudahkan dan berada di bawah lindungan ALLAH S.W.T...Insyaallah...

December 27, 2012

Hari Nie Super Duper Busy

Assalamualaikum semua...
Huhuhuhu...
Hari nie memang tak menyempat betul nak update ler...
Super duper busy betul...
Banyak kerja kat pejabat...
Alahai...
Nie baru free sket...
Dan kalau boleh nak gunakan masa yang ada sebelum balik nie...
Untuk jengah blog kawan-kawan semua...
Dan kalau boleh nak tinggalkan jejak macam biasa...

December 26, 2012

Check Up 36 Minggu & Iberet Folic

Assalamualaikum dan salam ceria untuk korang semua...Pagi tadi Lynn gie check up...Kali nie check up kat Klinik Kesihatan Taman Universiti...Dah 36 minggu dah usia kandungan Lynn...Dah nak sampai ke tarikh due pun...

Hasil daripada check up hari nie...

  • Kena makan Iberet Folic (yang kena beli sendiri kat farmasi)...Doc suruh makan sebab nak HB naik sebab last 3 weeks punya HB baru 11 jer...Tadi doc tak plak suruh check HB...Mana tahu dah naik balik HB Lynn...Huhuhuh...

  • Tekanan darah - 100/60...
  • Berat dah naik 76kg yer...Last 3 weeks dah cecah 74kg...Giler ko...Naik 2kg dalam masa 3 minggu...
  • Berat baby hasil daripada scan dah 2.751 gram...(Masih ingat lagi kata-kata Dr Ong waktu check up kat Pakar Perbidanan Khor & Loh - This time baby you akan besar sket dari kakak-kakaknya...)
  • Klinik Kesihatan Taman Universiti akan setkan tarikh appointment dengan pakar di Hospital Sultanah Aminah dalam minggu nie atau minggu depan untuk menentukan sama ada Lynn boleh bersalin normal atau czer lagi kali nie...
Mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan la...Lynn betul-betul berharap agar ALLAH permudahkan urusan ketika melahirkan anak ketiga Lynn nie nanti dan anak yang dikandung nie juga sihat dan cukup sempurna sifatnya...
 
Selain tu Lynn juga berharap dapat fully breastfeed anak ketiga Lynn nie sehingga ke usianya 2 tahun...Waktu Qaleesya dulu cuma dapat bf sehingga usia dia setahun jer...Lepas tu doc dah sarankan suruh stop sebab Lynn dah mengandung...

December 25, 2012

Simple Tapi Cantik

Assalamualaikum semua...Selamat bercuti yer untuk korang semua...Hari nie kitorang sekeluarga melepak kat rumah jer...Kalau berjalan pun dekat-dekat sini jer...Almaklumlah dah sarat kan...Hehehehe...Tak larat lor berjalan jauh-jauh nie...Baru nie balik ke Batu Pahat sekejap pun dah letih...

Seperti yang korang semua maklum, bulan Mac nie wedding adik Lynn...Jadi Lynn nie dah berfikir-fikir nak menempah baju untuk wedding adik Lynn nie...Bersalin pun belum tapi Mak Yong Lynn nie dah kecoh nak tempah baju kan...Hahahahaha...Tak per la...Angan-angan tu kena ada...Nanti dah lepas bersalin leh tempah terus...Tak pun bagi jer baju contoh sebelum mengandung dulu...Dan waktu pantang nanti usaha la sehabis daya untuk kembali ke susuk tubuh yang asal...Betul tak?

Sekarang nie design yang tengah meletup-letup dah tentu la design Peplum kan...Ke sana sini orang asyik bercerita dan memakai baju design Peplum nie...Tapi untuk Lynn macam tak sesuai la nak pakai baju design Peplum nie...Sebab baru jer lepas bersalin kan...Dah comfirm2 ler cutting badan tu ada lari sket kan...Jadi segan ler nak pakai baju design Peplum tu...Hehehehe...

Lynn ingat nak buat baju kurung moden jer...Ala-ala design gini...


Simple kan tapi tetap cantik dan menarik di mata Lynn...Dua dua design nie dari Rizalman...Sekarang nie punya stail x yah nak bercorak2 sangat kan...Plain gini pun dah cantik...Betul tak?

December 24, 2012

Pengalaman Bersalin - Qaleesya

Kalau entry pagi tadi tentang pengalaman bersalinkan Qistina, maka petang nie cerita tentang pengalaman bersalinkan Qaleesya plak...Hehehehehe...Semangat betul Mak Yong Lynn bercerita tentang pengalaman bersalin ek hari nie...Dalam pada bersemangat tu hati tetap berdebar-debar juga...Huhuhuhu...

Mengandung dan bersalinkan Qaleesya memang x sama sungguh dengan pengalaman yang dilalui waktu Qistina...Sejak dari awal Lynn mengandungkan Qaleesya, doctor dah bagi tahu yang uri berada di bawah...Jadi doctor dah suruh jangan banyak sangat bergerak dan buat kerja-kerja berat...Waktu 24 minggu gitew Lynn kena admit kat HSA sebab darah kuar...Nie gara-gara berjalan kat Jom Heboh la nie...Sakan sangat kan...Haaa...Tak pasal2 kena admit kat HSA...

Jadi selepas tu Lynn asyik gie check up jer la...Check up kat Klinik Desa Kangkar Pulai, Check up kat Klinik Kesihatan Tampoi dan Check Up kat HSA...Huhuhuhu...Ada banyak appointment dan nasib baik arr bos okey...Dan doc pakar tak bagi Lynn berjalan jauh dan sudahnya Lynn x ler balik ke Rawang mahupun Negeri Sembilan...Sedih jer waktu tu...Huhuhuhu...

Sampai ke satu tahap doc pakar di HSA cakap uri dah naik atas jadi Lynn boleh ler bersalin normal...Maka Lynn rasa seronok ler sket sebab boleh bersalin normal...Tapi bila dah 36 minggu ++ ada darah kuar...Lynn tak ler rasa pelik sebab mengandungkan Qaleesya memang sentiasa ada darah kuar...Memang sentiasa pakai pantyliner ler waktu tu...Then Lynn minta la Mr. Hubby hantar ke Pakar Perbidanan Khor & Loh di Nusa Bestari...Tarikh hari tu 4 Jun 2012...

Pergi ke sana siap bawa Qistina lagi...Sebab just datang untuk scan dan check up jer...Tapi entah macam mana doc suruh naik ke atas...Terus ke bilik saringan...Tapi rasa Lynn tu macam Labour Room jer...Sebab lengkap segala peralatan ada dalam bilik tu..Mula-mula nurse nak seluk tengok bukaan berapa cm...Lum sempat dia seluk Lynn cakap arr Lynn mengandung kali nie ada kes uri bawah...Terus dia x jadi nak seluk dan suruh tunggu doc datang...

Tak lama lepas tu doc pun datang...Doc perempuan Cina tu seluk dan cakap bukaan dah 4cm...Ehhhh...Tiba-tiba kan...Tak ler rasa sakit apa pun...Cuma ada darah kuar jer...Then doc kata lagi bukaan dah 4 cm tapi kepala baby stil tak turun...Jadi dia cadangkan supaya immediate operation...Sebab takut baby kekurangan oksigen...Siap dia cakap lagi kalau Lynn setuju 15 minit urusan dah boleh settle dan boleh jumpa baby...Ehhhhhh...Macam senang betul bunyinya...

Lynn, Mr. Hubby dan doc berdiskus sekejap...Then Lynn dan Mr. Hubby amek keputusan untuk refer kat HSA sebab Lynn memang dah ada kes kat sana...Dan doc pun buat surat minta HSA buat immediate operation...Maka berangkat la plak ke HSA...Ingatnya leh ler terus operation tapi nak tahu apa yang terjadi....

Tiba jer di HSA siap kena masuk Bilik Saringan lagi...Fine, kali nie berdepan dengan doc lelaki India plak...Huhuhuhuh...Kena seluk lagi dan waktu tu memang terasa sakitnya...Huhuhuhu...Korang yang dah ada pengalaman mesti tahu kan macam mana rasa kena seluk tu...Then dia cakap kena masuk wad...Lor...Ingatkan dah nak terus buat operation..Rupanya kena tahan lagi 2 malam kat HSA tu...

Then pada 6 Jun 2012, doc perempuan India seluk dan dia cakap bukaan dah 6cm...Tapi kepala baby tak turun lagi...Jadi nak tak nak kena juga hantar ke Labour Room...Maka bersiap sedia la Lynn fizikal dan mental...Kali nie dapat contact Mr. Hubby dan minta dia datang ke HSA secepat mungkin...Sempat juga nak minta maaf dan minta Mr. Hubby doakan Lynn dan anak yang bakal lahir selamat kedua-duanya...

Masuk jer Labour Room yang attend Lynn adalah nurse praktikal...Tapi tak lama lepas tu ada ler beberapa orang doctor datang...Doc seluk lagi dan dia start confuse...Sama macam doc kat wad cakap...Waktu tu dah start terfikir yang bukan-bukan...Salah satunya tentang uri la...Bukan ke last jumpa doc pakar dia bagi tahu yang kedudukan uri dah naik atas...Tak kan la plak pasal uri kepala baby tak leh turun...

Then tiba-tiba kat Labour Room tu dikelilingi oleh ramai doctor...Ada la dalam 8 orang kut...Dah macam bahan uji kaji pun ada Lynn waktu tu...Last sekali yang datang Doctor Ramesh...Still remember his name and his face sehingga ke hari nie...Dia seluk lagi dan sudahnya dia minta nurse hantar mesin scan ke Labour Room tu...Dan waktu tu memang darah kuar la...Lynn plak rasa macam dah lemah sangat ditambah plak dengan rasa risau...

Doctor Ramesh scan lagi sekali dan comfirmkan yang uri berada di kedudukan Type 3...Untuk pengetahuan korang kalau kedudukan uri di Type 3 memang comfirm2 arr kena operate...Jangan harap la nak bersalin normal...Waktu tu Lynn rasa stress sangat...Siap boleh tanya yang bukan-bukan la dengan Doctor Ramesh...Sudahnya Doctor Ramesh cakap apa tau...

Hazlinda, awak sekarang berada di HSA...Semua yang ada di sini adalah yang terbaik dan pakar dalam hal nie...So you dont worry okey...Everything will be fine...

(Dalam fikiran Lynn waktu tu, kalau betul yang terbaik dan pakar macam mana boleh terlepas kata uri dah naik ke atas sedangkan kedudukan uri tu still kat bawah...Dan kenapa tak terus jer immediate operation waktu mula2 masuk hari tu...Huhuhuh...)

Itu ler kata-kata Doctor Ramesh yang Lynn ingat sampai sekarang...Sudahnya Lynn kena ubat tidur dan Lynn tak sedar macam mana proses kelahiran tu terjadi...Sedar-sedar jer Lynn dah keluar dari Operation Theater dan terus ler tanya nurse mana anak Lynn...Nak nangis jer rasanya waktu tu tau...Tak lama lepas tu nurse inform yang Lynn dapat baby girl...Rasa seronok sangat dan tak sabar nak jumpa baby...Bila dah sampai kat wad ingatnya dapat ler jumpa baby tapi tak dapat juga...Esoknya baru Mr. Hubby leh amek baby...

Disebabkan operation maka bertambah la hari lagi menginap di HSA...Kawan-kawan yang satu wad dah bersilih ganti tapi Lynn nie tak kuar-kuar lagi...Haaaa...Itu ler pengalaman Lynn bersalinkan Qaleesya...Memang lain pengalaman di antara Qistina dan Qaleesya...

Nie tinggal beberapa minggu jer lagi nak sampai ke tarikh due anak ketiga Lynn dan Mr. Hubby...Semoga kali nie dipermudahkan segala urusan...Tengok orang lain bersalin senang jer...Sakit tak sampai satu jam terus dah bersalin...Tapi Lynn sedar dan redha semuanya adalah ketentuan ALLAH S.W.T...Kita sebagai umatNya cuma mampu berdoa dan berharap agar semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan...Insyaallah...

Okey la...Meh tepek sekeping gambar Qaleesya kat entry nie...

Pengalaman Bersalin - Qistina

Assalamualaikum...Hari nie comfirm2 ramai yang menyambung cuti kan...Almaklumlah esok Raya Krismas...Yang tak beraya pun menyambung cuti gak...Menghabiskan saki baki cuti tahun 2012 nie...Betul tak?  

Khamis nie genap usia kandungan Lynn 36 minggu...Makin hari makin dah nak dekat tarikh due...Sekejap jer masa berlalu...Dan semakin berdebar-debar la Lynn nak menantikan saat kelahiran si comey la yang berada didalam rahim Lynn nie...

Jadi hari nie Lynn ingat nak share dengan korang semua tentang pengalaman bersalin Lynn waktu Qistina dan Qaleesya...Sebenarnya dah nak dapat anak ketiga nie la baru Lynn share dengan korang semua pengalaman bersalin Lynn...Sebelum nie Lynn memang tak pernah buat entry tentang pengalaman bersalin...Jadi korang mana yang sudi nak baca boleh ler baca yer...

Pengalaman Bersalin - Qistina

Lynn masih ingat lagi pagi Isnin, 2 Julai 2007 tu Lynn ditemani Mr. Hubby ke Hospital Sultanah Aminah (HSA)...Ke HSA pagi tu sebab ada darah kuar...Nak kata tanda nak bersalin tak comfirm juga sebab due date Qistina pada 11 Ogos 2007...Means waktu tu baru 34 minggu ++...Baru nak masuk 35 minggu ler kiranya...Terlalu awal kan...

Bila doc check kat Bilik Saringan, doc cakap uri ke bawah sket...Type 1...Sebelum nie memang x der pernah timbul pun kes uri bawah ke apa...Tapi hari tu doc leh cakap uri bawah sket...Jadi dia suruh Lynn stay dua tiga hari kat wad...Suruh rest la katanya...Okey la...Disebabkan tak der apa2 yang perlu difikirkan...Maka dengan relanya masuk jer la wad hari tu...

Datang pun sehelai sepinggang...Jadi Mr. Hubby ler yang balik semula ke rumah dan amek barang-barang kelengkapan...Dalam masa yang sama minta juga Mr. Hubby bawa baju baby 2 helai dan beberapa kelengkapan bayi yang lain...

Darah still kuar sket walaupun Lynn dah duk baring jer atas katil tu...Dan kadang kala ada gak rasa perut mengeras...Kakak yang kat sebelah katil tu cakap itu tanda biasa sebab kandungan pun dah banyak minggu jadi Lynn buat2 okey jer la...Tapi malam makin lama makin kerap perut tu rasa mengeras...Lynn jadi pelik dan tanya lagi kat kakak sebelah...Kenapa la perut saya nie rasa mengeras jer ek...Kerap plak tu...Sekali kakak tu cakap...Agaknya tu contraction tu...Awak dah nak nak bersalin kut...Cakap kakak tu...

Huhuhuhuh...Serius sih tak pernah rasa contraction kan...Jadi Lynn pun inform la kat nurse yang Lynn rasa sakit...Kiranya kecoh juga la Lynn kat nurse waktu tu...Mengadu yang Lynn rasa sakit...Then ada sorang nurse kat HSA tu leh cakap...Due awak nie lama lagi tak kan la nak bersalin plak...Dia suruh Lynn rehat jer kat katil...Tapi tak lama lepas tu dia datang semula ke katil Lynn...Dia kata nak bagi ubat tahan sakit...Jadi Lynn nie rela jer la...

Entah macam mana dalam pada dia nak bagi ubat tahan sakit tu, time tu juga darah kuar dengan banyaknya...Ya ALLAH...Tuhan jer la yang tahu betapa sakitnya Lynn waktu tu...Kat wad tu dah kelam kabut dan diorang dah terus tolak Lynn ke satu sudut kat mana ada kawasan tertutup...Selalunya kat situ diorang buat ujian untuk tengok jantung baby...Kat situ juga diorang seluk dan tengok-tengok bukaan dah 7cm...Haaaaaa...Kelam kabut la semua nurse kat wad tu...Lynn terus kena tolak ke Labour Room...

Memang waktu tu termanggu-manggu...Handphone pun tak sempat nak amek...Sebab dah emergency sangat dah...Memang betul rupanya sakit mengeras tu tanda nak bersalin...Lynn ingat lagi masuk Labour Room dalam kul 1 lebih pagi...Air ketuban pecah waktu kat dalam Labour Room...Dan tepat kul 3.08 pagi 3 Julai 2007 Lynn bersalinkan Qistina...Tanpa Mr. Hubby menemankan Lynn di sisi...Haaaaa...Bayangkan la...Macam mana keadaan Lynn waktu tu...

Lepas jer staff nurse jahit dan uruskan apa yang patut Lynn dihantar semula ke wad...Qistina plak ke wad kanak-kanak sebab under observation...Lahir tak cukup bulan la kiranya...Jadi memang kena tahan kat wad la dulu...Then bila dah stay kat katil sendiri, Lynn pun contact la Mr. Hubby...Dalam kul 5 lebih pagi rasanya...Waktu tu Mr. Hubby masih tido lagi...

Lynn inform ngan dia yang Lynn dah bersalinkan Qistina...Dia boleh tak percaya la plak...Stress Lynn waktu tu...Huhuhuhuh...Dah ler sakit bersalin Mr. Hubby leh plak tak percaya...Sebenarnya Lynn pun tak percaya gak dah deliver Qistina...Tapi itu la kenyataannya...So pagi tu terus ler Mr. Hubby dapat CTR 7 hari...Dan tengahari tu Lynn dah boleh kuar dari HSA...Tapi Qistina x leh nak balik...Kena tahan wad sehari lagi...

Ramai yang cakap waktu bersalinkan Qistina tu Lynn kembar darah...Which means kuar darah dulu baru pecah air ketuban...Memang arr sakit...Masih terasa sakitnya dan terbayang situasinya hingga hari nie...Huhuhu....Tapi itulah yang dikatakan pengalaman...Betul tak? 

Dah panjang lebar entry nie...Nanti Lynn buat satu entry lain la ceritakan tentang pengalaman bersalinkan Qaleesya...Tak mau arr buat satu entry jer...Nanti panjang berjela plak entry nie...Hehehehe...

Tepek sekeping gambar Qistina waktu kecik2...Gambar waktu baby semuanya hilang sebab handphone kena Virus...Huhuhuhu...Sedih betul...

Okey la semua...Take care yer...

December 22, 2012

Little Big Club Trip

Salam weekend untuk korang semua...Mesti ada yang masih tido lagi kan...Hehehehe...Tak per la...Bila lagi korang nak tido puas-puas kan...Waktu weekend macam nie jer la leh bangun lambat...Betul tak?  Lynn dan Mr. Hubby memang x leh nak verangan bangun lewat...Sebab anak2 dara kitorang nie memang akan bangun awal setiap hari...Hari cuti atau kerja diorang berdua tetap akan bangun awal...Kul 6 lebih dah kejutkan mama dan papa diorang...

Sekarang nie Qaleesya ler yang selalu bangun awal...Bangun-bangun jer terus nak tengok video Hello Kitty yang ada kat dalam Galaxy Tab...Kitty...Kitty...Itu jer la yang dia sebut bila setiap kali bangun dari tido...Tak kisah la bangun nak minum susu kul 3 pagi pun dia leh menyebut Kitty...Kitty...Hehehehe...Dulu Qistina pun pernah jadi macam nie gak...Waktu zaman kegemilangan Upin dan Ipin...Aduyai...Nie turn adik dia plak...

Hari nie Lynn nak hapdate kat korang semua apa yang ada kat dalam Little Big Club...Untuk pengetahuan korang semua, Little Big Club nie satu bangunan dengan Hello Kitty Town...Entrance masuk sebanyak RM50.00...Itu ler harga untuk dewasa dan itulah juga harga untuk kanak-kanak...Seperti yang Lynn maklumkan sebelum nie lagi berbaloi korang masuk 2 park sekali gus jadi daripada bayar RM100 untuk 2 park korang cuma bayar RM85 jer...Untuk seorang tau...

Kitorang naik ke Little Big Club nie setelah 85% activity di Hello Kitty Town dah dicover...Maklumlah anak-anak perempuan kan...Dah tentu spend masa lama sket kat Hello Kitty Town tu...Tapi Lynn dan Mr. Hubby sebenarnya tak sangka yang kat Little Big Club nie ada banyak juga activity yang leh dibuat...Dan waktu kitorang datang tu memang ramai juga ler orang kat situ...

Tarikan utama dalam Little Big Club dah tentu ler Barney and Friends...Tapi yang friends tu x der la...Cuma ada Barney seketoi jer...Hehehehe...Barney akan buat stage performance setiap hari dan ada dancer back up...


 Tengok gaya dancer nie menari dah macam nak menari zapin pun ada...Tanya ler juga dengan kawan Lynn yang kerja kat situ, rupanya kebanyakkan dancer kat sini daripada Yayasan Warisan Johor...Job offer kat sini lagi lumayan tu yang diorang quit Yayasan Warisan Johor tu...

 Qaleesya yang baru bangun tido...Moody jer ko dik...Huhuhuh...Suruh senyum pun tak mo...

 Bergambar di rumah Barney...Tapi sayangnya cuma dapat bergambar dengan replika Barney jer...

Tapi lepas jer merayap-rayap kat Little Big Club tu tengok ada orang beratur kat depan rumah Barney nie...Rupanya tengah tunggu kedatangan Barney untuk bergambar...Hehehehe...Rezeki kami anak beranak la sebab dapat bergambar dengan Barney...
 

Lepas tu kitorang gie masuk kat Studio Tarian Angelina Ballerina...Tapi tak dapat nak bergambar dengan Angelina...Huhuhuhu...Qistina cuma dapat amek gambar kat studio tu jer...


 Comey jer tengok Qistina berskirt ballet nie...Bila tengok dia minat menari macam tergerak jer hati nak hantar dia gie kelas menari...Boleh ker?



Angelina yang kecil tapi mempunyai impian yang besar...Lynn suka tengok citer Angelina Ballerina nie...Hehehehe...Mengalahkan Qistina kan...Sabar jer la...

Kat Little Big Club ada juga playground yang berkaitan dengan Bob The Builder...Qistina dan Qaleesya dah tentu la nak masuk ke dalam playground tu...Dan Mak Yong Lynn boleh ler merehatkan diri sekejap...Betul tak?  


 Banyak kali juga Qistina naik slide nie...Antara salah satu tarikan yang ada kat dalam Playground Bob The Builder tu...

 Qaleesya kecik lagi jadi tak ku izinkan main slide yang Qistina main tu...Huhuhuhu...Nanti dah besar baru leh main yer nak...

Then kuar jer dari Playgrund tu staff kat situ inform kat Lynn yang Bob akan datang bergambar dengan pengujung dalam masa 5 minit lagi...Hehehehe...Rezeki kitorang lagi nak berjumpa dengan Bob...
 
 Waktu nie Bob dan saper ntah nama kawan dia kat sebelah tu baru jer sampai...Kanak-kanak riang nie dah sibuk nak bersalam...Qistina pun sama...Awal-awal dia dah hulurkan tangan nak bersalam...

Dapat ler bergambar dengan Bob dan kawannya...Hehehehe...Memang seronok sangat sebab dulu waktu kecik-kecik tak merasa pun jumpa mascot2 nie semua...Dah beranak pinak nie la baru ada rezeki nak bergambar macam nie...

Then kitorang naik ke tingkat 3...Kat tingkat 3 nie banyak permainan yang kebanyakkannya relate dengan Thomas and Frinds...Kitorang dah petang baru naik ke tingkat 3 nie...Waktu tu memang ramai sangat yang beratur kat semua permainan...Agaknya diorang nie pun berfikir sama gak dengan kitorang...Settlekan dulu kat Hello Kitty Town then lepas tu terus naik ke tingkat 2 dan tingkat 3...

 Bergambar dengan kepala Thomas...Yang nie dah tentu la x der mascot kan...Tak kan ler diorang nak buat keretapi bergerak plak kan...Huhuhuhu...Tapi Qistina dan Qaleesya tak berpeluang pun naik Thomas nie...Ramai sangat yang beratur...Huhuhuhu...

 Mr. Hubby layankan anak-anak naik helikopter...Nasib baik ler Mak Yong Lynn tak leh naik sebab preggy...Kalau tak Mak Yong Lynn nak naik juga...Sabar jer la...

Permainan yang tak ramai orang que nak naik...Sebab tersangat ler slow...Hehehehehe...

 Beria Mak Yong Lynn nak naik ride yang nie tapi staff kat situ tak bagi...Huhuhuh...Sedih jer...Sudahnya Qaleesya pun tak naik juga...Dia temankan mama dia yer duduk jer...

Sebenarnya ada banyak permainan kat atas nie tapi kitorang x dapat nak cover semua...Then kitorang turun ke Tingkat 2 semula...Satu tempat lagi yang kami cover kat Tingkat 2 tu adalah Pingu Area...Terlepas nak bergambar dengan Pingu sebab Pingu datang waktu kitorang kat Tingkat 3 tadi...

 Nie ler Pingu...Rugi tak dapat bergambar dengan mascot Pingu...

 Pingu nie Qaleesya suka...Asyik ke situ jer tau...Hehehe...

Kat dalam Pingu area ni ada 4 ke 5 jenis permainan la juga...Yang Qistina main nie ala-ala macam basketball gitew...Owh yer semua permainan dan ride yang ada kat Tingkat 2 dan Tingkat 3 nie tak dikenakan sebarang bayaran...Jadi ikut suka hati korang la nak naik berapa kali pun...Asalkan korang sanggup nak beratur ler...Hehehehe...

Sementara Qistina main basketball, Qaleesya dan Papa amek gambar dulu yer...

Haaaaa...Lepas jer selesai main kat Pingu tu kitorang turun semula ke Hello Kitty Town...Beratur untuk lengkapkan activity Nail Saloon dan Costumes Dress Up & Photo Session...Ikutkan Mak Yong Lynn dan Mr. Hubby nak balik jer tapi Qistina duk merengek nak buat masuk Nail Saloon tu...Alahai...Layankan jer la...

Gambar2 untuk activity yang 2 tu dapat nak upload sebab ada kat dalam Galaxy Tab...Huhuhuhuhu...Tapi cikup ler tepek gambar nie untuk buktikan yang kami dapat cover semua activity kat Hello Kitty  Town...Hehehehe...Dalam sarat membuyong dapat juga lengkapkan semua activity kan...Bagus kan Mak Yong Lynn...

Haaaa...Tengok tengok...Lengkapkan semua activity...

Okey...Dah lengkap dah cerita tentang trip kami sekeluarga ke Hello Kitty Town dan Little Big Club...Tak tahu ler sama ada entry2 Lynn nie boleh dijadikan rujukan atau tidak untuk korang semua...Tapi harapnya boleh la yer...Lynn nie bukan selalu buat review pun...Huhuhuhu...

Insyaallah kalau ada kesempatan Lynn akan berkunjung ke blog korang yer cuti-cuti nie...Bukan apa...Hari nie ada 3 jemputan kenduri kawen...1 kat Taman Molek (kat area pejabat Lynn), 1 kat Kangkar Pulai (ni dekat jer dengan rumah) dan 1 lagi kat Kg. Sungai Suloh (kat kampung Lynn di Batu Pahat sana)...Tapi tak pasti nak gie yang mana satu...Tak dapat nak cover tiga-tiga sekali kut...

Ikutkan nak ke Batu Pahat sebab nak sampaikan kain2 baju pasang untuk makcik2 Lynn...Sempena wedding adik Lynn Mac nanti...Tapi malam nie ada job kat Taman Perling...Ada customer sewa machine Chocolate Fountain...Tengok ler nanti macam mana...

December 21, 2012

Hello Kitty Town - Final Part

Assalamualaikum semua...Sekejap jer dah hari Jumaat kan...Yang kat Johor mesti ramai yang menyambung cuti kan...Almaklumlah semalam kan cuti kelepasan am untuk warga negeri Johor...Tapi Lynn dan Mr. Hubby tak bercuti pun...Sebab Mr. Hubby ada meeting hari nie...Jadi kalau bercuti pun tak syok...Mr. Hubby tak der kat rumah...Hehehehe...

Okey la...Hari nie nak habiskan citer tentang trip ke Hello Kitty Town tu...Dah berminggu baru nie ler nak siap...Huhuhuhu...Kak Mimi yang pergi baru nie just buat satu entry jer...Mak Yong Lynn plak yang sakan sampai 3 entry...Hahahahahaha...

Lepas jer menyaksikan Parade...Qistina sibuk nak masuk Friendship Land...Kat dalam Friendship Land tu tak der apa pun yang berkaitan dengan Hello Kitty...Yang ada cuma playground untuk kanak-kanak bermain...Qistina dan Qaleesya memang enjoy arr masuk Friendship Land nie...

Colourful kan papan tanda Friendship Land nie...


 Kat dalam Frinedship Land nie banyak bola-bola kecil tu...Qistina dengan Qaleesya memang enjoy arr main kat situ...

Lepas jer main kat dalam Friendship Land tu kitorang semua kuar sebab dah nak dekat kul 12.30 tengahari...Akan ada stage performance kul 12.30 nanti...Jadi kena arr standby awal-awal sebab nak cop tempat yang strategik...Tapi sebelum tu kitorang gie amek gambar dulu di dalam Hello Kitty Town tu...Memang bergambar sakan arr...Asal kitorang bergambar jer mesti ada official photog datang amek gambar kitorang juga...

 Qistina yang berposing ala-ala princess la konon...Hehehehehe...

 Then adik Qaleesya pun nak posing sama...

 Kakak duduk adik pun ikut nak duduk...Hehehehe...Keletah anak-anak kan...

Dah puas berposing kitorang terus cari port nak lepak depan stage...Lynn dan anak-anak memang duduk kat depan sekali...Macam jakun jer kan duk depan sekali tapi itulah kenyataannya...Kesian plak Qistina nanti tak der saper nak temankan dia...Qaleesya plak dah nak tidur waktu tu...

 Haaaa...Tengok la Qaleesya tu...Dah kuyu dan moody jer muka dia...

Bergambar satu family plak...

Akhirnya start juga Stage Performance tu...Memang arr happening sebab banyak tarian yang dipersembahkan kat stage tu...Oleh penari2 yang sama waktu Parade...Cuma diorang tukar costume jer...

 Tarian pembukaan yang sangat-sangat ler comey...



Ada tarian dari Jepun, tarian ala-ala cowboy pun ada...Dan entah dari negara mana lagi ntah...Dah lupa tapi show nie memang best...Kanak-kanak dah tentu suka tengok sebab Hello Kitty menari bersama kan...Dan lepas jer persembahan ada juga sesi menari bersama kanak-kanak...Sekali lagi Qistina joint...Tetap memilih penari lelaki tu juga...Hehehehe...



LEpas jer stage performance kitorang masuk semula ke Wishful Studio...Nak buat activity Cookies Studio...Ingatkan masuk Cookies Studio nie ada ler activity membaking ke apa...Rupanya just mendeco jer biskut Hello Kitty...Alahai...Tinggi benor angan Mak Yong Lynn kan...



 Mama dan anak sama-sama tekun mendeco biskut...


 Yang nie Lynn deco...Simple jer sebab lebih nak melayankan Qistina...Tapi yang Lynn deco nie la juga yang Qistina ngap masuk dalam perut...Dia kata yang mama buat lagi cantik daripada yang dia buat jadi dia nak makan yang tu...Hehehehehe...

Lepas jer selesai dengan Cookies Studio kitorang terus naik ke Little Big Club...Sebab nak beratur untuk Nail Studio dan Costumes Dress Up & Photo Session memang ler tak larat...Que dah panjang giler...Jadi daripada buang masa kat situ baiklah nak ke Little Big Club...Tengok apa pula yang ada kat sana...

Haaaa...Itu la entry Hello Kitty Town...Ada 3 entry semuanya...Jadi untuk korang yang ketinggalan entry 1 dan entry 2 leh la click kat bawah nie yer...



Okeylah...Nantikan pula kemunculan entry Little Big Club Trip...Yang nie satu jer entry nyer...Sebab tak banyak amek gambar...Dah kepenatan waktu tu...Hehehehe...Okey la...Take care...

December 20, 2012

Behind The Scene

Assalamualaikum semua...Hari nie kami warga Johor semuanya bercuti...Untuk pengetahuan korang kat luar sana hari nie merupakan Hari Hol Almarhum Sultan Iskandar...Jadi ramai ler yang bekerja di Johor nie yang menyambung cuti pada hari esok dan Isnin depan...Dapat cuti panjang gitew...Tapi Lynn dan Mr. Hubby tak der amek cuti pun...Nak berjalan-jalan pun dah tak larat dah...Dah 35 minggu dah hari nie...

Hari nie Lynn nak tepek sket gambar2 insan yang berposing sakan waktu majlis pertunangan adik Lynn yang lepas...Rupanya ini la kerja diorang waktu kat dalam rumah...Orang lain sibuk melayan tetamu dan uruskan makan minum waktu kenduri tapi diorang gie posing sakan plak...Huhuhuhuhuh...Nasib baik Mak Yong Lynn sporting giler kan...Maka tak kena bebel la diorang nie hari tu...

 Fine, anak dara kesayanganku memang suka part make-up2 dan posing2 nie...

  With Mak Cik Uda yang dah menjadi tunangan orang...

  Annur, Qistina dan Nurul...

 Finaz, Qistina dan Nurul...

 Sakan yer korang...

 Dengan ibu...Huhuhuhu...Ke mana la Mak Yong Lynn waktu nie yer?

 Diorang lagi...

Nurul with Diana...Diana nie bakal melangsungkan perkahwinan pada 1 Februari 2013...Huhuhuhu...Waktu tu Lynn dalam pantang...

 Diana and Annur...Berjubah hitam diorang nie hari tu...

 Qistina with Annur...

 Dah macam twin okey...Asyik berkepit jer...

Disebabkan sibuk yang melampau kitorang tak dapat amek gambar sekeluarga pun...Huhuhuhu...Tension jer...Tak per...Nanti waktu wedding Nurul pada bulan Mac nie boleh ler bergambar puas-puas...Waktu tu pun leh amek gambar dengan baby...Hehehehehe...

Okeylah semua...Hari nie ada job kat Kulai...Office mate Lynn sewa Machine Chocolate Fountain...Jadi ni nak prepare kan chocolate fondue untuk majlis office mate Lynn...Take care yer...