March 21, 2012

Lepak Dengan BFF di Batu Pahat Walk

Salam sayang untuk korang semua...Dah seminggu juga tak update kat blog nie...Busy sket arr dalam seminggu dua nie...Kebetulan ada naziran datang ke office Lynn...Tu yang tak sempat nak menatap blog kesayangan nie...Sebenarnya dah lama sangat dah citer melepak nie...Dah sebulan lebih baru hari nie sempat nak update...Korang boleh imagine tak betapa sibuknya Lynn sekarang nie?  Hehehehehe...

Geng melepak nie memang BFF kitorang sekeluarga...Bukan BFF Lynn dan Mr. Hubby jer...Tapi BFF Double Q juga...Haaaaaa...Mecam mana la tu agaknya yer?  Sebenarnya kitorang 4 keluarga nie memang rapat...Sejak dari zaman kitorang semua lum kawen sampai la dah beranak pinak nie...

Sepatutnya kitorang ada buat program jalan-jalan last year...Sebab dah janji nak gie jalan-jalan every year since balik dari Sabah 2010 yang lepas...Tapi tahun lepas Lynn dan Wana preggy, jadi program tu ditunda ke tahun nie...Jadi untuk awal tahun nie kitorang dapat la berkumpul kat Batu Pahat Walk nie...Biarpun tak lama tak seronok sebab dapat borak-borak dan makan-makan...

Meh la layan gambar-gambar yang ada nie...

 Wana, Baby Khairunnisa, Pro dan Lee...

 Qistina Lovely yang conquer makan kacang rebus...

 Punca sebenar Lynn dan Mr. Hubby teringin sangat nak makan roti kukus nie kerana tengok Farouk hos Warung Kita makan roti kukus kat Batu Pahat Walk nie...Memang sedap roti kukus nie...Kalau tak percaya korang gie makan Batu Pahat Walk tu...

 Kata pekerja cafe nie, kalau dah malam lagi best roti kukus nie...Sebab rotinya dah lama kukus...Lagi lembut dan sedap...Huhuhuhuh...Nampak gayanya kena gie lagi Batu Pahat Walk nie...

 Pro yang kelaparan sampai 2 bungkus nasi lemak dia bedal petang tu...Belum ditambah lagi dengan roti kukus yang ada kat depan mata...Hehehehe...

 Khairunnisa yang cukup baik dan tak meragam hari tu...

 Qaleesya yang asyik berkepit jer dengan Papa sebab Mama dah tak larat nak pegang...Makin lasak dan aktif anak dara kecik nie...

 Masih tak cukup korum waktu nie...Ezmad dan Iza tak sampai lagi...Ida wifey Lee memang tak dapat joint sebab kerja...

Qaleesya dengan Auntie Iza dia...Dah lama juga Iza dan Ezmad nie kawen tapi masih belum ada rezeki nak dapat baby...Kitorang sentiasa doakan korang cepat-cepat dapat baby...Insyaallah...Moga ada rezeki korang nanti yer...

 Qaleesya dengan Auntie Iza lagi...

 Lelaki macho tengah berbincang hal negara...Yer la tu...Hahahahaha...

 Yang nie plak bapa penyayang yer...Budak tak leh makan lagi dia dah suruh makan roti kukus...Alahai Pro...Wana pun pening kepala tengok perangai suami dia...

Yang Khairunnisa plak okey jer bila Papa dia suapkan roti kukus...Sedap agaknya roti kukus tu...

Haaaa...Itulah program melepak kitorang yang pertama tahun nie...Insyaallah ada rezeki kitorang akan gie outing lagi...Perancangan nak gie konvoi tapi masih mencari-cari tarikh lagi...Semoga ada peluang ler nak gie konvoi dan jalan-jalan yer...

Tiba-tiba leh plak teringat memori ke Sabah 2010 yang lepas...Syoknya berjalan...Nak baca balik entry ke Sabah la...Tak dapat pergi dapat flashback memory pun okey la tu...Betul tak?

March 13, 2012

Promotion - Promotion

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua...Hari nie Lynn datang juga bekerja walaupun tak sihat sepenuhnya lagi...Semalam dah dapat MC sehari kerana batuk-batuk yang agak teruk sehingga menyebabkan suara Lynn tak kuar tau...Huhuhuhuh...Panik giler dibuatnya...Syukur alhamdulillah setelah makan ubat 3 kali semalam hari nie kuar la juga suara Lynn...

Okey la...Sebenarnya nak citer tentang satu lagi bisnes yang baru Lynn ceburi...Tak larai jauh pun dengan bisnes yang sedia ada nie...Masih lagi berkaitan dengan chocolate...Hehehehehe...I Love Chocolate very much...Last saturday Lynn gie set upCandy & Fruits Buffet kat rumah cousin Lynn...Meh tengok Candy & Fruits Buffet yang Lynn set up kan yer...



Untuk keterangan lanjut korang boleh tengok pamphlet kat bawah nie yer...


Take care semua...Tq juga sebab sdui baca entry saya yang nie...Kalau boleh panjang-panjangkan lah pada kawan-kawan korang yer...Hehehehe...

March 8, 2012

Team Mr. Hubby Johan Lagi

Kalau kelmarin update tentang bos Lynn di office, hari nie nak update tentang bos di rumah plak...Hehehehe...Sebenarnya nak update tentang Mr. Hubby...Every year Mr. Hubby sure akan dipanggil untuk joint team Bola Sepak PPD Johor Timur...Walaupun tak seterror mana tapi diorang tetap akan panggil Mr. Hubby...Dan tahun nie Kejohanan Bola Sepak KSK LPP Johor berlangsung pada 18 Februari 2012 di Pusat Pertanian Ayer Hitam...

Lynn dah tentu arr terlibat sama dalam program nie sebab Lynn kan salah seorang AJK KSK LPP Johor nie...Dan pada hari Jumaat tu kitorang sekeluarga dah gerak ke Parit Raja...Stay kat satu homestay dan lepas nie tobat arrr nak stay kat situ lagi...Kesian tengok Qistina dihurung dek nyamuk tapi adiknya Qaleesya lena jer tidur sebab tak kena gigit nyamuk pun...Memang arr pelik...Kenapa arr nyamuk-nyamuk tu suka sangat dengan Qistina...Huhuhuh...

Malam tu Mr. Hubby dan team ada sesi taklimat serta pembahagian jersey, t-shirt, kasut dan macam-macam lagi arr...Nampak macam mewah sket tahun nie walaupun jersey yang Mr. Hubby dapat cuma brand Cap Ayam Production...Mewah sebab jersey untuk warming up jer dapat 5 helai...Belum lagi kasut, stokin, seluar pendek, seluar track...Haihhhhh...Macam-macam arr yang Mr. Hubby dapat...

Pagi Sabtu seawal jam 7.30 pagi kitorang sekeluarga dah gerak ke Pusat Pertanian Ayer Hitam...Sempat juga arr bersarapan di Ayer Hitam sambil menunggu team Mr. Hubby yang lain sampai...Perlawanan pertama bermula jam 9.00 pagi...Memang arr janji melayu sebab dalam jadual dah mention kul 8.00 pagi dah start game...Nasib baik arr main just 9 sebelah...Masa untuk satu game pun tak lama...15-10-15 jer...

Meh arr tengok gambar-gambar yang ada sepanjang program nie berlangsung...

Baju oren tu coach team Mr. Hubby...Dia juga la yang uruskan pakaian dan penginapan untuk semua player...Tq so much la Encik Bob @ Fadzli sebab bersusah payh untuk team nie...



 Qaleesya with Atuk Ramli yang baik hati...Nasib baik sebab ada juga yang nak tolong handle Qaleesya waktu Lynn sibuk uruskan Kejohanan nie...

 
 Pengantin baru Aien dan Hatta pun tolong gak handle Qaleesya...Tq sebab sudi nak handle budak kecit nie...Moga ada rezeki korang dapat baby cepat yer...

 Tuan Haji Hashim (Pengerusi Biro Agama KSK LPP Johor) yang duk asyik tengok last game antara PPD Johor Timur dan PPD Batu Pahat...Team Mr. Hubby menang 2-0 dalam game yang nie...

 Pengerusi KSK LPP Johor, Tuan Haji Samsudin yang diapit oleh Pengurus Besar PPK Pontian Tengah dan PPK Pontian Timur...Sepanjang Kejohanan nie Pengerusi KSK LPP Johor memang duk bawah kanopi kecik tu jer...Dia sokong dari jauh jer...

Team PPD Johor Timur yang Johan untuk tahun nie...

 Naib Juara dimenangi oleh PPD Muar/Ledang/Segamat...

Tempat ketiga dimenangi oleh PPD Pontian/Kluang..

Yang tak dapat nombor pun ada juga...Dah nasib PPD Batu Pahat x dapat nombor tahun nie...Tak per la...Next time cuba lagi yer...

 Team Mr. Hubby duk tunggu majlis penyampaian hadiah berlangsung...

 Antara orang kuat KSK LPP Johor...

 Kejuaraan milik mereka...Chewah...Jangan bagi team lain rebut piala tu yer next year...

 Satu team bersama piala pusingan Pengarah LPP Johor...Sayang betul bos tak dapat joint program nie...Huhuhuhuh...

Untuk Mr. Hubby kesayangan Lynn dan double Q, tahniah la sebab team PPD Johor Timur menjuarai Kejohanan Bola Sepak KSK LPP Johor nie...Lepas nie rajin-rajin arr gie training dan main bola sepak yer...Kitorang bertiga sure akan support dengan sepenuh jiwa dan raga...Hehehehe...

Owhhh yer...SELAMAT HARI WANITA untuk semua wanita yang membaca blog Lynn nie...Semoga kita para wanita sentiasa positif dan kuat mengharungi semua dugaan dan cabaran yang datang...Take care u allllsss...

March 6, 2012

Entry Nie Untuk Bos Saya

Semalam Lynn tak sempat update blog...Hari nie pun masa macam tak berapa mengizinkan walaupun banyak idea dan gambar yang nak diupload...Tapi Lynn nak tunjuk kat korang semua sekeping gambar...Korang tengok yer gambar kat bawah nie...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Gambar nie Lynn amek dari FB Lynn...Gambar my boss Encik Shammodin bin Abd Halim, urutkan kaki seorang Pengurus Besar PPK yang mengalami strok baru-baru nie...Kalau korang jadi staff kepada bos Lynn nie apa perasan korang? Lynn memang salute habis dengan bos yang nie...Sebab bos nie merupakan seorang insan yang sangat memahami dan menghargai staff di bawah kepimpinannya...

Setiap kali Lynn hadapi masalah, alhamdulillah bos sangat-sangat memahami...Dan bos juga ada bagi pendapat dan pandangan peribadi beliau kepada Lynn...Sebagai salah seorang staff, Lynn akan sentiasa mendoakan bos Lynn nie dilindungi ALLAH S.W.T dan menjadi seorang bos yang berdedikasi dalam menjalankan tugas...Terima kasih bos kerana menjadi pemimpin yang terbaik untuk kami di Lembaga Pertubuhan Peladang Johor nie...

P/S : Agak-agak bos terbaca tak entry nie ek?  Huhuhuhuh...Segan la Lynn nanti kalau bos terbaca...

March 2, 2012

Sambung Citer Outing

Lepas jer melepak kat Zoo Johor tengok binatang sambil posing2, kitorang pun terus gerak ke Puteri Harbour...Disebabkan Zam dan Abang Ajoi tak pernah lagi sampai Puteri Harbour nie maka tugas Mr. Hubby la nak lead ke Puteri Harbour...Dari bandar JB nak ke Puteri Harbour amek masa tak sampai setengah jam pun...

Waktu kitorang sampai kat Puteri Harbour tu tak ramai pun orang yang datang...Mungkin sebab waktu tu baru jer kul 2.00 petang...Selalunya diorang datang dah petang-petang sket...Kalau weekend dah tentu lagi ramai yang datang berkunjung...Dan ada juga yang buat outdoor photoshoot kat sini...

Meh layan gambar kitorang sekeluarga waktu kat Puteri Harbour nie...Kali nie Lynn plak yang rajin amek gambar...Maka ada la gambar Mr. Hubby kat entry kali nie...Tapi ada juga gambar Lynn dan Double Q...Hehehehe...Korang layankan la yer...









Haaaa...Untuk pengetahuan korang semua, kat Puteri Harbour nie masih belum ada lagi shopping complex atau food court untuk lepak-lepak...Jangan nak feeling korang leh makan KFC atau Mc'Donald kat sini sambil menikmati pemandangan boat dan kapal kat Puteri Harbour nie...Huhuhuhu...

Tapi Lynn perhatikan ada satu construction kat sebelah Puteri Harbour nie...Mungkin dalam perancangan nak buka shopping complex kut...Tapi entah bila la siapnya...Dan kitorang pun tak der la bertanya kat diorang yang kerja kat Puteri Harbour tu...

Erm, okey la...Itu jer update untuk hari nie...Insyaallah Ahad nie ada buat pot luck sket...Lokasi di rumah kitorang sebab Lynn ada nak share something dengan kawan-kawan sepejabat...Nanti Lynn akan updatekan citer dan gambar untuk tatapan korang yer...Take care semua...

March 1, 2012

Outing Bersama Keluarga LPP Johor

Sebenarnya program outing nie dah lama sungguh berlangsung...Dari sehari ke sehari nak update tapi tak dapat cari masa yang sesuai nak edit gambar dan update entry...Maka hari nie disebabkan ada masa terluang dan agak rajin sket maka dapatlah dihasilkan satu entry berkaitan dengan program nie...

Sebenarnya dah lama dah kitorang keluarga LPP Johor tak outing macam nie...Tapi untuk kali nie hanya 3 family jer yang dapat joint...Seawal pagi Ahad 12 Februari yang lepas, Zam dah sms ajak kitorang sekeluarga gie Muzium Johor dan Puteri Harbour, Nusajaya...Dan disebabkan kitorang pun x der plan nak gie mana-mana hari tu maka ikutkan la program nie...

Janji dengan Zam dan Abang Ajoi kat Muzium Johor jam 10.00 pagi tapi kitorang sampai lebih kurang jam 10.30 pagi...Tak leh nak sampai ikut masa yang ditetapkan la sebab perjalanan nak ke Muzium Johor tu agak sesak sket pagi tu...Ingatnya leh la masuk ke Muzium Johor terus tapi apa kan daya kami 3 keluarga nie...Muzium Johor ditutup untuk renovation sehingga bulan Ogos nie...Huhuhuhuh...Melepas la nak amek gambar kat Muzium Johor...

Disebabkan keluarga Zam dan Abang Ajoi tak sarapan pagi lagi maka kitorang decide untuk melepak kat Restoran ZZ Sup Tulang...Kitorang satu family plak just minum air jer sebab dah kenyang makan Roti John...Lepas jer sarapan kat Restoran ZZ Sup Tulang tu, kitorang terus menuju ke Zoo Johor...Memang tempat favorite kitorang satu family nie...Hahahahaha...Sebabnya baru jer gie Zoo Johor bulan 12 lepas...Nie pergi lagi...

Zoo Johor memang dah cantik sekarang nie...Dan bayaran tiket pun sangat murah...RM2.00 untuk dewasa dan RM1.00 untuk kanak-kanak...Meh layan gambar-gambar kitorang kat Zoo Johor nie yer...







Mesti korang pun confius kan...Nie gie Zoo Johor tengok binantang ker atau nak gie posing...Hahahahaha...Korang layankan jer la...Bukan selalu pun ada feeling nak posing-posing macam nie...Nanti Lynn upload plak gambar binatang yang ada yer...







Haaaa...Panjang sungguh entry hari nie...Sebab gambar yang ada pun banyak gak...Tapi dalam banyak-banyak gambar tak der satu pun gambar Mr. Hubby...Alahai...Mr. hubby dah sibuk jadi photographer...Jadi hanya gambar kami bertiga jer yang ada...Boleh gitew...

Nantikan next entry tentang binatang-binatang yang ada kat Zoo Johor nie...Tapi tak banyak mana pun...Kalau tepek kat entry nie kang sampai esok tak habis...Korang semua take care...