September 28, 2012

Burger Bakar No 1

Assalamualaikum...Salam ceria untuk semua kawan-kawan blogger dan juga pembaca setia...Hari tu Lynn ada update status kat FB tentang keinginan nak makan Burger Bakar...Syukur alhamdullillah...Merasa gak makan burger bakar nie...Asyik dengar orang menyebut dan tayang gambar kat FB jer...Mana boleh tahan kan...Hahahahaha...

Kitorang sekeluarga gie beli Burger Bakar No 1 kat stall diorang yang dekat dengan Papa Chop Mama Grill...Dekat juga dengan Al-Ikhsan, Taman Universiti...Waktu sampai di Burger Bakar No 1 nie memang x ramai orang...Tapi order kami dah pun menjangkau ke no 6...Awal-awal budak yang jual tu cakap amek masa nak siap...Lebih kurang 30 minit untuk bakar daging burger jer...

Qistina pula dah mengadu lapar jadi x kan la nak tunggu sampai burger bakar tu siap baru nak bagi anak makan...Maka kitorang pun makan la dulu Nasi Lemak Kukus kat stall sebelah...Mr. Hubby siap order Nasi Lemak + Paru + Sambal Kerang...Yang Qistina pula order Nasi Lemak + Ayam Goreng...Tu kongsi berdua ngan Qaleesya...

Dah sudah makan, burger bakar yang kitorang order still x siap-siap lagi...Huhuhuhu...Qaleesya dah siap meragam dah waktu tu...Terpaksa la Mr. Hubby duk pujuk bawa ke Al-Ikhsan...Yang Qistina nasib baik la okey jer sebab duk sibuk main game kat Galaxy Tab...Kalau x jenuh juga nak melayan...Sebab penantian itu satu penyeksaan kan...Hahahahaha...

Nak tengok rupa burger bakar tu...Rasanya memang best dan boleh la dicadangkan pada korang semua untuk try beli kat sini...


Apa pendapat korang?  Nampak sedap atau tak? 

Lynn cadangkan kalau korang nak makan burger bakar nie waktu korang betul2 lapar...Sebab macam kitorang hari tu dah nak dekat kul 10 malam baru ler makan Burger Bakar nie...Perut dah kenyang kan makan nasi lemak lewat petang tu sementara nak tunggu Burger Bakar nie siap...Kata Mr. Hubby rugi jer RM14.00 untuk 2 Burger Bakar yang tak dapat nak dinikmati dengan sepenuhnya tu...Huhuhuhuh...Tak per la...Yang pasti Burger Bakar tu tetap dimakan walaupun makan lewat malam...

P/S :  Kandungan Lynn dah masuk 23 minggu dah...Sekejap jer masa berlalu kan...

September 25, 2012

Engagement Day : Azura & Fikry

Salam ceria di pagi Selasa...Entry hari nie dah ditaip lebih awal yer...Auto published entry setelah dah berapa lama x buat...Hehehehehe...Sebenarnya hari nie lebih nak fokus kepada Jawatankuasa Inovasi yang datang untuk menjadi panel Kategori Pengurusan LPP Terbaik...Jadi dah tentu la tak sempat nak update blog...Jadi entry yang ni dah taip siap-siap...

Entry nie nak update tentang Engagement Day : Azura & Fikry...Actually Azura tu adik Mr. Hubby means adik ipar Lynn ler...Syukur alhamdulillah pada 16 September adik ipar yang nie dah pun bertunang dengan jejaka pilihan hatinya...Setelah beberapa tahun berkawan akhhirnya terikat juga tali pertunangan...Insyaallah cadangan majlis pernikahan pada tahun hadapan...

Meh layan gambar-gambar yang ada waktu majlis pertunangan tu...Actually gambar nie ihsan daripada adik ipar Lynn yang bertunang tu...Dalam DSLR dan Tab pun ada gak tapi x sempat nak transfer kat PC...Jadi pinjam gambar-gambar dari FB adik ipar Lynn jer la...

 Sewaktu sesi rundingan dijalankan...Mr. Hubby jadi pemerhati...

 Saat cincin disarungkan di jari manis...Dah bergelar tunangan orang pun...

With bakal MIL...Muda lagi bakal MIL adik iparku ini...

 My beloved family with Azura...Apesal la Qaleesya pandang tempat lain...Huhuhuh...

 FIL dan MIL bergambar kenangan dengan Azura...

Qistina, Azura n Aqilah...

 Our family...

Azura with the youngest brother...Tak macam muka Mr. Hubby kan...

Dengan Induk Ani...Lepas nie harapnya biar Induk Ani pula yang bertunang yer...

Pada majlis nie Lynn dan Mr. Hubby duk sponsor Chocolate Fountain...Tak buat candy buffet pun...Balang-balang pun tak bawa sebab Mr. Hubby risau balang-balang tu semua pecah...Almaklumlah perjalanan jauh..5 jam baru sampai ke kampung...Jadi guna la bekas2 tupperware MIL yang ada kat rumah tu...

 Yang dapat disediakan cuma buah, marshmellow, biskut, lolipop dan pudding jer...

Permulaannya Mr. Hubby ada standby kat situ...Tapi x lama pun...Sebab diorang lebih teruja untuk amek sendiri...

Sudahnya x banyak pun yang tinggal...Rombongan pihak lelaki waktu tu tak sampai lagi...Nasib baik arr ada simpan separuh kat dapur Marshmellow, Buah dan Chocolate Fondue tu...Merasa juga pihak rombong lelaki makan...Hehehehe...

FIL awal-awal dah cakap kalau ada buat majlis lagi dia minta disediakan lagi Chocolate Fountain tu...Yang pastinya next event dah tentu wedding Azura la kan...Insyaallah leh juga sekalikan dengan Majlis Aqiqah baby yang bakal lahir Januari nanti...Ada rezeki boleh buat Candy Buffet sekaligus...

Last but not least, Azura & Fikry...Semoga korang berdua berjaya menumpuh alam pertunangan yang penuh cabaran nie yer...

Okey la...Sekian sajer untuk entry kali nie...Take care semua...

September 24, 2012

Dah Nak Masuk 23 Minggu

Salam ceria di pagi Isnin untuk semua kawan-kawan blogger...Pagi la konon...Dah nak menganjak tengahari dah mak yong...Huhuhuhuh...Sebenarnya busy sokmo hari nie...Sempena persiapan kedatangan Jawatankuasa Inovasi ke pejabat Lynn petang nie dan esok...Untuk pengetahuan korang, pejabat Lynn bertanding untuk kategori Pengurusan LPP Negeri Terbaik...Dah macam-macam persiapan yang telah dibuat...Termasuk la kerja-kerja mengecat dan merenovasi bilik fail...


Kalau dulu dinding bilik Lynn berwarna biru sekarang nie dah berubah menjadi warna cream...Nampak lebih luas...Tahun nie pejabat Lynn memang aim nak menang...Semoga ada rezeki dan peluang untuk LPP Johor menang la yer tahun nie...Persiapan kali nie memang kurang melibatkan Lynn sebab Lynn kan tengah preggy sekarang nie...Dah 22 minggu pun...Nak angkat barang-barang pun diorang dah bising...Inikan pula nak membantu mengemas bagai...

Cuma bila diorang nak gie beli barang keperluan baru la diorang ajak Lynn...Sebab mak yong Lynn nie kalau ajak berjalan comfirm tak tolak punya...Hehehehehe...Nasib baik arr kesihatan pun okey lately nie...Dah tak muntah2 dan kaki pun tak bengkak...Syukur alhamdulillah...Jadi dapat la juga bantu kawan-kawan dengan memberi idea bila nak beli barang-barang tu...

Minggu nie akan masuk minggu 23 minggu Lynn preggy anak ketiga...Sekejap jer masa berlalu...Pejam celik pejam celik lagi 17 minggu nak bertemu dengan baby dalam perut nie...Tak tahu lagi baby girl atau baby boy...Last sekali scan pada 5 September yang lepas...Doc cuma bagi tahu baby okey dan ada pergerakan...Persiapan barang-barang baby pun belum ready apa-apa lagi...Insyaallah waktu usia kandungan 28 minggu baru la prepare beli barang-barang keperluan baby...

Okey la...Lynn nak fokuskan pada kerja-kerja yang ada kat atas meja nie...Nanti ada masa update lagi yer...Take care semua...

September 20, 2012

Dah Habis Syawal Tapi Citer Raya Tak Habis Lagi

Salam ceria di pagi Khamis...Sihat ker korang semua hari nie?  Lynn doakan korang semua sihat-sihat belaka la yer...Hari nie Lynn nak sambung citer pasal raya...Kali nie program beraya di Negeri Sembilan...Raya ketiga tu kitorang sekeluarga bertolak balik ke Negeri Sembilan dari rumah mak lang Lynn...Dalam kul 10 juga la kitorang gerak...Sarapan siap-siap sebab yakin sangat x banyak kedai yang buka waktu raya ketiga nie...

Perjalanan okey jer hari tu dari Petrijaya ke Gemas...Tak ler menempuh jammed...Tapi entah macam mana bila sampai jer kat Pasir Besar kereta dah start banyak...Waktu masa tu dalam kul 2.30 la...Dan kebetulan MIL pun ada sms tanya kitorang dah sampai mana...Dengan yakinnya cakap dgn MIL dalam sejam lebih sampai la rumah...

Huhuhuhuhu...Sudahnya kitorang terpaksa menempuh jammed yang teruk selepas tu...Nak dekat 1 jam nak melepaskan traffic light ke Bandar Seri Jempol sebelum sampai ke bandar Bahau...Huhuhuhuhu...Mr. Hubby dah bengang giler ditambah pula dengan perut yang dah lapar semula...Nasib baik arr sempat gak sebelum tu merembat KFC kat Segamat...Sudahnya kitorang beraya dalam kereta jer hari raya ketiga tu...Tak ada amek gambar pun...

Hari raya keempat kitorang sekeluarga dah planning nak beraya di Serting, Bahau dan Batu Kikir...First kitorang ke rumah Pak Lang Ramlan, then nak ke rumah Pak Tam dan last sekali ke rumah Induk Ani...Tapi dapat gie 2 rumah jer sebab Mak Tam dah start kerja...Tak der saper2 pun kat rumah...Meh la layan gambar2 yang ada nie...

Majoriti gambar yang ada nie diambil kat rumah MIL...Huhuhuhu...Sabar jer la...






 Yang bawah nie baru la gambar kat rumah yang kitorang gie beraya...Itupun amek gambar Qaleesya jer...


Yang nie pula kat rumah Induk Ani yang sangat besar tu...Syok betul la Induk Ani sebab dapat beli rumah berkembar di usia 31 tahun...Memang muda belia lagi...Moga cepat dapat jodoh yer induk...
 

Lepas jer gie rumah Induk Ani kitorang ke bandar Bahau...Niat nak mencari rantai untuk Qaleesya dan menggantikan rantai Qistina yang putus waktu raya pertama...Then kalau ada yang berkenan mama diorang pun nak tukarkan rantai lama dengan rantai yang baru...Hehehehehe...Syukran...Ada juga yang berkenan di hati...Lepas ditolak dengan barang-barang yang lama maka yang ditambah cuma sedikit jer...Dapat la bagi anak-anak pakai rantai yang sedondon...Mama pun dapat juga...Terima kasih la banyak-banyak kat Mr. Hubby yang tolong bayarkan jumlah yang nak kena tambah tu...

Hari raya kelima kitorang beraya ke rumah family Mak Cik Siti di Serting...Then ke Kuala Klawang pula gie beraya di rumah Mak Cik Nemot...Pun x bergambar juga...Sabar jer la...Tahun nie mood bergambar tersangat la kurang...Punya la beria-ia mengangkut DSLR ke sana sini tapi gambar tak amek pun...Huhuhu...

Tapi sebelum keluar rumah mesti ada amek gambar...Gambar anak-anak kesayangan jer la...Heheheheh...



Haaaa...Lepas tu dah tak der dah amek gambar raya lagi...Beraya pun dah tak der rasanya...Just duk melepak kat rumah jer dan balik ke Rawang...Sempat juga kitorang gie menghantar adik Finaz ke Sungai Petani bersama ibu dan ayah Lynn...Singgah beraya di rumah Acik Rahim di Batu Gajah dan Mak Cik Menah di Tapah...Then terus ke Kulim duk melepak di rumah sewa adik Nurul yang tak balik raya tahun nie...

Haaaaa...Itu jer la citer raya kitorang untuk tahun nie yang di kampung halaman la...Nanti kalau ada masa Lynn update lagi pasal Jamuan Hari Raya KSK LPP Johor yer...Take care semua...

September 18, 2012

Bertunang Sudah

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Firstly nak cakap pagi nie masuk jer office keadaan office seperti dilanda garuda...Gara-gara renovation yang sedang aktif dilaksanakan...Harap-harap biarlah kerja-kerja nie selesai cepat yer...Pening kepala dengan bunyi bising dan keadaan tempat yang berselerak nie...Huhuhuhu...

Secondly nak share yang adik iparku sudah bertunang...Congrats yer dik...Memang la comey adik ipar Lynn nie waktu majlis pertunangannya...Pemilihan warna baju pun sesuai dengan kulit dia yang putih melepak tu...Tak dapat nak update lebih2 nie...Insyaallah cuba update lebih detail nanti yer...

 Saat cincin disarungkan di jari manis...Teringat waktu Lynn bertunang 6 tahun yang lepas...Hehehehe...

Chocolate fountain yang mendapat sambutan ramai di rumah MIL Lynn...Memang syok habis sebab jiran tetangga dan saudara mara menyukainya...FIL cakap next kenduri leh la buat lagi...Hehehehe...

Okey la...Nanti update lagi yer...Take care semua...

September 14, 2012

Nak Update Sket Jer

Salam Jumaat untuk semua bloggers dan pembaca blog Lynn nie...Hari nie tak dapat nak update panjang2 la...Sebabnya agak busy sket....Pagi nie duk fokuskan buat kerja-kerja yang ada kat meja nie...Sebab petang nanti nak ke Majlis Hari Raya dan Meraikan Bakal Haji/Hajah pejabat Mr. Hubby...Jadi x leh la nak bersenang lenang mengadap blog macam biasa...Hehehehe...

Hujung minggu nie dah tentu ramai yang pulun buat Open House kan...Lynn sendiri ada 2 program penting minggu nie...Tapi hanya dapat hadiri satu jer sebab yang satu nie pun sangat-sangat la penting...Adik Mr. Hubby nak bertunang dan ada majlis aqiqah anak saudara Lynn yang baru lahir bulan Ramadhan lepas...Jadi lepas jer program Majlis Hari Raya pejabat Mr. Hubby bergegas la kitorang balik ke Negeri 9 pula...

Untuk kenduri kali nie kitorang sponsor hantaran chocolate untuk adik Mr. Hubby dan Chocolate Fountain...Tang Chocolate Fountain tu harus la ada sebab penyeri majlis...Hope sangat la jiran tetangga dan sanak saudara suka Chocolate Fountain tu kan...Insyaallah...Tapi kalau ada yang x suka pun x per la...Yang penting niat kitorang ikhlas...Nak memeriahkan majlis yang ada...

Nanti ada masa Lynn update yer kat Negeri 9...Take care semua...Selamat menjamu selera di open house yang korang semua pergi nanti...Adios...

September 13, 2012

Syawal 1433 H - Raya Kedua

Hari nie Lynn nak update tentang raya kedua kitorang plak...Dari awal memang dah rancang raya kedua nie nak beraya dengan keluarga belah ayah di Johor Bahru dan Kota Tinggi...Jadi Lynn sekeluarga nie dah ke hulu ke hilir la sepanjang hari raya nie...Mula-mula balik ke Negeri Sembilan before raya, then balik Batu Pahat, akhirnya ke Johor Bahru dan Kota Tinggi...Nasib tak balik rumah kat Kangkar Pulai tu...Heheheh...

So awal pagi raya kedua tu Pak Anjang sekeluarga ada buat makan-makan sket...Semua anak, menantu, cucu dan cicit atuk Lynn ke rumah Pak Anjang Lynn pagi tu...Macam-macam menu yang tersedia tau...Ada yang tempah ada juga yang masak sendiri...Bagi Lynn dah tentu Soto Ayam yang paling best...Dasar peminat soto kan...Hehehehe...

Sepupu Lynn bersama isteri dan anaknya Rayyan sedang menjamu selera...Diorang baru sampai Batu Pahat pagi raya kedua nie...Terlepas ler trip beraya semalam...


 

 
 Berposing satu family di rumah Pak Anjang...Tapi tetap x cukup korum...Ayah dan ada 2 orang adik Lynn x der dalam gambar nie...

Lepas jer gie rumah Pak Anjang kitorang beraya plak ke rumah Pak Long...Rumah sebelah jer...




Disebabkan dah kenyang makan juadah raya di rumah Pak Anjang, jadi di rumah Pak Long kitorang just minum-minum jer...Qistina waktu tu sibuk main buaian kat luar rumah Pak Long...Jadinya x der ler gambar anak dara yang sorang tu...Huhuhuhu...Nasib baik mood Qaleesya okey...Dapat juga bergambar...

Ingatnya lepas jer beraya rumah Pak Long nak terus gerak ke Johor Bahru tapi dapat info dari Mak Cik Lynn yang uncle Lynn dari Johor Bahru akan sampai ke rumah atuk x lama lagi...Jadi kitorang semua duk tunggu la uncle Lynn nie sampai diorang sekeluarga tiba...

 Qaleesya sempat minum susu dan tidur sementara nak tunggu atuk saudaranya sampai...Huhuhuhu...

 Bergambar dengan adik dan sepupu Lynn...Memang giler posing semuanya...Cuma Lynn jer kureng sket sebab tengah preggy gak...Kalau x memang melaram sakan dan berposing juga...Heheheh...



Amek gambar sekeping jer dengan diorang...Yang lain-lain biarlah diorang jer yang berposing...Gambar memang banyak tapi letak kat FB jer...Kang panjang pula entry nie...

Tak lama lepas tu uncle Lynn sampai...Terkezut maaaakkk tau tengok kete baru dia...Huhuhuhuhu...Mamat tu dah pakai kete nie...

Porsche Cayenne...Pergh...Memang giler arr...Murah rezeki unlce Lynn yang sorang nie...Kitorang entah bila la nak merasa pakai kete macam tu...Ingatnya nak kejar dia pakai Toyota Wish tapi nie dia dah tukar kete nie plak...Memang tak terkejar derrrr...Huhuhuhuh...

Lepas dah salam-salam kitorang terus gerak ke Johor Bahru...Dalam perjalanan sempat gak menyinggah kat Ayer Hitam...Ibu dan ayah Lynn nak beli kerepek sket...Then terus arr kitorang proceed ke Bandar Baru Uda...Beraya sekejap di rumah Mak Tih Lynn dan ziarah kubur arwah atuk Lynn belah ayah...Waktu sampai di Tanah Perkuburan Kebun Teh hujan lebat...Hanya ayah dan adik Lynn sahaja yang keluar...Yang lain-lain duk dalam kete...

Lepas tu kitorang terus gerak ke Kota Tinggi...Singgah ziarah kubur arwah nenek Lynn di Tanah Perkuburan Kg. Makam dan kemudian baru la ke Petrijaya...Kitorang bermalam kat rumah Mak Lang Lynn dan sempat gak beraya ke rumah sepupu Lynn di dalam kawasan yang sama...

Okey...Berakhir citer raya kedua kitorang...Nanti update lagi yer...Adios...

September 11, 2012

Syawal 1433 H - Raya Pertama

Salam 24 Syawal...Sekejap jer masa berlalu kan...Dalam diam blog nie dah sebulan lebih x berusik...Huhuhuh...Dah naik bersawang dah...Jadi hari nie Lynn ingat nak bersihkan la sawang-sawang yang ada nie...Hope lepas ni dah x bersawang lagi la yer...Moga mood berblogging makin baik la lepas nie yer...

Okey la...Mari update tentang citer Syawal tahun nie yer...Tahun nie giliran beraya di belah Lynn...Tapi kitorang tak balik ke Rawang pun sebab keluarga Lynn nak balik beraya di Johor...Jadinya sebelum raya kitorang balik la dulu ke Negeri Sembilan...Tengahari sabtu baru gerak ke Batu Pahat...Dengan harapan dapat la berbuka kat rumah atuk kalau jalan x jammed...Hehehehe...

Family kitorang antara yang awal sampai di Batu Pahat...Preparation untuk makanan di pagi raya memang disediakan berdua oleh ibu Lynn dan atuk sahaja...Memang syok arr sebab dapat gak merasa Ayam Masak Merah yang ibu Lynn masak...Cuma gambar jer tak amek...

Pagi raya lepas jer solat raya, kitorang sekeluarga ke kubur arwah atuk lelaki...Jarang pergi ziarah kan sampai nak dekat 5 minit mencari kubur baru la jumpa...Huhuhuhu...Selalunya pergi ramai-ramai tapi kali nie family kitorang jer yang pergi...Tu yang lambat sket nak jumpa tu...Lepas jer ziarah kubur arwah atuk kitorang balik semula ke rumah...Waktu tu dah penuh dah rumah atuk...Pakcik-pakcik yang duduk berdekatan dengan rumah atuk dah datang bersama ahli keluarga masing-masing...

Maka program hari raya kitorang sekeluarga pun bermula la...First sekali dah tentu la sesi maaf bermaafan di antara satu sama lain...


 



 


 

Kat atas semua nyer anak menantu atuk Lynn...Cuma isteri Pak Uda jer yang x sampai lagi waktu nie...Adik beradik ibu Lynn ada 9 orang...Yang ada pagi raya cuma 4 family jer...Yang lagi 5 family masih belum sampai lagi...Lepas jer yang senior-senior dah bermaafan maka turn kitorang plak anak-anak dan cucu-cucu...Waktu kitorang bermaafan masing-masing dah kelam kabut sebab tersangat la ramai yang beratur tunggu turn...Amek gambar pun dapat lebih kurang jer...









 Haaaa...Korang tengok kan ker kelam kabut nak amek gambar tu...Waktu nie DSLR Lynn entah kat tangan saper la agaknya...Nasib baik arr ada juga terselit gambar tuan punya blog dan keluarga walaupun sipi-sipi jer...Huhuhuhu...

 Lepas bermaafan time bagi duit raya...Syukur alhamdulillah tahun nie ada rezeki lebih...Jadi untuk adik-adik saudara dapat la up sket RM yang dimasukkan dalam sampul raya tu...Dan julung kalinyer dapat juga beri duit raya untuk pakcik makcik...Qistina yang tolong sampaikan duit raya untuk atuk-atuk saudara dia...Untuk atuk pun ada juga serta ibu dan ayah...Cuma x sampaikan waktu tu jer sebab sampul diorang yang special sket...Hehehehehe...

 Yang nie turn Lynn plak minta maaf dengan Mr. Hubby...Moga segala salah silap isterimu ini dimaafkan yer...

 Teringat plak masa akad nikah...Kat rumah nie la juga Lynn dan Mr. Hubby dinikahkan oleh ayah Lynn...

Turn Qistina plak minta ampun dengan papa dia...

 Qaleesya plak duk menangis waktu kitorang duk sibuk bermaafan...Entah apesal agaknya mood dia x berapa okey hari tu...Mungkin sebab panas kut...Budak2 pakai baju kurung kan...Tu yang meragam tu...

Bergambar satu keluarga di pagi raya pertama...Nasib baik ada adik Lynn tolong amekkan gambar...Yang lain-lain semuanya dah standby nak gie beraya kat rumah Atuk Long kat Rengit...Berkonvoi 6 biji kereta kami pagi tu ke Rengit...

 Yang dalam gambar nie cuma 1/3 rombongan yer...Bakinya ada yang kat dapur ada yang kat luar main mercun...

Kat rumah Atuk Long baru la jumpa Mak Uda Lynn...Yang duk kat tengah-tengah tu la Mak Uda Lynn...Rancak betul dia bercerita dengan Mak Anjang Lynn...Sedondon kan diorang nie...Kebetulan cat dinding rumah Atuk Long nie warna hijau macam tema baju raya anak cucu atuk Lynn tahun nie...Heheheh...Kat rumah Atuk Long kitorang merasa makan Burasak dan Asam Pedas...Memang terbaik la...

Owh yer, untuk pengetahuan korang semua atuk Lynn memang sponsor baju raya untuk anak, menantu, cucu, cucu menantu dan cicit-cicit dia...Jadi tahun nie tema hijau...Sebab tu semua pakai baju hijau jer kat gambar yang atas tu...Cuma kitorang sekeluarga jer yang x pakai baju hijau hari raya pertama tu...Kitorang dah plan nak pakai pada hari raya ketiga waktu nak balik Negeri Sembilan...

LEpas beraya kat rumah Atuk Long kitorang balik semula ke Kg. Sungai Suloh...Gie beraya ke rumah atuk-atuk saudara Lynn yang lain...Ada la ke tiga buah rumah...Lepas tu baru la balik ke rumah atuk Lynn...Waktu balik tu semuanya dah kelaparan mencari makanan...Baju raya pun dah ke mana dah waktu tu...Tak sempat nak berposing-posing dah...

Dah panjang sungguh entry nie kan...Nanti esok update entry hari raya kedua pula yer...