December 3, 2012

Weekend Kami

Assalamualaikum dan salam ceria untuk semua...Tak mau Monday Blues yer kawan-kawan semua...Sebab hari nie merupakan hari pertama bekerja bulan Disember nie...Tak syok kalau Monday Blues...Kang takut melarat sampai seminggu...Haru...

Weekend kami berlangsung dengan sangat meriah...Cehhh...Hari Sabtu jer meriahnya...Hari Ahad semalam biasa-biasa jer...Hehehehe...Finally Mr. Hubby telah menunaikan janji yang dibuat pada Qistina...Seperti yang kawan-kawan blogger semua teka...Akhirnya kami memilih untuk membawa Qistina dan Qaleesya berjimba di Hello Kitty Town di Puteri Harbour...Lebih praktikal dan menjimatkan...Juga tidak membebankan Mak Yong Lynn yang minggu nie dah nak masuk 33 minggu preggy...

Korang nak tahu kenapa Lynn x update pasal trip ke Hello Kitty Town hari nie...Huhuhuhu...Kamera godang Lynn tu Mr. Hubby bawa ke office dia...Ada kerja sket hari nie...Jadi entry trip ke Hello Kitty Town akan diupdate esok atau lusa...Dan hari semalam kami lepak-lepak kat rumah jer...Setelah puas berjimba pada hari Sabtu maka hari Ahad adalah hari untuk merehatkan diri...

Sarapan pagi Lynn jamukan Mr. Hubby dan anak-anak Cekodok Bawang + Kentang + Ikan Bilis..Memang mendapat sambutan sebab dah lama x buat...Tengahari plak Lynn masak Gulai Lemak Cili Api Telur Itik dan Sayur Kacang Buncis Goreng Rencah Sotong...Lepas lunch melantak plak buah-buahan yang Mr. Hubby beli waktu dia out station di MAHA...Syok-syok menghabiskan masa di rumah dengan bersenang lenang...

So apa jer citer weekend korang?  Enjoy tak? 

15 comments:

syiela said...

balik kampung.. attend kenduri.. cuti sek = kenduri kawen

Lynn Hamzah said...

syiela : owh yer...kenduri kawen memang banyak skrg nie...kitorang jer yg x der jemputan...hehehe...

are_lin@yu said...

wahh beznya mna pic dear..hihi

Lynn Hamzah said...

are_lin@yu : nanti yer...lusa kut baru update...

Nad @ MamaZN said...

Weekend yang best bagi kami! =)
Nnt citer ek pasal p hello kitty town tu
Cm kureng.seswai.jek bwk anak laki
Eh, btul ke? =)

Qhaifa Nur said...

pergi umah MIL jenguk aiman/azeem...
ahad..pergi kenduri kawen adik ipar..
sedapnya menu masak tuh...

Lynn Hamzah said...

Nad@MamaZN : anak lelaki memang x sesuai ar ke hello kitty town...tp ada satu park yang leh bawa anak lelaki gie...ada barney, ada thomas, ada peter...best...

Lynn Hamzah said...

Qhaifa Nur : ala menu biasa2 jer...tp itu la yang mr hubby request nak makan...hehehe...

lizz said...

ai cuti2 duk umah...sangat best...makan2...

~MommyAida~ said...

Wahh finally pg Hello Kitty ye..nanti update ye..bleh tau review lynn plak nanti..makan kat rumah mmg heaven kan..

Lynn Hamzah said...

lizz : hehehehe...memang best kan cuti2 duk rumah...

Lynn Hamzah said...

mommyaida : betul tu...akhirnya ke hello kitty town...nanti lynn update pasal hello kitty town yer...

Dianaa said...

hello kitty town? bunyi mcm menarik. dah publish entri nnt bgtau k. nak tgk. hehe :D

Papa Mifz said...

pasti seronok kan ke Hello Kitty Town tuh...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah srnoknya dpt berjimba2 w/pun 1 hari..hehe

eija hujung minggu lepas dok umah je, asben sabtu tgh malam baru balik dr sukan MAKSWIP, so hari ahad dia pun x larat nak bawa kami jln2..duk umah je..ikutkan ada jemputan kahwin sbnrnya tp x g pun..huhu